ایران آنلاین /هموگلوبین خون نوزاد هنگام تولد بین 20 تا 21 است در حالی که بهطور طبیعی هموگلوبین خون ما حدود 13 تا 17 است. این تفاوت به دلیل شرایط متفاوتی است که در داخل شکم برای جنین وجود دارد. در واقع جنین داخل شکم مادر از اکسیژن 45 درصد استفاده میکند از این روی نیازمند تعداد هموگلوبین بیشتری است، اما ما از اکسیژن بالای 90 درصد استفاده میکنیم. پس از تولد و با نخستین تنفس نوزاد، میزان اکسیژنی که وارد بدنش میشود به یکباره از 45 درصد به 90 درصد میرسد پس دیگر به تعداد زیادی هموگلوبین نیاز نیست و هموگلوبینهای اضافه شکسته میشوند. این شکسته شدن به آزاد شدن اجزاء آن از جمله بیلی روبین که عامل بروز زردی نوزادان است منجر میشود. به همین دلیل میتوان گفت به طور طبیعی همه نوزادان زرد میشوند. اما گاهی هم زردی نوزاد ایمونولوژیک است یعنی بر مبنای سیستم ایمنی بدن است که به دلایل مختلف اتفاق میافتد. این نوع از زردی میتواند خطرناکتر از زردی فیزیولوژیک باشد و به اختلالات مغزی ناپایدار و عقب ماندگیهای ذهنی ماندگار منجر شود. بنابراین توصیه میکنم درمان زردی نوزاد را از هر نوع که باشد تحت نظر پزشک متخصص جدی بگیرید. در مورد سؤال دوم شما هم باید بگویم که زردی به تغذیه مادر در دوران بارداری ارتباطی ندارد اما در دوران نوزادی موادی که در شیر مادر است میتواند در شدت زردی مؤثر باشد. دکتر محمد فرانوش ، فوق تخصص خون و سرطان کودکان/روزنامه ایران
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در سایت منتشر خواهد شد.
پیام های که حاوی تهمت یا افترا باشد در سایت منتشر نخواهد شد.
پیام های که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبز با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
پر بازدیدترین فیلم ها
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
پر بازدیدها
آخرین اخبار
نظرات