بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مسیر ایمن سازی ساخت و ساز

یادداشت‌ها

83588
بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مسیر ایمن سازی ساخت و ساز

غلامرضا صالحی

به گزارش گروه اقتصادی ایران آنلاین، غلامرضا صالحی در یادداشتی نوشت: پنجم دی ماه هر سال مصادف با واقعه زلزله بم در تقویم رسمی کشور، روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده‌ است. بنیاد مسکن به عنوان متولی ایمن سازی واحدهای مسکونی در شهرهای کوچک و روستاها، ایمن سازی واحدهای مسکونی در ۲۸ حادثه بزرگ بلایای طبیعی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، را اجرا کرده است.
 
⁠گفتمان ایمن سازی

بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 بیش 5 میلیون و 300 هزار واحد مسکونی روستایی در کشور موجود است. از سال 1384 با آغاز برنامه جامع نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی روستایی، 2 میلیون و 800 هزار واحد واحد مسکونی بهسازی و بازسازی شده است. مجموع واحدهای مقاوم روستایی نیز به  ۲میلیون و 990 هزار واحد رسیده است که معادل 53 درصد واحدهای ناپایدار روستایی است.  

از دوران جهاد سازندگی و بازسازی مناطق جنگ زده تا همین سیل سال‌جاری در فروردین ماه ۱۴۰۳ در یزد، بنیاد مسکن به عنوان نوک پیکان «بازسازی، بهسازی و مقاوم‌سازی میلیونها باب منزل مسکونی» ، بر ارتقای کیفی و کمی و ساختاری فعالیتهای ساختاری، پژوهشی، فنی، اجتماعی و فرهنگی تلاش کرده است و امروز به عنوان نهادی «صاحب سبک» و دارای ⁠«گفتمان ایمن سازی» در مناطق حادثه دیده از بلایای طبیعی شناخته شده و حتی قابلیت انتقال تجارب را هم به کشورهای همسایه دارد.  
از سال ۸۴ که طرح مقاوم سازی مسکن روستایی در کل کشور آغاز شد، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کار خود را با آماری بسیار اندک -۷ درصد از ۵ و نیم میلیون واحد مسکونی روستایی- آغاز کرد که فقط بعد از دو دهه آمار ۷ درصدی سال ۸۲ را  به نرخ ۵۵ درصد در سال‌جاری رسانیده که موید به سرانجام رسیدن اهداف بلند مدت در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.  

ابرپروژه مقاوم سازی

این مهم در شرایطی رخ داده که در دوره جدید مدیریتی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، به گسترش استفاده از تکنولوژی های نوین ساخت با پیوست فرهنگی و معماری ایرانی- اسلامی، نیز توجه ویژه شده تا اَبَرپروژه مقاوم سازی میلیون ها خانه روستایی در نظام اسلامی را در افق ۱۴۰۸ به پایان برساند و مخاطره جانی بلایای طبیعی و زلزله را در روستاهای سراسر کشور به پایین ترین عدد ممکن برساند.
اینکه امروز بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صاحب گفتمان ایمن سازی در نظام اسلامی شده است، ناشی از التزام عمل به اندیشه های جامع الاطراف رهبری معظم انقلاب اسلامی است که نگاهی گفتمانی در رفع توامان فقر «اسکان» و «آگاهی» در مقاوم سازی بناهای روستایی در کشور دارند. بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فرآتر از یک «سازنده مسکن»، سالهاست ترغیب روستائیان را به مشارکت در طرح مقاوم سازی خانه های روستایی را با اطلاع رسانی لازم در زمینه آگاهی بخشی به مخاطرات بلایای طبیعی در روستاهای کشور در دستور کار خود دارد و ایجاد زنجیره معیشتی، زیستی را با حفظ هویت محلی پیگیری می نماید. «مردم محوری» بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتمان ایمن سازی روستایی یک اصل بنیادین است و روستائیان را هرگز در مقابل تورم های سالیانه تنها نمی گذارد.

لزوم نوآوری در مقابل مخاطرات

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اصل هماهنگ سازی مبالغ وام مقاوم سازی روستایی را با شرایط روز کشور، مرتبا زیر نظر دارد که در همین دوره اخیر مدیریتی این نهاد انقلابی، با رایزنی های گسترده موفق شدند مبلغ وام مقاوم سازی خانه های روستایی را از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان و سپس از ۳۵۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون با بازپرداخت ۲۰ ساله و سود ۵ در صد برسانند که در طی سی ساله گذشته بی سابقه است.
گفتمان ایمن سازی در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نگاهی جدی به فردا و لزوم نوآوری در مقابل مخاطرات احتمالی دارد که برای اولین بار در کشور ، طرح اسکان موقت بدون چادر را برای آسیب دیدگان بلایای طبیعی در دوره مدیریت جدید خود اجرایی کرده است تا نشان دهد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مرزی برای پیشرفت و خدمت به روستائیان نمی شناسد و به عنوان پیمانکاران محرومان، به روز ترین زنجیره خدمات را گردآوری و آماده می دارد.

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی


انتهای پیام/
دیدگاه ها