شرق‌شناس روس: بریکس نتیجه اندیشه انقلاب اسلامی ایران است

جهان

87244
string(795) "[{"name":"a","aspect":"16:9","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"1","_sx":"1","_r":"0","_h":"586.6875","_w":"1043","_y":"0","_x":"8.306995561162796e-14","source":"\/news\/photo\/1403\/11\/22\/8a58bc7b7166b189781332eb788f6945.jpg","_pr_css":"display: block; width: 160px; height: 110.297px; min-width: 0px !important; min-height: 0px !important; max-width: none !important; max-height: none !important; transform: translateX(-1.27432e-14px);"},{"name":"b","aspect":"1:1","width_small":"480","width_medium":"720","width_large":"960","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""},{"name":"c","aspect":"16:6","width_small":"720","width_medium":"960","width_large":"1250","_sy":"","_sx":"","_r":"","_h":"","_w":"","_y":"","_x":"","source":""}]" شرق‌شناس روس: بریکس نتیجه اندیشه انقلاب اسلامی ایران است

شرق‌شناس و ایران‌شناس روس با اشاره به روند تحول در ساختار جهانی طی دهه‌های خیر گفت:‌ تشکیل نهادهایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای، نتیجه توسعه و گسترش ایده‌های دوراندیش انقلاب اسلامی ایران است.

به گزارش گروه بین‌المللی ایران آنلاین، النا دونایووا افزود:‌ انقلاب اسلامی ایران یکی از پراهمیت ترین تحولات جهان در اواخر قرن بیستم بود و آثار و پیامدهای بسیاری در جهان از خود برجای گذاشت.

وی که دکترای رشته تاریخ معاصر دارد، خاطرنشان کرد: در عصر کنونی هم تأثیر انقلاب اسلامی بر سازوکارهای بین‌المللی ادامه دارد.

کارشناس ارشد مؤسسه شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه تصریح کرد: یکی از شعارهای انقلاب اسلامی «نه شرقی، نه غربی» بود که معنی آن، از بین بردن تسلط ابرقدرت‌ها بر دیگر کشورهای جهان بود. در آن زمان، مخصوصا بین شهروندان اتحاد شوروی، این شعار قابل فهم و قابل قبول نبود اما الان در عصری زندگی می‌کنیم که ساختار جهانی در حال تحول است و می‌شود اشاره کرد که تشکیل نهادی مثل بریکس، سازمان شانگهای، نتیجه توسعه و گسترش ایده‌های دوراندیش انقلاب اسلامی است.

دونایووا با اشاره به نظریه امام خمینی در مورد راه سوم در جهان گفت:‌ پس از گذشت ۴۶ سال از وقوع انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی ایران در ایران، همه ما این مفهوم (شعار «نه شرقی، نه غربی» ) را قبول می‌کنیم و می‌شود گفت که در مسیر پیدایش همین راه سوم در حرکت هستیم.

دانشیار دانشکده آسیا و آفریقا دانشگاه دولتی مسکو افزود: ایده‌های چندجانبه‌گرایی اکنون در جهان طرفداران بسیاری یافته است و ایران نیز به عنوان یکی از مبتکران اصلی این ایده، وارد ساختار بریکس شده است.
این شرق‌شناس خاطرنشان کرد: در واقع،‌ جنبش راه سوم یا جنبش مبارزه بر ضد استکبار و مقابله تسلط یک کشور بر کشورهای دیگر، ‌ادامه راه انقلاب اسلامی است.

گروه بریکس سال ۲۰۰۶ میلادی، در حاشیه شصت و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک پایه‌گذاری شد. در آن زمان، وزیران امور خارجه روسیه، برزیل و چین و وزیر دفاع هند یک نشست ویژه جداگانه برای توافق بر سر توسعه همکاری های متنوع در یک چارچوب چهارجانبه را بررسی کردند.

نخستین اجلاس سران این گروه در سال ۲۰۰۹ میلادی در یکاترینبورگ روسیه برگزار شد که آنها در بیانیه مشترک نهایی، توافق کردند که گفت‌وگوها و همکاری‌های منسجم، فعال، عمل‌گرا، باز و شفاف را نه تنها به نفع کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور، بلکه برای ایجاد نظم جهانی هماهنگ که صلح پایدار و مشترک را تضمین می‌کند، توسعه دهند.

در آن زمان، از این گروه، به عنوان بریک (BRIC) (متشکل از حروف نخست اسامی کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین) یاد شد.

با پیوستن جمهوری آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱، حرف س - "S" – (ابتدای نام South Africa ) به "بریک" اضافه شد.

از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی (دی‌ماه ۱۴۰۲)، جمهوری اسلامی ایران،‌ مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی و از ابتدای سال ۲۰۲۵ میلادی (دی‌ماه ۱۴۰۳) اندونزی به عنوان عضو اصلی به این گروه پیوستند تا شمار اعضای این اتحاد به ۱۰ کشور برسد. گروه بریکس همچنین فهرستی از کشورها را در قالب شریک معرفی کرده است. 


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان