دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت:

سند جامع ارتباطی دولت تدوین می‌شود

دولت

98758
سند جامع ارتباطی دولت تدوین می‌شود

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت از تدوین سند نظام جامع ارتباطی دولت، تقویت شبکه‌های ارتباطی دوسویه و بازتعریف سرمایه اجتماعی با محوریت اقناع و پاسخگویی خبر داد و گفت: باید با روایت‌سازی خلاقانه، خدمات دولت به گوش مردم برسد.

ایران آنلاین: محمد گلزاری دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در همایش گرامیداشت روز روابط‌عمومی وزارت اقتصاد در سازمان بورس، با تبریک هفته ارتباطات و روابط‌عمومی، اظهار کرد: وظایف روابط‌عمومی فراتر از آن چیزی است که در سازمان به آن‌ها محول می‌شود.

به گزارش ایرنا، گلزاری با اشاره به اهمیت اقتصاد در کشور تصریح کرد: مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت اقتصاد در شورای اطلاع‌رسانی مورد ارزیابی قرار گرفته که در مقابله با بحران‌ها و افکار عمومی بسیار خوب عمل کرد.

وی به تفاوت‌های اساسی بین روابط‌عمومی دولتی و خصوصی اشاره کرد و گفت: مقایسه بین روابط‌عمومی شرکت‌های خصوصی و سازمان‌های دولتی اشتباه است، نظام ارتباطی دولتی با نظام خصوصی متفاوت است و باید با مختصات سازمان‌های حاکمیتی برای روابط‌عمومی برنامه‌ریزی شود.

گلزاری تأکید کرد: روابط‌عمومی در سازمان‌های حاکمیتی باید در راستای اراده عمومی قدم بردارد و هدف غایی آن خدمت به مردم و تحقق اهداف دولت باشد.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت از تدوین و رونمایی در ماه‌های آینده سند نظام جامع ارتباطی و اطلاع‌رسانی دولت، خبر داد و تصریح کرد: این سند حاصل کار مطالعاتی و تطبیقی با روابط‌عمومی دولتی در کشورهای مختلف است.

وی با بیان اینکه روابط‌عمومی باید امر پیشینی باشد و در فرایند تصمیم‌گیری‌ها نقش داشته باشد، عنوان کرد: روابط‌عمومی دیگر یک تکنسین نیست، بلکه باید در نظام مدیریتی و سیاست‌گذاری‌ها مشارکت کند.

گلزاری با تأکید بر اهمیت علم و تجربه در روابط‌عمومی، بیان کرد: در جهان پیش رسانه‌ای امروز که با فوران داده‌ها و انفجار معانی مواجه هستیم، روایت‌ها با گذشته متفاوت شده و روابط‌عمومی باید با تحولات تکنولوژی همگام باشد.

وی با اشاره به تغییر سرفصل‌های آموزشی حوزه روابط‌عمومی پس از ۱۷ سال، خاطرنشان کرد: باید نیروها و کارمندان روابط‌عمومی را به دانش و مهارت‌های روز مجهز کرد.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم پذیرش این واقعیت که رسانه‌های رسمی تنها صدای معتبر در حوزه عمومی نیستند، گفت: اگر می‌خواهید در حوزه عمومی صداهای دارای اعتبار را بشنوید، نمی‌توانید فقط به رسانه‌های رسمی کشور بسنده کنید و باید با دیگر رسانه‌ها ترکیب شوید و برای آنها برنامه‌ریزی کنید.

وی با اشاره به اینکه در جامعه‌ای که پر از نویز و روایت‌های متفاوت است، رساندن صدا و خدمات به گوش مردم نیازمند راهی متفاوت است، افزود: راهکار این است که بپذیریم صدای معتبر در افکار عمومی فقط صدای رسانه رسمی نیست.

گلزاری با تأکید بر اینکه سرمایه اجتماعی را باید متفاوت‌تر تعریف کرد، گفت: سرمایه اجتماعی فقط نباید احساس رضایت باشد، بلکه اقناع و پاسخگویی نیز جزئی از آن است و برای انجام کار باید جامعه مدنی و دانشگاه را ببینید.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان اینکه راه‌های تکراری نتایج تکراری دارند، خاطرنشان کرد: امروز از رهبر معظم انقلاب تا بقیه مسئولان می‌گویند "ما نسبت به روایت کشور در نقطه‌ضعف هستیم" و جهاد تبیین از اینجا می‌آید که حتماً در روایت‌سازی ایرادی بوده که نتوانسته‌ایم حرف و خدمت و پیشرفت کشور را به گوش مردم برسانیم پس راه آن باید عوض شود.

شبکه‌سازی، کلان‌پروژه دولت چهاردهم

وی در ادامه با اشاره به کلان پروژه‌های دولت چهاردهم، گفت: یکی از این پروژه‌ها شبکه‌سازی است و ما در وزارت اقتصاد و دیگر دستگاه‌ها نیازمند ساخت شبکه‌های ارتباطی هستیم که از مرز تا مرکز هم در سازمان همگرایی ایجاد کنیم و هم بین دستگاه‌ها همگرایی ایجاد شود.

گلزاری با تأکید بر اینکه این شبکه‌ها باید دوسویه باشند و از مرز به مرکز تصویر بگیرند، افزود: اتصال شبکه‌های ارتباطی یک ظرفیت و پتانسیلی است که باید در نظام اجرایی از خودمان به یادگار بگذاریم.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به بند «چ» قانون احکام دائمی کشور، گفت: امسال با جدیت به این موضوع ورود خواهیم کرد و با کمک دستگاه‌ها، کلان پروژه‌های دولت را در سازمان صداوسیما اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

وی با تأکید بر جلوگیری از فعالیت‌های غیرمتمرکز و واگرایانه، افزود: باید به سمت این برویم که کلان پروژه‌های دولت در سازمان صداوسیما جلو ببریم.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در بخش دیگری از سخنان خود در این همایش با تأکید بر اهمیت ارزیابی عملکرد، از مدیران روابط‌عمومی خواست این موضوع را جدی بگیرند.

وی با اشاره به ارزیابی عملکرد امسال اظهار کرد: شاخص‌های ارزیابی به‌درستی احصا شده و این امر به ارزیابان و مسئولین آموزش‌داده‌شده است که چگونه این شاخص‌ها را انجام دهند.

گلزاری با بیان اینکه نظام ارزیابی دستگاه‌ها و روابط‌عمومی‌ها برای شورای اطلاع‌رسانی دولت بسیار مهم است، تصریح کرد: شاخص‌های ارزیابی به‌احتمال زیاد تا سال آینده ابلاغ خواهد شد و تنها ۲۰ درصد تغییر خواهد کرد و شما از امروز می‌دانید که نظام ارزیابی شما ۶ سنجه و ۱۸ زیر سنجه دارد.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به فرصت تجدیدنظر در ارزیابی‌ها از روز شنبه، از مدیران روابط‌عمومی خواست طبق فرمت‌ها، این کار را انجام دهند و در شاخص‌های عمومی حداکثر امتیازات را کسب کنند.

روابط‌عمومی‌ها یاور کلان پروژه‌های دولت باشند

وی همچنین با اشاره به اهمیت آموزش و مهارت‌افزایی همکاران روابط‌عمومی، گفت: همه روابط‌عمومی‌ها باید در سال ۱۴۰۴ در این زمینه فعال باشند و با ارتقای نگاه به حوزه‌های تکنولوژیک، از آموزش‌های رسمی که سازمان‌ها می‌دهند، بهره‌مند شوند.

گلزاری با تأکید بر اینکه هیچ وظیفه‌ای بالاتر از ایجاد امید در جامعه و افزایش سرمایه اجتماعی نداریم، افزود: همه دستگاه‌ها باید روی کلان پروژه‌های دولت متمرکز باشند و در این پروژه‌ها سهمی برای خود ببینند، چراکه تصویر دولت تصویر شما هم هست و باید در این کلان پروژه‌ها یارویاور دولت باشیم.

 

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار دولت