مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران از برنامهریزی برای افزایش ترانزیت ریلی بین ایران و ترکمنستان به سالیانه چهار میلیون تن خبر داد.
به گفته رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران یکی از علتهای اصلی دپوی طولانی کالا این است که انبارداری در ایران ارزان است و مسئله بعدی این است که برخی افراد کالاها را در گمرک دپو میکنند و بعد در زمان مناسبی که کمبود در کشور ایجاد شد و قیمت بالا رفت آن را ترخیص میکنند.
مشاور وزیر و رئیس مرکز امور بینالملل وزیر راه و شهرسازی گفت: رکورد ترانزیت ۲۰ میلیون تُن کالا از مرزهای کشور با حمایتها و ابتکارات وزیر راه و شهرسازی در مذاکرات دو و چندجانبه به ثبت رسید.
مدیرعامل راه آهن با اشاره به اینکه برای امسال ترانزیت هشت میلیون تن بار را هدف گذاری کردیم، گفت:از طریق استفاده از فاینانس برخی کشورها مقدمات تامین واگن و لکوموتیو فراهم شده و تا دو ماه آینده رونمایی از قرارداد بزرگ لکوموتیو را خواهیم داشت.
سرپرست اداره کل گمرک پرویزخان واقع در غرب کرمانشاه گفت که ترانزیت کالا از این مرز رسمی به عراق طی سال گذشته با رسیدن به پنج میلیون و ۶۷ هزار تن رتبه دوم کشور را پس از گمرک شهید رجایی کسب کرد.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای از رشد ۲۰ درصدی ترانزیت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: ثبت ترانزیت جادهای ۱۴.۷ میلیون تُنی در سال ۱۴۰۲ و افزایش ۵۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، نشان دهنده تحقق نصاب عملکرد ترانزیتی طی دو سال پیاپی (۱۴۰۲ و ۱۴۰۳) برای نخستین بار در کشور است.
سفیر ایران در ترکیه با اشاره به رشد تجارت دوجانبه تهران و آنکارا گفت: حجم تجارت دو کشور در سال گذشته ۱۱.۸ میلیارد دلار بوده که تا بهمنماه امسال از ۱۷.۵ میلیارد دلار عبور کرده است. پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال به ۱۹ میلیارد دلار برسد.
بیش از ۲ دهه از کلنگزنی بزرگراه زابل به زاهدان و چشم انتظاری مردم سیستان و بلوچستان برای بهرهمندی از این مسیر که لقب جاده مرگ به خود گرفته میگذرد؛ که با دومین سفر رئیس جمهور به این استان و افتتاح بزرگراه علاوهبر تحقق وعدهای مهم از دستاوردهای انقلاب، شاهد تحولی اساسی در زیرساختهای حمل و نقل این استان خواهیم بود.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: ترانزیت خارجی از مسیر ایران در ۹ ماهه امسال با ۳۱ درصد افزایش به رقم ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان عنوان کرد: در۹ ماهه امسال ترانزیت کالا از مجتمع بندری انزلی ۳۴ درصد افزایش یافت.
مطابق آمارهای وزارت راه و شهرسازی، در ۱۰۰ روز ابتدایی خدمات رسانی دولت چهاردهم، چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا توسط کامیون ها از جاده های کشور ترانزیت شد.
برنامهریزی برای رشد ترانزیت ۴۰ میلیون تنی که در برنامه هفتم توسعه آورده شده، در دستور کار دولت قرار گرفته است. کریدور شمال-جنوب، محور اصلی عبور کالای ترانزیتی از کشور است.
ناظر گمرکات کردستان گفت: گمرک باشماق در شهرستان مریوان بعد از گمرک های پرویزخان و شهید رجایی در نیمه نخست امسال بیشترین میزان ترانزیت خارجی را به خود اختصاص داده است.
ترانزیت خارجی از مسیر ایران در ۶ ماهه سال جاری با رشد ۵۰ درصدی به ۱۱.۵ میلیون تن رسید.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی گفت: ترانزیت کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۱۶ میلیون و ۳۴۰ هزار تن رسید که رکوردی جدید برای کشور است؛ از این میزان ۱۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تن به ترانزیت جادهای و یک میلیون و ۵۹۰ هزار تن به ترانزیت ریلی مربوط است.
سرپرست ریاست جمهوری گفت: بزرگترین نقطه تعامل و پیگیری کشورهای منطقه با ایران بحثهای راههای ترانزیتی است.
رئیس سازمان راهداری از افزایش ۷۰ درصدی ترانزیت جادهای در بهار امسال خبر داد و گفت: طی ۳۳ ماه اخیر روکش آسفالت ۲۴ هزار کیلومتر جاده انجام شد.
وزیر راه و شهرسازی از رشد ترانزیت جادهای در دولت سیزدهم خبر داد.
مقایسه میزان ترانزیت در ۳۳ ماه فعالیت دولت سیزدهم و مدت مشابه در دولت قبل (۳۳ ماه پایانی دولت دوازدهم) رشد ۶۴ درصدی را نشان میدهد.