
حماس: حمله رژیم صهیونیستی به سوریه ادامه جنایت علیه ملتهای منطقه است
جنبش حماس تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه را محکوم کرد و آن را در ادامه جنایتهای این رژیم علیه ملتهای منطقه با هدف به زانو درآوردن آنها و تحمیل معادلات اشغالگرانه دانست.
جنبش حماس تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه را محکوم کرد و آن را در ادامه جنایتهای این رژیم علیه ملتهای منطقه با هدف به زانو درآوردن آنها و تحمیل معادلات اشغالگرانه دانست.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با اشاره به سقوط حکومت بشار اسد در سوریه و روی کار آمدن مخالفان مسلح وی، گفت کشورش اجازه تقسیم سوریه و تبدیل شدن مجدد آن به منطقه تنش را نخواهد داد.
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس تأیید کرد که کشورش دارای سلاح هستهای است.
شورای محلی شهر لندن با طرح انتقال سفارت چین به ساختمانی مقابل برج لندن مخالفت کرد.
فرستاده سازمان ملل متحد در امور سوریه، حملات رژیم صهیونیستی به آن کشور را نگرانکننده خواند و خواستار توقف تحرکات این رژیم شد.
«محمد البشیر» که روز دوشنبه به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.
خانواده امام موسی صدر در بیانیهای نسبت به شایعات مربوط به حضور وی در زندان صیدنایا در اطراف دمشق واکنش نشان داده و این اخبار را «بیاعتبار» اعلام کردند.
سخنگوی وزارت خارجه قطر با تاکید بر لزوم حفظ حاکمیت و وحدت سرزمینی سوریه، اشغال برخی نقاط در خاک این کشور توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
سخنگوی کرملین گفت: «بشار اسد» شخصاً تصمیم گرفت که مسئولیت خود در ریاستجمهوری سوریه را ترک کند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دادگاه مرکزی تل آویو حضور یافت تا به اتهامات مطرح شده علیه خود پاسخ دهد.
خبرگزاری رویترز با استناد به بیانیه دولت آلمان که پس از تماس با فرانسه منتشر شده، نوشت: اولاف شولتس صدر اعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه آماده همکاری با معارضان سوری هستند.
در پی سقوط دولت بشار اسد بهدست معارضان سوری بسیاری از کشورهای غربی و از جمله آمریکا در تلاش برای برقراری ارتباط با گروههایی هستند که یکی از آنها را خود تروریستی معرفی کردهاند.
حملات رژیم صهیونیستی به سوریه با سوءاستفاده از شرایط موجود ادامه دارد و این رژیم تاکنون بیش از ۲۵۰ هدف نظامی را در این کشور بمباران کرده است.
استیون کوک عضو ارشد امور بینالملل شورای روابط خارجی امریکا
تغییر ناگهانی دولت سوریه و ورود نیروهای مخالف دولت بشار اسد به دمشق لحظهای مهم در تاریخ مدرن غرب آسیا به شمار میآید. این چرخش ناگهانی همراه با پیشروی بدون مقاومت معارضین مسلح باعث شد قدرتهای منطقهای برای ارزیابی پیامدهای گسترده آن تلاش کنند.
پیشروی غیرمنتظره معارضان مسلح سوریه و تصرف دمشق و فرجام دولت بشار اسد، یکی از رویدادهای مهم این روزهاست که به نظر میرسد دامنه پیامدهای آن نه فقط سوریه، بلکه به کل منطقه گسترش خواهد یافت. تفسیرهای متعدد و بعضاً متعارضی که پیرامون وجوه این اتفاق در بستر رسانهها و اندیشکدهها منتشر میشود، موجب میشود نظر کارشناسان و خبرگان این حوزه را فراتر از جنجالهای فضای مجازی بیشتر جویا شویم. به منظور درک علل این رویداد، دامنه تأثیرات آن، نقش بازیگران منطقهای و فرامنطقهای و آینده سیاسی سوریه و نظم غرب آسیا به طور کلی، گفتوگویی با دکتر محجوب الزویری استاد «مطالعات سیاسی خاورمیانه» دانشگاه ملی قطر داشتیم که در ادامه، فقرات آن نقل میشوند.
الجزیره خبر داد مهندس «محمد البشیر» مأمور تشکیل کابینه جدید سوریه برای مدیریت مرحله انتقالی شد. این شبکه قطری گزارش داد: «امروز (دوشنبه) دیداری بین احمد الشرع رهبر هیأت تحریرالشام، محمد الجلالی نخست وزیر و محمد البشیر برگزار شد.» این نشست برای تعیین ترتیبات انتقال قدرت و جلوگیری از ورود سوریه به وضعیت هرج و مرج برگزار شده است. الجزیره خاطرنشان کرد محمد البشیر که سالها ادلب را مدیریت کرده، برای تشکیل دولت جدید سوریه برای مدیریت مرحله انتقالی مأمور شد.
علی کریمی مله تحلیلگر سیاسی
یک سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در پی سقوط حکومت بشار اسد در سوریه ادعا کرد: ایالات متحده آمریکا در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که تسلیحات شیمیایی حکومت بشار اسد به دست افراد غیرمسوول نیفتد.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از تماس تلفنی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران خبر داد و تصریح کرد که گفت وگوهای ضروری با ایران ادامه دارد.