مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری با هدف جلب مشارکت نخبگان سراسر کشور از طریق دریافت نظرها، ایدهها و طرحهای آنان برای شناسایی نیازها و حل مسائل ملی در حوزههای مختلف، مبادرت به راهاندازی سامانه راهبردیارتباطی مدیران، اندیشمندان و نخبگان (سرآمدان) کرده است که کارویژۀ آن در چهار محور «مشارکت در مسائل در حل مسائل راهبردی»، «چالشهای سیاستی»، «نگاشتهای سیاستی» و «نظرسنجی نخبگانی» خلاصه میشود.
بخش نخست، مشارکت در حل طرحهای ناظر به مسائل دستگاههای اجرایی و بخش دوم، معرفی طرحهای نخبگانی است. در این بخشها هریک از دستگاههای اجرایی، مسائل راهبردی را که با آن مواجه هستند، بهمنظور بهکارگیری خرد جمعی نخبگان و اندیشمندان کشور به جمعسپاری خواهند گذاشت و مشارکتکنندگان پس از مطالعۀ دقیق مسئلۀ بیانشده طرحهای پیشنهادیشان را ارائه خواهند داد. به طرحهای منتخب ارسالی پس از بررسی و داوری تخصصی در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، گواهی ارائۀ طرح راهبردی اعطا میشود. گفتنی است حقوق مالکیت معنوی طرحهای ارسالی برای مشارکتکنندگان محفوظ است.
مرکز بررسیهای استراتژیک با هدف بهرهگیری از خرد جمعی نخبگان و اندیشمندان کشور به جمعسپاری مسائل راهبردی کشور اقدام کرده است که برای پاسخ به آنها مدت زمان محدودی وجود دارد. در بخش چالشهای سیاستی پس از اعلام نظر مختصر مشارکتکنندگان و تأیید این مشارکتها از طریق سامانه، این مطالب برای اظهارنظر سایر مشارکتکنندگان در ذیل هر جمعسپاری موضوعی به نمایش در خواهد آمد و سایر مشارکتکنندگان میتوانند ضمن مشاهدۀ نظرات سایر مشارکتکنندگان، نظرات موافق یا مخالف خود را دربارۀ هر نظر اعلام کنند. نکتۀ حائز اهمیت در چالشهای سیاستی بیان اظهارنظر کارشناسی در هر حوزه بهصورت مختصر است. همچنین مشارکتکنندگان میتوانند بهمنظور تبیین نظرات خود مقالهها و گزارشهایی را بارگذاری کنند.
بخش نگاشت سیاستی، درگاهی برای دریافت و انتشار یادداشتها و گزارشهای علمی در رابطه با نیازها و مسائل کشور در حوزههای مختلف است. مدیران، اندیشمندان و نخبگان قادر خواهند بود به تناسب حیطۀ تخصصی خویش در چارچوب حوزههای مذکور، یادداشت و گزارشهای علمی ارائه دهند تا پس از تأیید، با حمایت مرکز بررسیهای استراتژیک در این تارنما منتشر شود. مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری از بررسیهای موضوعی حاوی اطلاعات و مطالب نو، حمایت مالی خواهد کرد.
سامانه سرآمدان در بخش افکارسنجی نخبگانی متعاقب طرح پیشنهادها در خصوص نیازها و مسائل ملی از جانب مسئولان، دستگاههای اجرایی و نهادهای سیاسی به افکارسنجی از نخبگان اقدام خواهد کرد و نتایج حاصل از دادههای هر پیمایش را بهمنظور تأمل بیشتر یا تسریع در بهرهبرداری در اختیار طراح پیشنهاد قرار خواهد داد.