کتاب از مجموعه مقالات نوشته شده توسط اندیشمندان مختلف از کشورهای گوناگون تشکیل شده و هر کدام از زاویهای خاص به بررسی مسئلۀ فلسطین و اشغال آن میپردازند. محور اصلی کتاب بر نظریۀ وضعیت استثنایی جورجو آگامبن متمرکز است که به موضوع نقض دموکراسی در جوامع دموکراتیک و بحرانهایی که به خشونت و سرکوب منجر میشوند، میپردازد.
کتاب در واقع حاصل همایشی است که در سال 2006 در دانشگاه ترینیتی کالج دوبلین برگزار شده و به بررسی اوضاع فلسطین از منظر نظریۀ آگامبن میپرداخت. مقالات منتخب در این کتاب به قلم اندیشمندان متخصص در حوزۀ مطالعات فلسطین نوشته شدهاند و همگی دارای رویکردی انتقادی به اشغال فلسطین هستند.
ترجمه فارسی این کتاب توسط فرهاد قربانزاده رَبَطی انجام شده و شامل دو فصل از متن اصلی است که مترجم آنها را از نظر تئوریک جذابتر یافته است. کتاب در ایران توسط نشر شبخیز منتشر شده و مقدمهای از دکتر سید هادی برهانی دارد که به تحلیل و بررسی این اثر پرداخته است.
اندیشیدن به فلسطین از دیدگاههای متفاوتی چون فلسفه، جامعهشناسی، سیاست و حقوق به مسئلۀ فلسطین نگاه کرده و با ارائۀ دیدگاههای نظریهپردازانی مانند کارل اشمیت، میشل فوکو و جورجو آگامبن، خوانشی متفاوت از وضعیت کنونی فلسطین ارائه میدهد.