صفحات
شماره دو - ۰۱ آذر ۱۴۰۱
همسایه شرقی - شماره دو - ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - صفحه ۲۰۴

گزیده اخبار چین و افغانستان بعد از روی کار آمدن طالبان[1]

تمایل چین به برقراری روابط دوستانه با طالبان| 25 مرداد 1400
هوا چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین: پکن برای برقراری روابط دوستانه با طالبان تمایل دارد.
 
نخستین دیدار رسمی طالبان و چینی‌ها در کابل | 3 شهریور 1400
نعیم وردک سخنگوی طالبان گفت: روز سه‌شنبه هیأتی به سرپرستی مولوی عبدالسلام حنفی معاون دفتر سیاسی گروه طالبان با سفیر چین در کابل دیدار کرد. در این ملاقات، پیرامون امنیت سفارت چین و دیپلمات‌ها، وضعیت فعلی افغانستان، روابط دوجانبه و کمک‌های بشردوستانه چین گفت‌و‌گو کردند.
 
پکن به واشنگتن: شرایط کنونی افغانستان همه را ملزم به ارتباط با طالبان می‌کند | 8 شهریور 1400
شرایط داخلی افغانستان شاهد تغییرات ریشه‌ای است و همه باید با طالبان ارتباط برقرار کنند. خروج شتابزده نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان فرصتی برای انتقام از تروریست‌ها فراهم کرد.
 
سخنگوی طالبان: چین مهم‌ترین شریک ماست | 11 شهریور 1400
ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «ریپوبلیکا»: «چین مهم‌ترین شریک ماست و این برای ما به مفهوم یک شانس اساسی و استثنایی است، زیرا این کشور آماده است که در کشور ما سرمایه‌گذاری کند و آن را بازسازی نماید.»
 
چین سفارت خود را در کابل حفظ می‌کند | 12 شهریور 1400
محمد نعیم وردک سخنگوی طالبان گفته است عبدالسلام حنفی با معاون وزارت خارجه چین تلفنی صحبت کرده است. معاون وزارت خارجه چین گفته است که سفارت جمهوری چین در کابل به کارش ادامه می‌دهد. وردک در برگه توئیتر خود گفته است که طرفین در مورد وضعیت افغانستان گفت‌و‌گو کردند. براساس این بیانیه، نماینده چین معتقد است که روابط بین دو کشور حتی بهتر از قبل خواهد شد.
 
چین: با بازگشت ثبات، آماده اجرای ابتکار «یک کمربند-یک جاده» در افغانستان هستیم | 14 شهریور 1400
سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه خبر داد که آماده اجرای پروژه‌هایی در چهارچوب طرح «یک کمربند- یک جاده» در افغانستان بوده اما این موضوع را پس از بازگشت ثبات به این کشور و توقف ناآرامی‌ها پیگیری خواهد کرد.
 
چین: از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان حمایت می‌کنیم | 16 شهریور 1400
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین: از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان حمایت می‌کنیم. پکن همواره به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان احترام می‌گذارد و از مردم این کشور در انتخاب مسیر توسعه متناسب با شرایط ملی حمایت می‌کند. امریکا عامل بروز و شکل‌گیری مسائل امروز افغانستان است و جنگ ۲۰ ساله خسارات و رنجی عظیم برای مردم این کشور به جا گذاشته است.
 
چین به سازمان ملل: به مقامات جدید افغانستان، دسترسی به دارایی‌های مسدود شده را بدهید | 19 شهریور 1400
نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد، از جامعه بین‌المللی خواست تا به مقامات جدید افغانستان اجازه دسترسی به دارایی‌های مسدود شده خارجی این کشور را بدهد.
 
اعلام آمادگی چین برای ارسال ۳۰ میلیون دلار کمک به افغانستان | 23 شهریور 1400
چن شو، نماینده دائمی چین در سازمان ملل در نشست روز گذشته این سازمان اعلام کرد که چین قصد دارد فوراً یک محموله کمکی شامل غذا، تجهیزات لازم برای سپری کردن زمستان، واکسن و دارو به ارزش 200 میلیون یوان (31 میلیون دلار) را به افغانستان ارسال کند. قرار است چین در مرحله اول 3 میلیون دوز واکسن کرونا برای مردم افغانستان ارسال کند و همچنین چین مایل است تجهیزات بیشتری را برای پیشگیری از اپیدمی و همین کمک‌های اضطراری را در اختیار افغانستان قرار دهد. چین همچنین براساس احترام به خواسته‌ها و نیازهای افغانستان، تا حد امکان به بازسازی مسالمت‌آمیز و توسعه اقتصادی افغانستان ادامه می‌دهد.
 
سه میلیون دوز واکسن چینی به افغانستان | 29 شهریور 1400
سفیر چین در دیدار با خلیل الرحمان حقانی سرپرست وزارت مهاجرین از کمک سه میلیون دوز واکسن کرونا به افغانستان خبر داد.
 
چین خواستار لغو تحریم‌های اقتصادی علیه افغانستان شد | 1 مهر 1400
  وانگ یی، وزیر امور خارجه چین طی سخنانی در نشست گروه 20، خواستار لغو فوری تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان شد.
 دیدار اعضای ارشد طالبان با سفیر چین در قطر | 22 مهر 1400
هیأت امارت اسلامی طالبان به رهبری امیرخان متقی روز گذشته با سفیر چین در قطر دیدار کردند. سفیر چین در این دیدار، گفته که نباید کسی در امور داخلی افغانستان، مداخله کند.
 
چین صادرات خود به افغانستان را از سرمی‌گیرد | 26 مهر 1400
سفیر چین در افغانستان در دیدار سرپرست وزارت امور خارجه طالبان گفته است که کشورش در آینده نزدیک صادرات خود به افغانستان را از سر می‌گیرد.
 
تحفه طالبان به وزیر خارجه چین | 4 آبان 1400
امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان تحفه‌ای را به وانگ یی، وزیر خارجه چین تقدیم کرد.
 
 چین خواهان کمک مالی بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول به افغانستان شد | 6 آبان 1400
وانگ یی؛ وزیر امور خارجه چین از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول (IMF) خواسته که با توجه با بحران نقدینگی در افغانستان، به این کشور کمک کنند. این در حالی است که در پی تسلط طالبان، وضعیت اقتصادی کشور به شدت بحرانی است و خطر بروز یک فاجعه انسانی، جان دست‌کم ۲۲ میلیون نفر را تهدید می‌‌کند.
 
سخنگوی طالبان: پروازهای بین چین و افغانستان در روزهای آینده از سر گرفته می‌شود | 9 آبان 1400
ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با وزیر امور خارجه چین گفت: در روزهای آینده قرار است پروازهای بین افغانستان و چین از سر گرفته شود.
 
جلغوزه افغانستان در راه چین | 10 آبان 1400
توئیت سفیر چین در کابل: اولین پرواز جلغوزه افغانستان در سال‌جاری از کابل وارد فرودگاه پودونگ شانگهای شد. کار عالی همکاری دو کشور و مردم ما. درآمد برای کشاورزان افغان، سلیقه خوب برای مشتریان چینی. برد – برد.
 افزایش صادرات جلغوزه به چین | 27 آبان 1400
مسئولین اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری از افزایش صادرات جلغوزه به چین خبر داده و میزان صادرات این دانه روغنی را در 3 هفته گذشته، 550 تُن عنوان کردند.
 
چین به ارزش 14 میلیون دلار کمک بشردوستانه به افغانستان فرستاد | 22 آذر 1400
سفارت چین در کابل از رسیدن دومین محموله کمک‌های بشردوستانه این کشور به ارزش ۱۴ میلیون دالر به افغانستان خبر داده است.
 
افغانستان طی ۲ ماه ۱۶ میلیون دلار جلغوزه به چین صادرات کرده است | 1 دی 1400
«ژائو لی جیان سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین گفت که کشورش برای کمک اقتصادی به افغانستان به واردات بیشتر محصولات زراعی خاص افغانستان مانند زعفران نیز می‌پردازد.
 
امریکا نباید با تحریم از افغان‌ها انتقام بگیرد | 26 دی 1400
«وانگ یو» سفیر چین در کابل در دیدار با «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور طالبان گفت که پکن همه کمک‌های بشردوستانه خود را از راه دولت افغانستان به افغان‌ها می‌رساند. به گفته «انعام‌الله سمنگانی» معاون سخنگوی طالبان، سفیر چین افزود: افغان‌ها حق دارند نظامی استوار بر ارزش‌های دینی و فرهنگی خود داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه چین در امور داخلی افغانستان مداخله نمی‌کند، ادامه داد: براساس تجربه‌های 20 سال گذشته، ما‌ از جامعه جهانی می‌خواهیم به افغان‌ها اجازه دهند که به خواست خود دولت بسازند‌ و برای تحمیل افکار بیگانه‌ بر افغان‌ها تلاش نکنند. وانگ یو با اشاره به تحریم‌های امریکا علیه افغانستان تصریح کرد: امریکا‌ نباید با تحریم‌های اقتصادی در پی انتقام‌گیری‌ از افغان‌ها باشد و نباید از‌ دولت فراگیر، حقوق‌ بشر و زن و آزادی بیان به‌عنوان ابزار استفاده بکند. چین می‌خواهد با ارج‌گذاری به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها با آنها کار بکند.\(2)
 
طالبان به انتظارات جامعه بین‌المللی پاسخ دهد | 29 دی 1400
«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست خبری در پاسخ به درخواست طالبان برای کمک پکن برای برسمیت شناختن دولت موقت خود تأکید کرد که طالبان باید به انتظارات جامعه بین‌الملل پاسخ دهد.
ما از زمان تأسیس دولت موقت افغانستان متذکر شدیم که آنها به‌طور فعال در تبادلات بین‌المللی شرکت کرده و تعداد کمی از کشورها به شیوه‌های عملگرایانه با طرف افغان گفت‌و‌گو کرده‌اند[3].
 
قطار کمک‌های بشر دوستانه چین به افغانستان به حرکت درآمد | 11 بهمن 1400
سفیر چین گفت پکن کمک‌های بیشتری را به افغانستان می‌فرستد.در اوایل ماه آینده قطار دیگری از کمک‌های چین به افغانستان فرستاده خواهد شد.چین پس از تسلط طالبان بیش از 30 میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان ارسال کرده است .(4)
 چین: نگران حضور اویغورها در افغانستان هستیم | 22 بهمن 1400
پس از گزارش شورای امنیت سازمان ملل درباره حضور اعضای «جنبش ترکستان شرقی» در افغانستان، «ژانگ جون» نماینده دائم چین در سازمان ملل گفت که پکن به شدت نگران حضور اویغورها در افغانستان است.نماینده چین در سازمان ملل با اظهار اینکه خروج نیروهای خارجی از افغانستان خلأ امنیتی را در این کشور به‌وجود آورده، افزود که گزارش‌هایی از پیوستن برخی از جنگجویان جنبش ترکستان شرقی توسط گروه تروریستی داعش در افغانستان وجود دارد [5].
 
چین در بهار سال آینده استخراج معدن مس عینک لوگر را آغاز می‌کند | 9 اسفند 1400
وزارت معادن طالبان گفته است که شرکت‌ام سی سی چین در بهار سال آینده روند استخراج معدن مس عینک لوگر را آغاز خواهد کرد [6].

سفر غیرمنتظره وزیر خارجه چین به کابل چند روز پیش از برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان در پکن | 4 فروردین 1401
در آستانه برگزاری سومین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان در پکن، وانگ یی، وزیر خارجه چین، صبح امروز پنجشنبه (۴ حمل) در سفری از پیش اعلام نشده برای دیدار با رهبران دولت اسلامی طالبان وارد کابل شده و مورد استقبال امیرخان متقی، وزیر امورخارجه قرار گرفت. ین اولین سفر وزیر خارجه یک کشور قدرتمند آسیا و جهان و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و همچنین دولت چین به کابل پس از حاکمیت دولت اسلامی طالبان است. پیش از این، وزیران خارجه قطر، ازبکستان و ترکمنستان نیز به کابل سفر کرده‌اند.وانگ یی پیش از این به مدت 3 روز در پاکستان حضور داشت و به‌عنوان میهمان ویژه در اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در مورد افغانستان شرکت کرده بود.وزیر خارجه چین در افتتاحیه اجلاس وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد گفته بود که پکن به انتخاب مردم افغانستان احترام می‌گذارد و از این کشور در دستیابی به دولت فراگیر حمایت می‌کند. «وانگ یی» وزیر خارجه چین در ادامه دیدارهایش در کابل با «ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان دیدار کرد و دو طرف درباره گسترش روابط افغانستان و چین در عرصه‌های مختلف از جمله مناسبات تجاری، ترانزیتی و اقتصادی بحث و تبادل نظر کردند.معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در ادامه نیز با اشاره به ذخایر معدنی عظیم افغانستان از چین خواست تا در زمینه استخراج معادن، اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و آغاز کار پروژه مس عینک در ولایت لوگر اقدام نماید.
 ملا برادر با تأکید بر گسترش صادرات کشاورزی از جمله جلغوزه و زعفران افغانستان به چین خواستار شامل شدن افغانستان در پروژه «یک کمربند-یک جاده» و همچنین آغاز دروس دانشجویان افغان در چین شد.وزیر خارجه چین خاطرنشان کرد که چین موافق تقویت روابط تجاری با افغانستان بوده و آماده سرمایه‌گذاری در زمینه استخراج معادن و ساخت جاده و بیمارستان است. وانگ یی با اظهار اینکه چین درخصوص افزایش واردات محصولات کشاورزی افغانستان به چین تلاش خواهد کرد، بر همکاری امنیتی بین دو کشور تأکید کرد.هم‌زمان با سفر وانگ یی، وزیر امور خارجه چین به کابل، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، نیز در رأس یک هیأت به کابل آمده است. کابلوف امروز با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان دیدار کرده است.متقی از سفر هیأت روسی به کابل استقبال کرده و گفته است که روسیه با «پتانسیل خوب» خود می‌تواند در پروژه‌های توسعه‌ای با افغانستان هم‌کاری کند. سرپرست وزارت خارجه گفته است که طالبان به امنیت و ارتباط منطقه‌ای توجه جدی دارد. او افزوده است که حکومت طالبان می‌خواهد افغانستان مرکز ترانزیت و تجارت کشورهای آسیا باشد.امیرخان متقی به هیأت روسی گفته که در ۲۰ سال گذشته، کشت مواد مخدر، قاچاق و اعتیاد به اندازه‌ای رشد کرده است که طالبان برای درمان معتادان و ایجاد اقتصاد جای‌گزین مواد مخدر، نیازمند هم‌کاری بین‌المللی‌ست.[7]
 
چین: امریکا منابعی که از افغانستان دزدیده برگرداند | 11 فروردین 1401
امریکا منابعی که از افغانستان دزدیده را باید برگرداند. باید با کل گروه‌های تروریستی در افغانستان از جمله داعش مقابله شود. افغانستان پناهگاه امنی برای تروریست‌ها نیست [8].
 
طالبان: شرایط راه‌اندازی پروژه مس عینک فراهم شده است | 12 فروردین 1401
شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان با نمایندگان شرکت قراردادی مس عینک در چین دیدار کرده است. در این دیدار دلاور گفته است که تمام شرایط برای راه‌اندازی پروژه‌ مس عینک در افغانستان فراهم شده است. دلاور گفت کار روی این پروژه باید به‌زودی آغاز شود.از سویی هم، در این نشست نماینده‌گان شرکت MCC از حکومت طالبان خواسته‌اند تا مکانیزمی را برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران چینی در افغانستان فراهم کنند [9] .
 رایزنی وزیر خارجه ترکمنستان با مقامات چین؛ افغانستان محور مذاکرات | 12 فروردین 1401
«رشید مرداف» وزیر امور خارجه ترکمنستان که برای شرکت در سومین نشست وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان در سفر به چین در شهر تونشی به سر می‌برد، چندین نشست دو جانبه با دیپلمات‌های مختلف برگزار کرد.وزرای خارجه دو کشور تأکید کردند که کمیته همکاری ترکمنستان و جمهوری خلق چین که در 4 حوزه اصلی تجارت، انرژی، امنیت و فرهنگ فعالیت می‌کند، سازوکار مؤثری برای تعامل بین دولت‌ها است.مرداف و وانگ یی در ادامه به وضعیت افغانستان اشاره و تأکید کردند که ترکمنستان و چین به‌صورت دائمی و سیستماتیک در حال گفت‌وگو در مورد مشکلات افغانستان هستند.معاون نخست‌وزیر چین: مشارکت در صنعت گاز در اولویت همکاری‌های عمل‌گرایانه بین دو کشور است ضمن اینکه گسترش فعالانه روابط در توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی بادی و خورشیدی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
ژنگ همچنین خواستار تماس‌های فعال در زمینه کشاورزی، حمل و نقل، مالی و سایر زمینه‌ها شد.تبادل نظر در مورد اجرای پروژه‌های زیربنایی مشترک - خط لوله گاز ترکمنستان - افغانستان - پاکستان – هند (TAPI)، خط انتقال برق ترکمنستان - افغانستان – پاکستان و پروژه‌های راه‌آهن صورت گرفت و بر ضرورت تشدید همکاری‌های ترکمنستان و افغانستان در زمینه امنیتی تأکید گردید [10].

 پذیرش دیپلمات‌های طالبان در چین | 15 فروردین 1401
سرپرست وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد، چین افراد معرفی شده از سوی این گروه را به‌عنوان نمایندگان رسمی حکومت افغانستان پذیرفته است [11].
 
شرکت سی‌ان‌پی‌سی‌آی چین برای سرمایه‌گذاری در افغانستان اعلام آمادگی کرد | 17 فروردین 1401
مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزرای طالبان روز گذشته با هن ریومن رئیس شرکت بین‌المللی سی‌ان‌پی‌سی‌آی (CNPCI) کشور چین دیدار کرده است. هن ریومن در این دیدار با ابراز اطمینان از تأمین امنیت در افغانستان، علاقه‌مندی‌شان را برای از سرگیری سرمایه‌گذاری در افغانستان ابراز کرده است [12] .
 
چین در بخش تولید انرژی در افغانستان همکاری می‌کند | 21 فروردین 1401
نمایندگان شرکت «پاور چینا» در دیدار با ملا عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان، به سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی در افغانستان اعلام آمادگی کرده است.در این دیدار، نخست نمایندگان شرکت POWER CHINA اعلام کردند که به سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی در افغانستان آمادگی کامل دارند [13] .
 
امضای تفاهمنامه همکاری میان اتاق تجارت افغانستان و چین | 4 اردیبهشت 1401
اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اعلام کرد که تفاهمنامه همکاری با چین با هدف راه‌اندازی نمایشگاه‌های بین‌المللی و ایجاد سهولت‌ها در بخش واردات و صادرات به امضا رسیده است [14].
 چین در پایتخت افغانستان یک پارک صنعتی می‌سازد | 10 اردیبهشت 1401
وزارت شهرسازی طالبان و یک شرکت چینی قراردادی برای احداث یک پارک صنعتی در شهرک پیروزی در منطقه ده سبز کابل امضا کردند. روزنامه دولتی گلوبال تایمز چین نیز در این خصوص نوشت که «چاینا تاون» یک گروه تجاری چینی در افغانستان می‌گوید که پس از گرفتن تأییدیه از حکومت طالبان، این شرکت قرار است در کابل «پارک صنعتی» بسازد. هرچند تاکنون جزئیات بیشتر در مورد این پروژه منتشر نشده است، اما این پروژه همکاری تجاری را در زمینه‌های توسعه معدن تا ساخت و ساز مناطق شهری و تولید مصالح ساختمانی امکانپذیر می‌کند [15].
 
چین برای تجار افغانستانی ویزا صادر کند | 5 تیر 1401
مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان در دیدار با وانگ‌یو، سفیر چین، خواست تا روند صدور ویزا برای تاجران افغانستانی تسریع شود. سفیر چین نیز گفته که درحال آماده شدن برای آغاز صدور ویزا برای تجار افغانستان هستند [16].
 
تأکید چین بر اهمیت ژئواکانامیک افغانستان در آسیا | 5 مرداد 1401
یو شیایون؛ نماینده ویژه چین در امور افغانستان با تأکید بر اهمیت کابل به‌عنوان پل ارتباطی میان آسیای مرکزی و جنوبی، از آمادگی پکن برای حمایت از پروژه‌های خطوط آهن در افغانستان خبر داد.
 
چین از نبرد‌های 20 ساله طالبان مستند می‌سازد | 6 مرداد 1401
نماینده تلویزیون صلح چین در یک نشست با مقامات محلی طالبان در ولایت ننگرهار گفته است که تمایل دارد نبردهای ۲۰ ساله طالبان با نیروهای امنیتی دولت سابق و نیروهای خارجی را در مستند ویدیویی جمع‌آوری کند.
 
چین: آماده کمک به کشاورزان افغان برای کشت جایگزین خشخاش هستیم | 8 مرداد 1401
«وانگ یی» وزیر خارجه چین در دیدار با «امیرخان متقی» وزیر خارجه دولت موقت طالبان گفت با اعلام ممنوعیت کشت خشخاش توسط هیأت حاکمه افغانستان، پکن آماده است تا کشاورزان افغان را در زمینه معیشت جایگزین کمک کند.
 
چین در افغانستان نفت استخراج می‌کند | 10 مرداد 1401
وزارت دارایی طالبان از واگذاری قرارداد استخراج نفت قوشقره در ولایت سرپل به یک شرکت چینی خبر داد.
 
چین از یک مراکز آموزشی در دانشگاه کابل بهره‌برداری کرد | 10 مرداد 1401
وانگ‌یو سفیر چین در کابل مرکز آموزشی ساخته شده این کشور در دانشگاه کابل را افتتاح کرد.
 
چین از حمله هواپیماهای بدون سرنشین امریکا به کابل انتقاد کرد | 14 مرداد 1401
سفیر چین در افغانستان حمله اخیر هواپیماهای بدون سرنشین امریکا در کابل را محکوم کرد و تأکید کرد: قدرت‌های جهانی باید به حاکمیت کشورها احترام بگذارند.
 چین در صنعت برق افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کند | 21 مرداد 1401
سخنگوی طالبان اعلام کرد که تفاهمنامه ساخت نیروگاه برق با ظرفیت 300 مگاوات با یک شرکت چینی امضا شده است.
 
سفیر چین: استخراج مس عینک به‌زودی آغاز می‌شود | 2 شهریور 1401
سفیر جمهوری خلق چین برای افغانستان در دیدار با سرپرست وزارت معادن و پترولیوم گفته است که کار استخراج معدن مس عینک به‌زودی آغاز می‌شود.
 
کریدور چین، افغانستان، ازبکستان، قرقیزستان | 25 شهریور 1401
اداره خط آهن افغانستان می‌گوید که نخستین محموله کالاهای تجارتی چین به‌سوی افغانستان -از طریق دهلیز زمینی تازه ایجادشده میان افغانستان، چین، اوزبیکستان و قیرغیزستان- ارسال شد. این کریدور مدت زمان انتقال کالا از چین به افغانستان را از یک ماه به 15 روز کاهش داده است.
 
طالبان ساخت پایگاه نظامی چین در افغانستان را تکذیب کرد | 30 مرداد 1401
سخنگوی وزارت خارجه افغانستان استفاده سیاسی از خاک این کشور از سوی دیگر کشورها را رد کرد. وی در پاسخ به ادعاهای مربوط به ساخت پایگاه نظامی ارتش چین در خاک افغانستان، این ادعاها را قویاً رد کرد و گفت که کابینه طالبان خواهان حفظ روابط دیپلماتیک و اقتصادی با کشورهای همسایه است.[17].
 
افغانستان در پروژه «یک کمربند یک جاده» گنجانده شود | 4 آبان 1401
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای عمارت اسلامی در دیدار با سفیر چین در کابل از این کشور خواست تا افغانستان را در پروژه «یک کمربند یک جاده» بگنجاند [18].

وقوع چند انفجار پیاپی در هتلی معروف به هتل چینی ها در منطقه شهرنوی کابل | ۲۲ آذر ۱۴۰۱
گزارش شده در اثر این انفجار ها که در محل اقامت سرمایه گذاران و اتباع چین در کابل رخ داده، پنج شهروند چینی زخمی شده اند. مسئولیت این حمله را داعش بر عهده گرفت.

جستجو
آرشیو تاریخی