پریسا غفاری

پریسا غفاری

اخبار

16521
جباري: از طلاي يوسفي حظ كرديم

كيانوش اگر در سیستم بود دو مدال المپیک می گرفت

جباري: از طلاي يوسفي حظ كرديم

علي جباري،مربی اسبق تیم ملی وزنه‌برداري با توجه به نائب قهرمانی شاگردان نواب نصیر شلال می گوید:«از طلای علیرضا یوسفی حظ کردیم.»

رقابت‌هاي وزنه‌برداري قهرماني جهان كه از ۱۶ آذر ماه در شهر منامه بحرين آغاز شده بود يكشنبه شب با رقابت‌هاي دسته فوق سنگين و درخشش ملي‌پوشان كشورمان به پايان رسيد. در فوق سنگين دو نماينده ايران روي سكو رفتند؛ علي داوودي و عليرضا يوسفي كه روي هم 5 مدال براي كشورمان به دست آوردند؛ شامل يك طلا، دو نقره و دو برنز. باتوجه به مدال‌هاي روزهاي قبل در پايان اين مسابقات تيم ملي ايران با كسب ۵۶۰ امتياز در سكوي دوم پايين‌تر از چين كه با ۵۶۶ امتياز قهرمان شد و بالاتر از كره‌شمالي با ۴۹۵ امتياز قرار گرفت.علي جباري،مربی اسبق تیم ملی وزنه‌برداري با توجه به نائب قهرمانی شاگردان نواب نصیر شلال می گوید:«از طلای علیرضا یوسفی حظ کردیم.»

 

 *به نظر شما عملکرد تیم ملی در بحرین چطور بود؟


عملکرد تعدادی از آنها خوب بود.اما نصيري و زارع و پايدار آن وزنه‌هايي كه در تمرينات زدند را نزدند و ركوردهاي‌شان با اينجا كمي فاصله داشت كه آن هم به خاطر‌ جوان بودن‌شان است و نمي‌شود زياد ایراد گرفت. اين جوان‌ها بايد ميدان زيادي ببينند و اين مسابقات هم اولين تجربه در مسابقات جهاني بزرگسالان براي آنها بود براي همين تجربه لازم را نداشتند و با ركوردهاي تمرين فاصله داشتند. روي هم رفته خوب بودند، يوسفي در دوضرب استثنايي بود، عالي‌پور هم ‌خوب بود، معيني هم درست كه يك ضرب نقره گرفت اما آسيب‌ديدگي كه از قبل داشت او را از كسب مدال مجموع دور كرده بود و تيم هم درنهايت با اختلاف خيلي كم نايب قهرمان شد. مي‌شود گفت عملكرد تیم خوب بود.

 

*تالاخادزه در اين مسابقات شركت نكرد. بقيه ستاره‌ها حضور داشتند؟


تالاخادزه كه وزنه‌برداري را كنار گذاشته و بعيد مي‌دانم بازهم برگردد. تيم چين هم نفراتش را كلا عوض كرده بود و جوان‌هايش را آورده بود. آنها هم روي جوان‌ها سرمايه‌گذاري كردند و تيم اصلي را نياورده بودند حالا نمي‌خواستند با تيم اصلي بيايند يا كلا كنار گذاشتند را نمي‌دانيم! روي جوان‌ها سرمايه‌گذاري كردند و همين‌ها در سال‌هاي آينده جا در پاي بزرگان‌شان مي‌گذارند.کره شمالی هم با تيم ناقص و با 7 نفر آمد و يكي‌شان كنار رفت 6 نفر شدند. يعني تيم 6 نفره آنها سوم‌ شد. اگر اين تيم دو تا وزنه‌بردار ديگر مي‌آورد و در رده‌بندي ‌قرار مي‌گرفتند فكر مي‌كنم‌ قهرمان مي‌شدند.تفكر آنها به اين صورت است كه تيم را ناقص مي‌آورند اما مدال طلا مي‌خواهند.

 

*هدف‌گذاري تيم ما چه بود؛عنوان يا مدال؟

 

اگر جوان‌هاي ما ركوردهاي تمريني خود را مي‌زدند صاحب مدال مي‌شدند. هدف‌گذاري ما هم هر دو حالت را داشت يعني كسب ‌مدال و هم سكو. معمولا در چند سال اخير با تيم كامل شركت كرديم و بيشتر هدف فتح سكو بوده جدا از اينكه از تيم 10 نفره انتظار نمي‌رود هر 10 نفر مدال بگيرند. بالاخره تيم‌هاي ديگر بيكار ننشسته‌اند و مدال مي‌گيرند!

 

*طلاي يوسفي به دل مردم نشست؟


ما هم از مدال او حظ كرديم! او ۲۶۲ كيلو را با اقتدار زد. اما يك ضرب‌ها را بايد كار كند چون او از رقيبانش فاصله ۱۵ تا ۲۰ كيلويي مي‌گيرد و جبران اين فاصله در دو ضرب خيلي سخت است تا بتواند در مجموع هم طلا بگيرد. اگر بتواند در يك ضرب تقويت شود و بالاي 200 کیلو بزند با اين دو ضرب كه من مي‌بينم فكر مي‌كنم او مي‌تواند ركورد جهان را هم ‌ بشكند.عليرضا سني ندارد و اگر بخواهد مي‌تواند سال‌هاي سال وزنه بزند. همين ‌طور داوودي كه او هم سني ندارد.

 

*نظر شما درباره جوانگرايي در تيم ملي چيست؟


همه جا گفتند ميانگين اين تيم ۲۲ سال و چند ماه است اما من فكر مي‌كنم ۲۱ سال و چند ماه است. يعني اعضاي اين تيم راحت تا دو تا مسابقات المپيك و آسيايي بعد هم‌ مي‌توانند براي ايران وزنه بزنند و مدال بگيرند. فقط مهدي كرمي ۲۶ سال سن داشت بقيه بچه‌ها زير ۲۵ سال بودند. آينده اين تيم را خوب مي‌بينيم. اگر جوان‌هاي ما مسابقات زيادي ببينند آن پختگي را در بازي‌هاي آسيايي و المپيك به دست مي‌آورند.

*كيانوش رستمي هم ‌نتوانست براي كشور‌ ديگري وزنه بزند.


خیر،من با كيانوش كار كردم هم در تيم ملي هم در باشگاهي با او كار كردم و ‌همه جا هم گفتم با اينكه ورزشكار پا به سن گذاشته‌اي است اما او را قبول داريم و اگر در سيستم قرار مي‌گرفت،مي‌توانست بعد از المپيك ريو دو مدال المپيك ديگر هم بگيرد اما تصميم شخصي‌اش اين بود تا براي كشور ديگري وزنه بزند كه به او رضايتنامه ندادند و از اين مسابقات جا ماند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های اخبار