کشتی و وزنهبرداری
16551
کلاس مربیگری که تباه شد
کشتی، تدیف و سایتیاف میخواهد نه یاری
در چند روز گذشته فدراسیون کشتی برای ارتقای دانش مربیان سازنده استانها کلاس مربیگری برگزار کرد. کلاسی که نزدیک به ۳۸۰۰ مربی را از استانهای مختلف به تهران کشید تا فدراسیون کشتی میزبان یکی از بزرگترین کلاسهای مربیگری باشد و برای این کار تعدادی از قهرمانان سابق به عنوان مدرس حضور داشتند اما این کلاس به حاشیه کشیده شد.
بعضی از مربیانی که در این کلاس به عنوان مدرس حاضر شدند تا حالا پایشان به باشگاههای کشتی باز نشده اما به خواست فدراسیون کشتی در کلاسها حاضر شدند تا به مربیانی مربیگری را آموزش بدهند که عمر خود را در باشگاهها سپری کردند و قهرمانان زیادی را ساختند و به تیم ملی تحویل دادهاند. به همین دلیل صحبتهای بعضی مدرسان مثل بهروز یاری که از قهرمانان بنام کشتی است به مذاق برخی از این مربیان خوش نیامد. در حالی که بهروز یاری حتی یک شاگرد هم نداشته و بعید است حتی تا به حال در باشگاه کشتی هم فعالیتی داشته باشد، به فنونی که مربیان سازنده آموزش میدهند، ایراد گرفت. همین باعث شد تا حرفهایش مربیان سازنده را حسابی به هم بریزد. این جنجال باعث شد تا کلاس مربیگری که علیرضا دبیر برای برگزاری آن زحمت زیادی کشیده بود، خروجی آنچنانی نداشته باشد.
اینکه چرا این کلاس پرهزینه خروجی مناسبی نداشته، شاید به انتخاب بعضی از همین مدرسان برمیگردد. شاید اگر دبیرهم مثل مدیران اسبق فدراسیون کشتی در اوایل دهه ۸۰ به سراغ آوردن یک مربی کارکشته و مطرح روس میرفت بسیار بهتر بود و حتماً میتوانست خروجی بهتری بگیرد.
در اوایل دهه ۸۰ مدیران وقت فدراسیون کشتی به سراغ یوری شاهمرادف روس رفتند و او چندین کلاس مربیگری در ایران برگزار کرد. نابغهای که خیلیها اعتقاد داشتند توانست تحولی را در کار مربیان آزاد و فرنگی ایران رقم بزند.
شاهمرادف بین سالهای ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۲ عضو تیم ملی شوروی بود و توانست در مسابقات قهرمانی اروپا در سالهای ۱۹۶۶، ۱۹۶۷، و 1969 و همچنین جهانی ۱۹۷۰ ادمونتون به عنوان قهرمانی دست یابد. اوج کار شاهمرادف ورودش به عرصه مربیگری بود که سال ۱۹۷۲ در ۳۰ سالگی به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد شوروی انتخاب شد و تا سال ۱۹۸۱ این سمت را برعهده داشت. تیم شوروی تحت هدایت او در دو المپیک مونترال و مسکو 1۲ مدال طلا کسب کرد تا مشخص شود که او چه نابغهای در عرصه مربیگری کشتی است. این نابغه کشتی به عنوان مدرس آمد و حالا این بار علیرضا دبیر به سراغ بهروز یاری رفته است.
علیرضا دبیر هم باید برای برگزاری کلاس مربیگری به سراغ چنین مربی میرفت. به خصوص الان که رابطه خوبی بین فدراسیون کشتی ایران و روسیه برقرار است، او باید به سراغ بزرگانی مثل تدیف و بوایسار سایتیاف و یا حتی نفراتی مثل برادران بلاگلازوف میرفت تا هم مقبولیت زیادی بین مربیان کشتی دارند و هم حرف برای گفتن دارند. حضور بزرگان کشتی روسیه میتواند عیار و اعتبار برگزاری کلاسهای مربیگری را افزایش بدهد. کسی مثل جامبولات تدیف که سالها قهرمانان بزرگی را در کشتی روسیه ساخته میتواند راه ساخت این قهرمانان را آموزش بدهد.
انتهای پیام/