فائزه زمانی

فائزه زمانی

مصاحبه

18981
معلومات: قهرمانی تونس به هیچ دردی نمی‌خورد

واکنش پیشکسوت جودو به عدم اعزام تیم ملی به گرنداسلم باکو

معلومات: قهرمانی تونس به هیچ دردی نمی‌خورد

 تیم ملی جودو قهرمان کاپ آزاد تونس شد. البته قهرمانی که به نظر می‌رسد هیچ سودی برای جودو ندارد. در شرایطی که رقابت‌های گرنداسلم باکو و کاپ آزاد تونس به صورت همزمان برگزار شده است، فدراسیون جودو در اقدامی عجیب به جای فرستادن تیم به باکو، ملی‌پوشان را راهی تونس کرد. این در حالی است که رقابت‌های گرنداسلم معتبر‌تر از کاپ آزاد تونس بوده و تمام قهرمانان جهان و المپیک برای ارتقای رنکینگ المپیکی خود در این مسابقات حضور داشته‌اند. بنابراین در شرایطی که انتظار می‌رفت با توجه به مسافت و هزینه‌های کمتر باکو و همچنین عیار بالای این مسابقات تیم ملی راهی آذربایجان شود، آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون لقمه را دور سر خود چرخانده و تیم را راهی مسابقات تونس کرده که باتوجه به حضور چهره‌های شاخص در گرنداسلم باکو، بیشتر شبیه میدان خالی بود تا میدان مسابقه.
به‌رغم شانس بسیار اندک جودوکاران ایرانی در گرنداسلم حضور تیم ملی در این تورنمنت و رقابت با غول‌های جهان خیلی باارزش‌تر از حضور در کاپ آزاد تونس و حتی قهرمانی در این مسابقات بود اما گویا مسئولان فدراسیون بیشتر از اینکه به فکر منفعت تیم ملی باشند به دنبال مانور تبلیغاتی و قهرمانی در مسابقات سطح پایین مثل تونس بودند. در چنین شرایطی علی معلومات پیشکسوت جودو در تأیید این موضوع می‌گوید: «قطعاً حضور تیم ملی در گرنداسلم باکو خیلی بهتر از مسابقاتی مثل کاپ آزاد تونس بود. گرنداسلم مسابقه‌ای معتبر است که در رنکینگ المپیکی ورزشکاران تأثیر دارد اما کاپ آزاد تونس هیچ اعتباری ندارد. درست است که کادرفنی و ملی‌پوشان بابت این قهرمانی زحمت کشیده‌اند اما مشخص نیست مسئولان فدراسیون چرا باکو را که همسایه ما بوده و بغل گوش‌ ماست رها کرده‌اند و تیم را به مسابقاتی بدون اعتبار آن هم با هزینه و مسافت بیشتری فرستاده‌اند. با نصف این هزینه می‌شد تیم را با تعداد ملی‌پوش بیشتری راهی گرنداسلم کرد و تیم زنان را هم به مسابقات فرستاد تا میدان‌دیده شوند.»
او معتقد است با این فرمان جودو ایران از المپیک لس‌آنجلس هم جا خواهد ماند: «این قهرمانی به کار تیم ملی نمی‌آید و به هیچ دردی نمی‌خورد، ما با 2مدال در کاپ آزاد تونس به جایی نمی‌رسیم. در چنین شرایطی که همه کار خود را برای کسب سهمیه المپیک لس‌آنجلس شروع کرده‌اند، مسئولان ما هیچ برنامه‌ای در این باره ندارند. فقط ثبت‌نام در مسابقات گرنداسلم باعث می‌شد اسم ورزشکاران در لیست قرار گرفته و وارد رنکینگ شوند اما متأسفانه تیم راهی کاپ آزاد شد که از نظر فنی و منطقی هیچ سودی برای جودوی ایران ندارد. دوستان قول مدال در المپیک لس‌آنجلس را داده‌اند اما باید ورزشکار در رنکینگ قرار گرفته و به چهار میدان معتبر اعزام شود که بتواند راهی المپیک شود و مدال بگیرد. اگر ورزشکاران در گرنداسلم به میدان می‌رفتند و حتی دو دور هم بالا می‌آمدند باز از نظر رنکینگ المپیکی بیشتر از قهرمانی در تونس ارزش داشت.»
معلومات جودوی ایران را 20سال از دنیا عقب می‌داند: «بعید می‌دانم تیم ملی با این فرمان بتواند حتی دو دور هم در بازی‌های آسیایی بالا بیاید چه برسد به مدال. بعد از پایان تعلیق جودوی ایران، تلاش خاصی برای این رشته انجام نگرفته و جودوی ما حداقل 20سال از دنیا عقب است.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های مصاحبه