ایلیا بهزاد اول

ایلیا بهزاد اول

اخبار

20413
وقتی هواداران بدعادت می‌شوند

اهمیت جریمه‌ها در بازدارندگی

وقتی هواداران بدعادت می‌شوند

با حسابی سرانگشتی، می‌توانیم متوجه این موضوع شویم اگر دیدار استقلال و تراکتور زیر نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار می‌شد، می‌توانست جریمه‌ای بیش از ۲۰ هزار دلار را برای تیم میزبان به همراه داشته باشد که با نرخ ارز امروز، رقمی قابل‌توجه محسوب می‌شود.

 در فوتبال ایران تقریباً به جریمه شدن باشگاه‌های فوتبال کشورمان به دلیل رفتار خارج از عرف تماشاگران عادت کرده‌ایم؛ از پرتاب مواد محترقه گرفته تا استفاده از اشیای دودزا و پرتاب اشیای ممنوعه به زمین، تمام مواردی بوده که طی سال‌های اخیر موجب محرومیت و جریمه‌های مالی سنگین برای باشگاه‌های ایرانی با رأی کنفدراسیون فوتبال آسیا شده است اما تا این لحظه، عزمی جدی برای مقابله با این اتفاق از سوی دست‌اندرکاران فوتبال ایران شکل نگرفته است.
 شاید یکی از دلایل اصلی این اتفاق، در نظر گرفته نشدن جریمه سنگین برای خطای مشابه در مسابقات داخلی باشد؛ چرا که وقتی باشگاه‌ها از حرکات نه‌چندان شایسته هواداران خود در مسابقات داخلی ضرری نبینند، در مسابقات بین‌المللی نیز نمی‌توانند مانع از بروز این اتفاقات و محرومیت هواداران خود شوند و به نوعی هواداران در این زمینه بدعادت می‌شوند. کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران حداقل در فصل جاری، در زمینه جریمه افراد و باشگاه‌ها بسیار محتاط عمل کرده و این موضوع شاید برای بازدارندگی باشگاه‌ها و افراد از تکرار تخلفات چندان مناسب نباشد.
 در مسابقه حساس روز جمعه استقلال و تراکتور که با حضور خیل عظیمی از هواداران مشتاق و جو فوق‌العاده ورزشگاه یادگار امام تبریز همراه بود، شاهد استفاده از برخی مواد محترقه و اشیای دودزا بودیم که استفاده از آنها در مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا، با جریمه‌هایی جدی مواجه خواهد شد. طبق آیین‌نامه انضباطی AFC، استفاده از یک شی آتش‌زا در بازی ۵۰۰۰ دلار امریکا، دو تا پنج شی ۱۰۰۰۰ دلار امریکا و شش تا ۱۰ وسیله ۲۰۰۰۰ دلار امریکا جریمه برای تیم خاطی به همراه دارد. ضمن اینکه پرتاب آب یا قوطی آلومینیومی پر ۵۰۰۰ دلار، پرتاب آب یا قوطی آلومینیومی خالی ۳۰۰۰ دلار و پرتاب سنگ ۵۰۰۰ دلار جریمه از سوی AFC به همراه دارد و استفاده از لیزر به ازای هر بار استفاده نیز ۲۰۰۰ دلار جریمه برای باشگاه به همراه خواهد داشت.
 با حسابی سرانگشتی، می‌توانیم متوجه این موضوع شویم اگر دیدار استقلال و تراکتور زیر نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار می‌شد، می‌توانست جریمه‌ای بیش از ۲۰ هزار دلار را برای تیم میزبان به همراه داشته باشد که با نرخ ارز امروز، رقمی قابل‌توجه محسوب می‌شود. با این حال انتظار نمی‌رود که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران، جریمه‌ای مشابه با احکام کنفدراسیون فوتبال آسیا را برای هواداران خاطی در نظر بگیرد.
 شاید جریمه شدن باشگاه‌ها در فوتبال کشورمان، می‌تواند یکی از عوامل بازدارنده در تکرار این قبیل از مسائل و رفتارها در مسابقات بین‌المللی باشد؛ رفتارهایی که می‌تواند در بدبینانه‌ترین حالت، بار دیگر هواداران فوتبال ایران را از نعمت میزبانی در بازی‌های آسیایی محروم کند.
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های اخبار