
مدیرعامل مستعفی پرسپولیس هواداران افراطی را کمی عقب راند
درویش برنده بزرگ دوشنب شب
رضا درویش با حضور حدوداً دوساعته در برنامه فوتبال برتر توانست در بدترین شرایط ممکن و در شبی که بازگشتش به صندلی مدیرعاملی پرسپولیس مورد انتقاد قرار گرفته بود ورق را تا حدود زیادی به سود خودش برگرداند و زمان بخرد.
درویش شنبه استعفا داد و تا دوشنبه هیچ گزینهای برای جانشینیاش پیدا نشد. خودش گفت ورود به برنامههای نقل و انتقالاتی، جلسه با کارتال و مذاکره با چند گزینه باعث شده تا هیأت مدیره مدیره همچنان به او اعتماد کند که البته تصمیم اشتباهی هم نبود اما هم این نکته تأثیرگذار بود هم اینکه گزینههای جانشینی ترسیدند تا به این عرصه خطرناک ورود پیدا کنند و دوباره شرایط را برای درویش مهیا کردند تا به کارش ادامه دهد.
لطف بزرگ تلویزیون به درویش
نکته مهم اینجاست که برنامه دوشنبه شب فوتبال برتر فرصت فوقالعادهای را برای درویش فراهم آورد تا او اتهاماتی که از سوی هواداران افراطی پرسپولیس به او وارد شده بود را از خود مبری کند و با تطهیر خود حتی شده برای مدتی کوتاه فرصتی دوباره برای خودش مهیا کند و برنامههایش را پیش ببرد.
شاید کسی باور نمیکرد تا مدیرعامل پرسپولیس بعد از استعفا و شرایطی که برایش ایجاد شد اینگونه دو ساعت زمان داشته باشد تا با موشکافی و واگویه اتفاقات یک سال و نیم گذشته آبی روی آتش خشم هواداران افراطی پرسپولیس بریزد و تا حدودی آگاهشان کند که چه شد پرسپولیس به این روز افتاد اما در همان شبی که میتوانست نقطه پایان کار درویش در پرسپولیس را رسمی کند، او با توضیحات، توجیهات و تنویر افکار عمومی که با سیاست و زرنگی خاصی همراه بود از این برنامه مثل یک برنده بیرون آمد.
جالب اینکه مجری این برنامه بعضاً در نقش مدعیالعموم از جانب هواداران دلسوخته پرسپولیس سؤالهایی چالشی را مطرح میکرد تا بعضاً درویش را به دام بیندازد و باگهای مدیریتیاش رو شود اما نفس عمل و زمانی که به درویش داده شد او را برنده بزرگ تنشهای مدیریتی پرسپولیس کرد و شاید با در نظر گرفتن جزئیات صحبتهای او، حتی آن گروه از هوادارانی که بدون شنیدن هیچ صدایی فقط خواستار اخراج درویش بودند حالا کمی عقب بایستند.
صحبتهای دوشنبه شب درویش را در بخشهای مختلفی میتوان تقسیم بندی کرد و نکات ریز و درشت و مثبت و منفیاش را تحلیل کرد اما واقعیت اینکه این فرصت دو ساعته جان دوبارهای به او داد تا دوباره به صندلی مدیریتی برگردد و عنان کار را در اختیار بگیرد.
رو کردن دست عاشقان صندلی مدیریت
درویش تأکید کرد یکی از دلایلی که این هجمه علیه او وارد شده جوسازی و فضاسازی برخی عاشقان صندلی مدیریت پرسپولیس است که البته بیراه هم نیست. کافی است در فضای مجازی حضور داشته باشید و برخی از این افراد و استوریهایشان را دنبال کنید تا ببینید چند نفر شیفته جلوس روی صندلی مدیرعاملی این باشگاه هستند و حاضرند برای رسیدن به آرزویشان چه کارها که نکنند.
طبیعتاً برخی از این افراد دوستانی در رسانهها و فضای پیرامون فوتبال دارند که میتوانند خوراکی به هواداران خشمگین از نتایج ضعیف بدهند و اینگونه جو را علیه درویش کنند که انگار تا حدود زیادی هم موفق بودند اما واقعیت اینکه خود این گزینهها هم آنقدر بزرگ و مدیر نیستند که با شنیدن نامشان رعشه به تن درویش و حامیانش بیفتد. در واقع یکی از دلایل ابقای درویش کوچک بودن دشمنانش بود که بار دیگر باعث شد تا او شانس مجددی برای مدیریت در پرسپولیس داشته باشد و دوران حضورش در این باشگاه از سه ماه و سه سال هم بیشتر شود.
فدراسیونی که پرسپولیس را تضعیف کرد
درویش در صحبتهای مقدماتیاش و البته میانه این مصاحبه دوساعته فکتهایی از ماجرای سقف قرارداد و جرایم سختگیرانه علیه پرسپولیس به زبان آورد. نکته اول تهدید قنبرزاده، نورشرق و نماینده سازمان بازرسی در کمیته تعیین سقف بودجه بود که در ابتدای این فصل مدیرعامل باشگاه پرسپولیس را تهدید به تنبیه سخت کسر امتیاز کردند تا درویش برای عدول از قانون و خرج اضافه جهت جذب یا حفظ ستارهها دست و پایش بلرزد و به قول خودش به قانون تمکین کند.
درویش قبل از این به ماجرای کسر یک امتیاز به خاطر اعمال متمم اشتباهی در قرارداد گولسیانی هم اشاره کرده بود که صدقه سر بخشیدن تخلف باشگاهی دیگر که باید 4 امتیاز از آن کسر میشد، یک امتیاز پرسپولیس را هم برگرداندند.
غیر از این فکتی که درویش درباره زمان بالا بردن رقم سقف بودجه تیمهای حاضر در لیگ نخبگان و لیگ دو آسیا داد هم مهم بود. او گفت فقط سه ساعت مانده به پایان مهلت نقل و انتقالات، سقف بودجه تیمهای حاضر در لیگ نخبگان را 1.3 میلیون دلار و تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان آسیا سطح دوم را یک میلیون دلار افزایش دادند و به نوعی پرسپولیس را در آمپاس گذاشتند چرا که درویش متناسب با همان سقف قبلی تیمش را بسته و ستارهها را فراری داده بود. درویش صراحتاً گفت انگار مدیران دیگر باشگاههای رقیب میدانستند دقیقه 90 کمک بزرگی به آنها خواهد شد با ولع و دست و دلبازی ستارههای بازار نقل و انتقالات را جذب کرده بودند و البته برای اثبات این گفتهاش صحبتهای استانداری که به هیأت مدیره فلان باشگاه قول داده بود را به زبان آورد.
غیر از این در جایی از مصاحبه درویش، او به ماجرای صادر نشدن رأی بیرانوند اشاره کرد که حالا شاید نزدیک 10 ماه است شکایت پرسپولیس صورت گرفته و خبری از نتیجهاش نیست. درویش البته با حفظ حرمت بیرانوند و تقبیح اتفاقاتی که علیه او در ورزشگاهها رخ میدهد و اینکه صادقانه از تماشاگران فوتبال خواست حرمت مادر را نگه دارند، حرکت مثبتی در راستای تثبیت جایگاهش بین اهالی فوتبال انجام داد اما به اصل موضوع اشاره داشت که چرا محکمه فوتبال به سرعت علیه پرسپولیس و عواملش رأی میدهد اما در مقابل رقبا ماهها سکوت کرده یا آرای سبکتری میدهد.
برآیند این صحبتها و نکاتی که درویش به آنها استناد کرد هوادار پرسپولیس را به این جع بندی میرساند که انگار عزمی در فدراسیون فوتبال وجود داشته که مانع از تقویت و ادامه قدرتنمایی پرسپولیس در فوتبال ایران شده و بالاخره نوبت به دیگر تیمها نیز برسد که البته کنار هم چیدن قطعههای پازل مشخص میکند مسأله نادرست و جانبدارانهای هم نیست.
بررسی کارنامه؛ برد 2 بر یک
وقتی از درویش پرسیده شد که عملکرد او چطور باید بررسی شود و او چه نمرهای به خودش میدهد جوابی قابل قبول و منطقی داد.
درویش گفت دوره مدیریت او و عملکردش باید از سه منظر بررسی شود، اول) فنی و ورزشی، دوم) مالی و حقوقی و سوم) زیر ساخت.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس با توجه به زمان ورودش به پرسپولیس و اینکه تیم در آن مقطع سوم بود و فصل بعد دوم شد، فصل بعد از آن سه جام برد و فصل بعدتر یکی و این فصل هم در رده سومی قرار گرفته ناخودآگاه این ذهنیت را نزد هواداران و مخاطبان برنامه به وجود آورد که در نقطه ورود تیم شرایط خوبی نداشته و دوباره به همان نقطه رسیده است. در واقع جدا از مسأله موفقیت در آسیا که به نظر میرسد خارج از توان تمام تیمهای فوتبال ایران باشد اگر فقط جامهای داخلی را ملاک قرار دهیم، طی چهار فصل اخیر با بردن چهار جام، تقریباً نیمی از جامهای ممکن در دوره او محقق شده و این کارنامهای نیست که بتوان به آن ایراد گرفت.
در بحث فنی غیر از نتایج، مسأله نقل و انتقالات هم میتواند ملاک باشد که ورودیها و خروجیهای درویش در این سه سال و سه ماه مشخص است و واقعیت اینکه تعداد خریدهای مثبت بیشتر از خریدهای ناکارآمد بوده است. ماجراهی ابتدای فصل جاری را هم که همه میدانند و جای دیگری به آن خواهیم پرداخت.
درویش در حوزه زیرساخت توضیحاتی در مورد بازگرداندن مالکیت ورزشگاه درفشیفر، تخلیه و تجهیز ورزشگاه شهدای گمنام و تداوم شرایط خوب ورزشگاه شهید کاظمی ارائه داد که البته میتوان با واکاوی مسائل مربوط به این ورزشگاهها، معایب و مشکلاتی را هم پیدا کرد اما در این حوزه هم عملکرد درویش قابل دفاع و کم ایراد است کما اینکه در بحث آکادمی که میتوان آن را هم در حوزه فنی قرار داد موفقیت بزرگی در تاریخ باشگاه پرسپولیس به دست آمده است.
در بحث حقوقی نیز به یمن ورود کنسرسیوم بانکی، پروندههای حقوقی و موارد مشکلساز یکی یکی در حال حل شدن است. مختومه شدن پرونده مالیات باشگاه از سال 1375 تا 1400 اتفاق بسیار مهمی بود که همین چند وقت پیش نهایی شد، پرداخت مبلغ بیمه باشگاه حد فاصل سالهای 1390 تا 1399 و بستن چیزی حدود 70 پرونده حقوقی از سالهای گذشته هم چیزی نیست که بتوان از آن به راحتی عبور کرد. البته در برخی از این پروندههای حقوقی هنوز کار تمام نشده و ماجراهایی پیرامون پرسپولیس وجود دارد که بعضاً رو میشود اما برای هواداران پرسپولیس هم این موارد چندان اهمیتی ندارد و آنها تنها دنبال بستن یک تیم قدرتمند و قهرمانی هستند.
توجیه قانعکننده درباره جدایی سه تفنگدار
درویش به تمام سؤالهای مجری برنامه در خصوص موارد مبهم نقل و انتقالات پاسخ داد که غالب آنها قانع کننده بود. مهمترین نکتهای که این روزها هواداران پرسپولیس دربارهاش صحبت میکنند مسأله جدایی مهدی ترابی و جایگزینی او با بازیکنی سطح پایینتر و ناکارآمدتر به نام فرشاد احمدزاده است اما درویش توضیح داد که با وجود پیش آمدن یک اسپانسر(احتمالاً هوادار متمول) برای پرداخت مبلغی بیشتر از سقف قراردادی پرسپولیس (25 میلیارد تومان)به ترابی، او گفته چون از چند ماه قبل به تراکتوریها قول داده و البته مسائلی دیگر که نمیتواند مطرح کند، باید جدا شود.
درویش در مورد بیرانوند هم تأکید کرد وقتی بازیکنی قرارداد دارد که نباید با او مذاکره کرد و در توجیه قراردادن متمم مالی در قرارداد او هم حرف درستی زد. تنها موضوع مورد بحث ماجرای مربوط به قول و قرار با دانیال اسماعیلیفر بود که باعث شد دانیال خیلی سریع واکنش نشان دهد. درویش در خصوص جدایی این بازیکن تأکید کرد وویسی از دانیال دارد که ثابت میکند این بازیکن نمیخواسته در پرسپولیس بماند. سپس با اصرار دانیال برای پخش این وویس ورق علیه درویش و بازیکن مزبور چرخید و به نظر میرسد ماجراهای دیگری در جدایی این بازیکن دخیل بوده است و توجیه درویش با توجه به ریاکشن او نمیتواند چندان مناسب باشد.
البته بعد از خروج درویش از استودیوی فوتبال برتر او چت شخصیاش با دانیال را نشان میثاقی داده چرا که مجری برنامه دقایقی بعد صراحتاً میگوید دانیال گفته شما تلاش کردید بمانم اما مجبور شدم بروم.بعد از آن هم میثاقی میگوید زیاد جالب نیست که محتوای این چت را بخوانم ولی همین حرف مجری میتواند تا حدودی موازنه را به سود درویش در این خصوص بهم بزند.
درویش در این برنامه همچنین در خصوص چرایی جذب نکردن مهدی لیموچی نیز توضیح داد که ماجرای همپست بودن با اورونوف و البته رقم بالاتر پرداختی سپاهان را شامل میشد.
وعدهای که حواسها را پرت کرد
رضا درویش در این برنامه اعلام کرد حداقل 35 درصد ترکیب تیم پرسپولیس تغییر خواهد کرد و همین حالا با 5 بازیکن مذاکراتی انجام داده که دو تا از آنها تا 90 درصد اوکی شده، یکی 75 درصد و با دو تای دیگر هم حدود 30 درصد پیشرفت داشتهاند. درویش همچنین درباره حفظ کنعانی صحبت کرد و اینکه کارتال هم تأکید کرده که بماند.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در بحث نقل و انتقالات از صحبتهای دوبارهاش با علی قلیزاده خبر داد و البته با ذکر اینکه طارمی خودش گفته بود دوست دارد به پرسپولیس بازگردد، شایعات مربوط به وعدههای طلاییاش در خصوص جذب این دو ستاره را – که ظاهراً در راضی شدن هیأت مدیره برای تداوم همکاری با درویش نقش داشته – تلویحاً تأیید کرد که این هم میتواند برای هواداران تشنه شنیدن خبرهای اینچنینی بسیار جذاب و دلنشین باشد.
درویش با همین وعدههای نقل و انتقالاتی و گزارش مربوط به پیشرفت کار در مورد آنها موفق شد ورق را به سود خود برگرداند و دوباره برای خودش زمان بخرد اما خب شاید برخی جریانها و گروهی از هواداران افراطی هنوز توجیه نشده و با او همراه نشده باشند ضمن اینکه هنوز اتفاقی هم در این زمینه رخ نداده و فعلاً در حد وعده و وعید است.
دوباره سپری به نام کمیته فنی
درویش در این سه سال و سه ماهی که مدیرعامل پرسپولیس بوده خوب یاد گرفته چطور در مواقع حساس و تنشزا جاخالی بدهد. هر چند او در مورد رعایت کردن سقف بودجه و مسألهای که باعث شد تا پرسپولیس چندان قدرتمند بسته نشود برای چندمین بار از هواداران عذرخواهی کند اما در ماجرای نقل و انتقالات از جمله جذب سرمربی و بازیکن، خوب یاد گرفته چطور کمیته فنی را سپر خود کند.
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس ضمن دفاع از انتخاب گاریدو و تأکید روی اینکه او چندان هم که انتقاد میکردند مربی بدی نبود، اعلام کرد در حال حاضر کمیتهای متشکل از حمید استیلی، افشین پیروانی، رضا شاهرودی و حسین بادامکی تشکیل شده که مسأله جذب بازیکنان را پیش میبرند و این مسأله در هماهنگی با کارتال انجام میشود.
ظاهراً درویش میخواهد در صورت ضعیف بسته شدن دوباره تیم برای خودش شرکایی داشته باشد کما اینکه قبلتر وقتی انتخاب گاریدو مورد نقد منفی هواداران قرار گرفت به شکل نامحسوس بادامکی را پیش انداخت و حالا هم اگر از کارتال انتقادی شود احتمالاً حمید استیلی را کنار خود خواهد داشت.
وقتی هوادار متمول را گردن نگرفت
درویش در ماجراهای مربوط به سروش رفیعی و هجمهای که اخیراً علیه او وارد شده تأکید کرد هم کارتال، هم گاریدو و هم اوسمار درباره سروش بسیار مثبت حرف زدهاند و اصلاً به مسأله هوادار متمول و دخالتهایش ورورد نکرد و به نوعی منکر این ماجرا شد.
این اتفاق البته در شرایطی رخ داد که حالا به خاطر وسعت خبرررسانی در فضای مجازی و حقیقی تقریباً تمام هواداران نوجوان پرسپولیس هم از ماجراهای مربوط به کمکهای هوادار متمول و دخالتهایش در تیم بستن آگاهند.
با این حال درویش به شکلی هوشمندانه از این ماجرا فرار کرد چرا که اگر ادامه همکاری با این هوادار را تأیید کند به نوعی دوباره فرصت و امکان انتقاد رقبا از نحوه مدیریت او و البته مالک باشگاه را فراهم ساخته و اگر به کلی منکرش شود با این سؤال مواجه خواهد شد که پس این حاشیههایی که خبرهایش از تیم بیرون میآید چیست؟
درویش صراحتاً گفت مدیر تیم و بازیکنان میگویند خبری نیست و مشکلی وجود ندارد اما همه میدانیم که اتفاقاتی رخ داده و آن یکدلی مثال زدنی که در فصول قهرمانی عنصر تعیینکنندهای برای موفقیتهای پرسپولیس بوده تا حدودی رنگ باخته است.
انتهای پیام/