
ورود کنفدراسیون فوتبال آسیا به عرصه ورزشهای الکترونیک
استقلال شانس درآمدزایی ۷ میلیون دلاری را سوزاند
ورزشهای الکترونیک که به اختصار Esports نامیده میشوند، در دهههای اخیر به پدیدهای جهانی و پرطرفدار تبدیل شدهاند. این نوع ورزش که شامل رقابت در بازیهای ویدیویی میشود، دیگر تنها یک سرگرمی ساده نیست، بلکه صنعتی عظیم با گردش مالی میلیاردی محسوب میشود. ورزشهای الکترونیک ترکیبی جذاب از فناوری، خلاقیت و مهارتهای انسانی را به نمایش میگذارند و روز به روز بر نفوذ خود در میان اقشار مختلف جامعه بویژه نسل جوان میافزایند.
در این راستا، کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) با اقدامی قابل توجه، گامی بلند در جهت همگامی با این تحولات برداشته و با راهاندازی لیگ نخبگان ورزشهای الکترونیک، فصلی جدید در تاریخ فوتبال آسیا رقم زده است.
در تعریف ورزشهای الکترونیک میتوان گفت که این حوزه شامل مسابقات حرفهای بازیهای ویدیویی است که در آن بازیکنان یا تیمها به صورت حضوری یا آنلاین با یکدیگر به رقابت میپردازند. این مسابقات میتواند در انواع مختلفی از بازیها مانند بازیهای استراتژیک (مانند League of Legends و Dota 2)، تیراندازی اول شخص (مانند Counter-Strike: Global Offensive) و بازیهای ورزشی و شبیهسازی (مانند FIFA و E-Football) برگزار شود.
در راستای همگامی با این تحولات، کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) با ابتکاری نوآورانه، اقدام به راهاندازی لیگ نخبگان ورزشهای الکترونیک کرده است.
نخستین دوره این مسابقات با عنوان «AFC eChampions League Elite 2025» در شهر جده عربستان سعودی در حال برگزاری است. 16 تیم برتر آسیا در این رقابتها به مصاف هم میروند تا قهرمان نخستین دوره این لیگ معتبر مشخص شود. این مسابقات در دو منطقه غرب و شرق آسیا برگزار میشود و طرفداران فوتبال و ورزشهای الکترونیک میتوانند از طریق کانال رسمی AFC در یوتیوب به تماشای این رقابتها بنشینند.
در این دوره از مسابقات، تیم پرسپولیس به عنوان نماینده کشورمان حضور دارد که با هدایت حسن پاجانی و مهدی عزتی، دو تن از برترین بازیکنان E-Football ایران، به رقابت میپردازد. حضور پرسپولیس در این لیگ، فرصتی مغتنم برای ارتقای جایگاه ورزشهای الکترونیک در ایران و نشان دادن توانمندیهای بازیکنان ایرانی در سطح بینالمللی است.
تیم پرسپولیس در نخستین روز از مرحله گروهی این مسابقات عملکردی درخشان از خود به نمایش گذاشت و در هر چهار مسابقه خود به پیروزی رسید. این پیروزیها، امیدواریها را برای صعود پرسپولیس به مراحل پایانی مسابقات افزایش داده است.
پاجانی که دارای عناوین قهرمانی جهان ازجمله مدال طلای مسابقات جهانی کره جنوبی در سال ۱۳۹۸ و مسابقات جهانی ترکیه در سال ۱۴۰۱ است، در مسابقات جهانی ورزشهای الکترونیک جهان که با حضور ۱۱۱ کشور در ۵ رشته به میزبانی شهر «یاش» رومانی برگزار شد و در رشته Efootball۲۰۲۳ که ۹۷ نفر از ۹۷ کشور حضور داشتند، بدون باخت به مدال طلا و عنوان قهرمانی رسیده بود. او یک سال قبل در فروردین ماه ۱۴۰۳، در جریان مصاحبهای ابراز امیدواری کرده بود با تشکیل تیمهای فوتبال الکترونیک در باشگاههای لیگ برتری، بتواند برای پرسپولیس به میدان برود و حالا این آرزو تحقق یافته است تا نماینده فوتبال ایران در لیگ نخبگان با پیراهن پرسپولیس باشد.
با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا، جایزه نهایی برای نفرات برتر این مسابقات ۷ میلیون دلار است که با توجه به عملکرد تیم ایرانی، نمایندگان پرسپولیس شانس اول قهرمانی به حساب میآیند.
متأسفانه، تیم استقلال از حضور در این مسابقات انصراف داد تا با یک اقدام سهلانگارانه فرصت درآمدزایی 7 میلیون دلاری را از دست بدهد.
مرحله گروهی این مسابقات در دو بخش غرب و شرق آسیا در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار شد. فینال این رویداد نیز در روز دوشنبه برگزار خواهد شد.
تیم پرسپولیس در روز اول مرحله گروهی با تیمهای الوصل امارات، الریان قطر، پاختاکور ازبکستان و العین امارات به رقابت پرداخت و در روز دوم نیز به مصاف تیمهای الغرافه قطر، النصر عربستان و السد قطر خواهد رفت.
راهاندازی لیگ نخبگان ورزشهای الکترونیک توسط AFC، گامی مهم در جهت توسعه و ارتقای این رشته ورزشی در آسیا است. این اقدام، فرصتهای جدیدی را برای بازیکنان، تیمها و سازمانهای ورزشی ایجاد کرده و به جذب مخاطبان جوان و علاقهمند به این حوزه کمک میکند. با توجه به رشد روزافزون ورزشهای الکترونیک، انتظار میرود که AFC در آینده نیز سرمایهگذاری بیشتری در این حوزه انجام دهد و شاهد توسعه و شکوفایی هر چه بیشتر ورزشهای الکترونیک در قاره آسیا باشیم.
در پایان، امیدواریم که حضور و موفقیت پرسپولیس در این لیگ، سرآغاز تحولی بزرگ در ورزشهای الکترونیک ایران باشد و شاهد رشد و توسعه این رشته ورزشی در کشورمان باشیم.
بازگشت
انتهای پیام/