اخبار

21486
مسابقات کشتی آزاد و فرنگی نونهالان قهرمانی کشور و نتایج عجیب تهران

سقوط پایتخت

مسابقات کشتی آزاد و فرنگی نونهالان قهرمانی کشور و نتایج عجیب تهران

 به گزارش ایران ورزشی مسابقات کشتی آزاد و فرنگی نونهالان به میزبانی تهران و سالن شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد. مسابقاتی که در کشتی آزاد مازندران به عنوان قهرمانی رسید و در فرنگی هم خوزستان توانست مقام قهرمانی را به دست آورد. نکته مهم این مسابقات وضعیت کشتی تهران است. تیمی که با هزار و یک امکانات و هزینه راهی این مسابقات شده اما در کشتی آزاد در رده دوم قرار گرفت و در فرنگی رده چهارم را کسب کرد.
نکته مهم درباره برگزاری این مسابقات حضور 24 کشتی‌گیر در ترکیب تهران بوده که این نتایج را این 24 کشتی‌گیر به دست آورده‌اند. در واقع همه‌ِ تیم‌ها با 12 کشتی‌گیر راهی مسابقات شدند اما تهران با 24 کشتی‌گیر در هر دو رشته آزاد و فرنگی جام قهرمانی را به رقبای خود واگذار کرده است. تیم کشتی آزاد نونهالان تهران یک طلا، سه نقره و یک برنز به دست آورد که اگر 12 کشتی‌گیر بودند می‌شد از آن دفاع کرد اما با 24 کشتی‌گیر در خانه خودت فقط یک مدال طلا بگیری در نوع خود یک هنر محسوب می‌شود.
کشتی لرستان که سال‌هاست با مشکل روبه‌رو است دو مدال طلا به دست آورده و یا اصفهان که سال‌هاست در کشتی آزاد هیچ حرفی برای گفتن ندارد یک مدال طلا کسب کرده و خراسان رضوی هم یک مدال طلا به دست آورده تا هم‌ردیف تهران باشد. قم و فارس هم که همیشه در کشتی فرنگی مدعی بودند در کشتی آزاد نونهالان یک مدال کسب کرده‌اند. تیم توابع هم که با کشتی‌گیران شهرستان‌های استان تهران تشکیل می‌شد، با 12 کشتی‌گیر یک برنز به دست آورد و چهاردهم شد که به نظر خیلی مشکوک می‌آید. در سال‌های نه چندان دور توابع معمولاً از تیم اصلی تهران بهتر نتیجه می‌گرفت اما حالا شاید بهترین‌های خود را به تیم تهران می‌دهد که به این روز افتاده است.
اوضاع در کشتی فرنگی برای تهران اما به مراتب بدتر هم هست. کشتی فرنگی نونهالان استان تهران هم با 24 کشتی‌گیر راهی این مسابقات شده و بدون داشتن حتی یک فینالیست به کارش با چهار مدال برنز پایان داده و توابع تهران هم با 11 کشتی‌گیر فقط 10 امتیاز کسب کرده تا در رده عجیب و باورنکردنی 22 قرار بگیرد. روزگاری فقط کشتی فرنگی شهریار همین تیم توابع را به عنوان مدعی قهرمانی در کشور مطرح کرده بود اما حالا روزگار عجیبی را سپری می‌کند. شاید این نتایج باعث شود تا همه بیشتر به مصاحبه مصطفی حسین‌خانی دارنده مدال برنز جهان و از کسانی‌که مدتی در کشتی تهران فعالیت می‌کرد ولی حالا قید کار کردن در کشتی را زده است؛ دقت کنند. حسین‌خانی چند روز پیش درباره برگزاری مسابقات کشتی نونهالان پایتخت انتقادات تندی مطرح کرده بود: «در مسابقات نونهالان تهران، وزن‌کشی یک روز زودتر انجام شد و برخی از کشتی‌گیران دو روز بعد روی تشک رفتند. در رده نونهالان، این فاصله باعث تغییرات جدی در وزن و شرایط جسمانی کشتی‌گیران می‌شود. مسابقات از ساعت ۷ صبح آغاز می‌شد و تا نیمه‌شب ادامه داشت. در شب اول فینال‌ها برگزار نشد و به اجبار ادامه رقابت‌ها به روز بعد موکول شد، تا جایی که رقابت‌ها حتی تا ساعت ۱۲ ادامه پیدا کرد.»
حسین‌خانی البته سؤالات مهم دیگری را هم مطرح کرده که باید پاسخ جدی برای آن وجود داشته باشد: «در همین مسابقات نونهالان، به دلیل برگزاری ۱۲ وزن در یک روز و خستگی ورزشکاران و نبود داوران باتجربه و بین‌المللی، شاهد بیش از ۱۰ مورد شکستگی کتف و آرنج بودیم. آیا جان و سلامت بچه‌های مردم تا این حد بی‌ارزش شده است که فقط برای پر کردن تقویم مسابقات، این چنین فاجعه‌بار عمل می‌کنیم؟ هیأت کشتی تهران، به‌جای پاسخگویی، با تشکیل جلسات متعدد کمیته انضباطی، مربیان و داوران را احضار می‌کند؛ در حالی که مقصر اصلی در تمام این بی‌نظمی‌ها، خود هیأت کشتی استان تهران است. تمام بار مالی اعزام تیم‌ها به مسابقات کشوری بر دوش سرپرستان گذاشته شده است؛ از هزینه لباس گرمکن گرفته تا غذا، رفت‌وآمد و حتی اجاره اتوبوس. در سالی که با جوانان کار کردم، بار‌ها این وضعیت را از نزدیک دیدم. سؤال ساده من این است: درآمد حاصل از اجاره مغازه‌های سالن هفتم تیر و اجاره ۷۰ تا ۱۰۰ میلیونی روزانه سالن برای لیگ برتر به کجا می‌رود؟»
انتهای پیام/
دیدگاه ها