جعفر برزگر

جعفر برزگر

فوتبال ایران

22127
پرسپولیس نایب قهرمان، مس رفسنجان سقوط کرده به لیگ یک

مقایسه جدول نیم فصل اول و دوم لیگ بیست و چهارم

پرسپولیس نایب قهرمان، مس رفسنجان سقوط کرده به لیگ یک

«در نیم فصل دوم دروازه‌ها کوچک و گل زدن بسیار سخت می‌شود.» این ادعای اکثر مربیان فوتبال بوده که به نظر خیلی هم اشتباه نیست. چرا که در پایان نیم فصل اول تا حدود بسیار زیادی چهره تیم‌های مدعی و سقوط کننده مشخص شده و در نیم فصل دوم همان تیم‌ها یا برای قهرمانی می‌جنگند یا برای بقا. در ان میان چند تیمی هم فقط برای منظم بودن لیگ بازی می‌کنند.
مقایسه این دو جدول به خوبی گواه این ادعا است. جدا از تراکتور که هم نیم فصل اول، هم در پایان فصل صدرنشین بود، بیشتر تیم‌های جابه‌جایی‌هایی داشته‌اند. سپاهان که فصل را با با عنوان نایب قهرمانی به پایان رساند و در نیم فصل اول هم همین عنوان را داشته در نیم فصل دوم جایگاه سومی را به خود اختصاص داده و پرسپولیسی که سوم بود در نیم فصل دوم عنوان نایب قهرمانی را به دست آورده است.
فولاد و گل‌گهر جای‌شان را در نیم‌فصل دوم عوض کرده‌اند. یعنی فولاد رده چهارمی در نیم فصل اول در جدول نیم فصل دوم به رده پنجم رسید و گل‌گهر هم برعکس. ذوب‌آهن اصفهان هم در نیم فصل دوم با افت چشمگیری مواجه شد. شاگردان محمد ربیعی در حالی که از 15 بازی با 21 امتیاز در جای ششم ایستاده بود، در نیم فصل دوم از همین تعداد بازی 15 امتیاز کسب و به مکان دوازدهم سقوط کرد.
شمس‌آذر که در پایان نیم فصل اول با قرار گرفتن در جایگاه پانزدهم جدول یکی از کاندیداهای سقوط بود در نیم فصل دوم با کسب یک امتیاز بیشتر در جای سیزدهم ایستاد. استقلال که به دلیل هفت تغییر روی نیمکتش نباید از نتایجش ایرادی گرفت، در نیم فصل دوم با اینکه دو امتیاز کمتر به دست آورد اما به دلیل نتایج سایر رقبا یک پله صعود داشت. چادرملو هم در نیم فصل دوم نتایج ضعیف‌تری نسبت به نیم فصل اول به دست آورد. شاید آنها خیال‌شان از بقا راحت شده و خیلی لیگ را جدی نگرفته بودند.
اما شاید مهم‌ترین اتفاق در انتهای جدول افتاد. مس رفسنجان اگر در لیگ برتر باقی ماند، جدا از نتایجی که رقبایش به دست آورد، به علت امتیازی بود که در نیم فصل اول جمع کردند. آنها نیم فصل اول را با 16 امتیاز به پایان رسانده و در نیم فصل دوم 12 امتیاز کسب کردند. همین اختلاف چهار امتیاز، این تیم را به عنوان یکی از تیم‌های سقوط کننده در جدول نیم فصل دوم معرفی کرد. از آن طرف هوادار با توجه به تغییر مربی و جذب چندین بازیکن جدید هم نتوانست در لیگ بماند. این تیم در نیم فصل دوم 14 امتیاز به دست آورد(شش امتیاز بیشتر از نیم فصل اول) که اگر همین عملکرد را هم در نیم فصل اول داشت شاید الان لیگ برتری بود.
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های فوتبال ایران