مصاحبه

23306
غلامرضا مؤمنی مقدم: شاگردانم همین حالا هم نسل طلایی هستند

طوری جنگیدیم که رقبا در چین دنبال طلا نگردند

غلامرضا مؤمنی مقدم: شاگردانم همین حالا هم نسل طلایی هستند


خودش معتقد است در طول 4 سالی که سکان هدایت و سرمربیگری تیم ملی والیبال جوانان زیر 21 سال را دست گرفته است، به اتفاق تمامی همکارانش که در این مسیر یار و همراهش بودند، 2 هدف و استراتژی مهم را پیش روی خود ترسیم کردند. هدف اول این بود که بازیکنان باکیفیت که مستعد بزرگ شدن در دنیای والیبال هستند را برسانند به تیم ملی بزرگسالان و ششدانگ و باکیفیت تحویل کادرفنی بزرگسالان دهند، هدف بعدی نیز شادی دل مردم در این شرایط سخت اقتصادی، خانواده والیبالیست‌ها و اهالی ورزش ایران بود که با 1106 بازی بدون باخت، همچنین ایستادن روی سکوی طلایی و قهرمانی جهان این مهم را نیز برآورده کرده و پرچم افتخار را در دنیا به اهتزاز درآوردند. همین افتخارآفرینی ما را بر آن داشت تا با غلامرضا مؤمنی مقدم سرمربی جوان، خوشفکر و کاربلد تیم شایسته والیبال جوانان کشورمان همکلام شده و صفر تا صد وضعیت این تیم در مسیر قهرمانی و کسب افتخار را از زبان این سرمربی موفق بشنویم.
 
به بچه‌ها گفتم برای قهرمانی، به اندازه ارزش طلا بجنگید
غلامرضا مؤمنی‌مقدم سرمربی تیم ملی والیبال زیر 21 سال جوانان کشورمان که موفق شد همراه با شاگردانش در رقابت‌های جهانی چین سکوی قهرمانی را برای دومین بار کسب کند در خصوص مسیری که برای این قهرمانی ارزشمند ترسیم کردند می‌گوید: «ما برای کسب این قهرمانی شب و روز نداشتیم. سعی کردیم در اردوهایی که تدارک دیده شد (سال اول برای آسیایی و سال بعد برای جهانی) از دل رقابت‌های داخلی (مسابقات لیگ و قهرمانی کشور جوانان) بهترین نفرات و شایسته‌ترین والیبالیست‌هایی که مستعد حضور در اردوی تیم ملی بودند را به اردو دعوت کرده و از آنها برای استخوان‌بندی و ترکیب اصلی تیم ملی بهترین‌ها را گزینش کنیم. علاوه بر این سعی کردیم از رده نوجوانان هم بهترین‌ها را به اردوی تیم جوانان دعوت کرده و نهایتاً با منتخبی از آنها اردوها را استارت بزنیم. فکر می‌کنم چه برای آسیایی و چه برای رقابت‌های جهانی چیزی حدود 5 ماه شبانه‌روزی در اردو بودیم تا بچه‌ها با آمادگی و توانمندی کامل راهی مسابقات شوند. در این اردوها ما از بین 120 تا 150 والیبالیست مستعد با انجام آنالیز و تست‌های مختلف، نهایتاً به ترکیب 12 نفره اصلی خود می‌رسیدیم و در این 4، 5 سال تقریباً این کار و برنامه هر سال ما برای هر دو مسابقه آسیایی و جهانی بود. بعد از اینکه به ترکیب 12 نفره خود می‌رسیدیم، اردوهای 15 روزه‌ای داشتیم که حقیقتاً پرفشار برگزار می‌شد و شرایط برای ما شرایط سختی بود اما چون ما هدف داشتیم تمامی این سختی‌ها و مصائب را پشت سرگذاشتیم تا به هدفمان برسیم. اعتقاد شخصی و قلبی من این است که اگر بدنبال طلا هستیم باید اندازه طلا تلاش کنیم نه کمتر. زیرا چه در رقابت‌های آسیایی و چه در مسابقات جهانی قطعاً تمامی تیم‌های مطرح دنیا با تمام توان و قدرتشان به مسابقات می‌آیند تا بهترین نتایج را کسب کنند. تیم‌هایی مثل لهستان، کوبا، ایتالیا، برزیل، ژاپن، بلغارستان، چین و آرژانتین تیم‌هایی هستند که همه برای مدال به رقابت‌های آسیایی و جهانی می‌آیند. اما ما با توان و انگیزه بچه‌های مستعد خود در طول این 4 سال کاری کردیم که تمامی مدعیان دنیا چه در قاره آسیا و چه در عرصه جهانی در رویدادهایی که تیم جوانان ایران حاضر باشد، دنبال طلا نگردند چون طلا را برای ما کنار گذاشته بودند.»

نسلی که 3 بار قهرمان جهان شده، قطعاً نسل طلایی است
سرمربی تیم والیبال زیر 21 سال جوانان کشورمان با تأکید بر اینکه نسلی که سه بار پیاپی موفق شده از سکوی قهرمانی والیبال جهان بالا رود، قطعاً نسل طلایی والیبال ایران خواهد بود در این خصوص معتقد است: «صددرصد مطمئنم این نسل همین حالا هم نسل طلایی والیبال ایران هستند. زیرا وقتی یک نسل در هر رشته ورزشی، بتواند سه سال پیاپی روی سکوی قهرمانی جهان برود و هیچ تیمی در دنیا توان مبارزه و مقابله با ما را نداشته باشد، یعنی نسل طلایی که دنبالش می‌گردیم. بچه‌های من همان نسل طلایی هستند که قطعاً می‌توانند در سال‌های آینده والیبال ایران را حتی در رده سنی بزرگسالان به قله افتخار برسانند اما ادامه این روند روبه رشد و موفقیت در عرصه‌های مهم بین‌المللی قطعاً یک شرط مهم دارد. آن شرط مهم هم این است که همین شرایط استانداردی که ما برای بچه‌ها ترسیم و برنامه‌ریزی کرده بودیم، همچنان حفظ و حراست شود. ما قطعاً برای ادامه مسیر موفقیت جوانان در رده سنی بزرگسالان باید ببینیم که آیا این بچه‌ها بدرستی هدایت و حمایت می‌شوند؟ آیا آنها به همین چند قهرمانی در رده سنی جوانان بسنده کرده و قانع می‌شوند؟ آیا تمام تمرکزشان به تمرین و مسیر قهرمانی معطوف و متمرکز می‌شود یا اتفاق دیگری برایشان رقم می‌خورد؟ قطعاً بازیکنانی که مسیر قهرمانی را حرفه‌ای دنبال کنند و در رده سنی بزرگسالان هم با مدیریت فنی صحیح راه و آینده خود را بدرستی ترسیم کنند، می‌توانند همین موفقیت‌ها را در رده سنی بزرگسالان نیز پیاده کنند.»


 
فرق ما در بزرگسالان با رقبا نگاه حرفه‌ای و نظم تمرینی است
مؤمنی مقدم که نشان داده لیدری منظم با نگاهی حرفه‌ای در عرصه مربیگری والیبال است در خصوص اینکه چه اتفاقی می‌افتد که ستاره‌های جوان ما در رده بزرگسالان نمی‌توانند از افتخارات خود در عرصه‌های مختلف بین‌المللی دفاع کنند تأکید دارد: «والیبال یک ورزش گروهی است که برای کسب موفقیت باید تک تک اعضای گروه تفکر حرفه‌ای داشته باشند و ضمن استفاده از تکنیک استاندارد، در تاکتیک و استراتژی جمعی هم بتوانند بدرستی طبق برنامه‌ریزی که برای آنها انجام شده است، در زمین مسابقه نقش ایفا کنند. تفاوتی که ما در رده بزرگسالان با تیم‌های مطرح والیبال دنیا داریم این است، ورزشکاران آنها وقتی از رده سنی جوانان فاصله می‌گیرند، روی تمرینات روحی، روانی، فیزیکی، آمادگی جسمانی و تاکتیک پذیری در زمین مسابقه به خوبی هدایت و حمایت می‌شوند، لیگ‌ها و مسابقات منظمی دارند و نهایتاً با تفکرات حرفه‌ای که دارند اجازه نمی‌دهند از اوج فاصله بگیرند. این تفاوت رقبای مدعی خارجی با ما است که باعث می‌شود در رده سنی بزرگسالان آنها از والیبال ایران جلو بزنند.»
 
 پیاتزا خیلی خوش‌شانس است که به نسل طلایی ما رسید
سرمربی تیم والیبال جوانان در پایان اشاره‌ای جالب به پشتوانه‌سازی و دست باز پیاتزا سرمربی تیم بزرگسالان برای کسب موفقیت در رقابت‌های معتبر آتی دارد: «قطعاً این دو نسلی که من افتخار سرمربیگری و هدایت آنها را داشتم، قسم می‌خورم بهترین نسل والیبال ایران هستند. بنابراین اگر بدرستی هدایت و حمایت شوند، می‌توانند نسل طلایی والیبال ایران باشند و از بازی‌های آسیایی گرفته تا رقابت‌های جهانی و المپیک عناوین قهرمانی و طلاهای این رویدادهای مهم را درو کنند. زیرا ما در این نسل نه والیبالیستی داریم که سن شناسنامه‌ای خود را دستکاری کرده باشد نه مسائل حاشیه‌ای اینچنینی در تیم داشتیم. بنابراین اگر ما با این تیم طلایی شدیم به‌خاطر شایستگی و توانمندی این بچه‌ها بوده است. به همین دلیل قطعاً می‌توانیم در رده سنی بزرگسالان با همین بچه‌ها از سکوی قهرمانی دنیا بالا برویم. معتقدم پیاتزا خیلی خوش‌شانس است و با مطالعه به والیبال ایران آمده است. زیرا او الان نسل طلایی در اختیار دارد که می‌تواند با استفاده از آنها رزومه افتخاراتش را سنگین کند و به موفقیت‌های بزرگی در دنیای والیبال دست پیدا کند. قطعاً ما با فوتبال حرفه‌ای زمین تا آسمان از نظر مالی و حمایتی متفاوتیم. اما این را مطمئنم اگر وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و اسپانسرهایی که به والیبال علاقه‌مند هستند، دست و چتر حمایتی خود را روی سر همین بچه‌ها که موفق شدند این همه افتخار برای والیبال ایران در دنیا بدست آورند بیش از گذشته داشته باشند، حتماً بزودی در رده بزرگسالان شاهد درخشش همین نسل طلایی خواهیم بود. ما نیاز داریم در اردوها بیش از این چیزی که می‌بینیم به این جوانان بها داده شود. حقیقتاً هر چقدر این قهرمانی در این شرایط حساس کشور به دل مسئولان چسبید، به همان اندازه ما را حمایت کنند تا بتوانیم افتخارات بزرگتری برای والیبال و ورزش کشور بدست آوریم.»


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های مصاحبه