اخبار

25004
شش برش از صعود سخت استقلال

شش برش از صعود سخت استقلال

روزبه در لیست مازاد ؟

ساپینتو بازهم به چشمی بازی نداد

استقلال تهران در دیداری که مقابل پادیاب به میدان رفت، ترکیبی متفاوت ارائه داد. ساپینتو سرمربی تیم بار دیگر به بازیکنان نیمکت‌نشین بازی‌های گذشته فرصت داد و چهره‌های ثابت را روی نیمکت قرار داد. 

نکته قابل توجه غیبت روزبه چشمی و اندونگ بود؛ دو بازیکنی که فصل گذشته نقش ستاره‌های تیم را ایفا کردند اما این‌بار از آغاز مسابقه در ترکیب حضور نداشتند. تصمیم ساپینتو برای استفاده نکردن از این دو، شائبه‌هایی را درباره احتمال جدایی آنان در نیم‌فصل برانگیخت. در طول بازی، بازیکنان جوان و ذخیره نشان دادند از انگیزه و انرژی کافی برخوردارند و توانستند بخش‌هایی از تاکتیک مربی را عملی کنند، اما نبود بازیکنان باتجربه در دقایق حساس حس شد. سرمربی باشگاه باید اکنون دربارهٔ آینده چشمی و اندونگ تصمیم‌گیری کند؛ آیا به حفظِ تجربه آنها ادامه خواهد داد یا مسیر فروش یا جدایی را دنبال می‌کند؟

 رسانه‌های رسمی و هواداران این غیبت را موضوع اصلی صفحه‌های ورزشی قرار دادند. بازار نقل‌وانتقالات می‌تواند تعیین‌کننده سرنوشت این دو بازیکن باشد. تصمیمات آینده، تکلیف نهایی را مشخص می‌کند.

چمن تختی، هر روز بدتر از دیروز
مستطیل فاجعه!

بازی استقلال و پادیاب با همه اتفاقات جنجالی که داشت به سود استقلال به پایان رسید. اما آنچه بیش از مسائل فنی و حاشیه‌ای بین دو تیم جلب توجه می‌کرد یا بهتر است بگوییم توی ذوق می‌زد، کیفیت پایین زمین تختی بود.
ورزشگاه تختی به معنی واقعی کلمه مناسب فوتبال نیست و انجام ساده‌ترین کارهای تاکتیکی روی این زمین غیرممکن است. استقلال با ستاره‌های تکنیکی که دارد نشان داده که می‌تواند روی زمین بازی زیبایی ارائه دهد اما در زمین ورزشگاه تختی ارسال سه پاس متوالی هم کار سختی بود چه برسد به پاس‌های پرتعداد. پادیاب خلخال هم با اینکه تیمی لیگ دویی بود اما شایستگی خود را نشان داد و کاملاً مشخص بود که این تیم هم در زمین هموار می‌توانست به مراتب بیشتر از این، استقلال را به دردسر بیندازد.
بازی در این ورزشگاه تحت هیچ شرایطی نباید تکرار شود. چمن ورزشگاه تختی با استانداردهای فوتبال فاصله‌ای بعید دارد و مشخص نیست اصرار به برگزاری بازی در چنین زمین وحشتناکی به چه دلیل است.
 کابوس استقلال در روزهای فشرده تقویم
یک ساعت بازی اضافه!

برگزاری بازی استقلال و پادیاب خلخال و عدم لغو این مسابقه توسط سازمان لیگ، با اعتراضاتی جدی از سوی کادرفنی باشگاه استقلال و ریکاردو ساپینتو مواجه شده بود اما روند این بازی، شرایط را برای استقلال پیش از بازی حساس مقابل الوصل امارات سخت‌تر هم کرد. استقلال با استفاده از ترکیب اصلی خود در این بازی و فرصت دادن به ستاره اول تیم از ابتدای نیمه دوم یعنی یاسر آسانی، با تمام قوا به‌مصاف تیم دسته دومی پادیاب خلخال رفت و جریان بازی، مطابق با انتظارات استقلالی‌ها رقم نخورد. در نیمه اول و دوم این بازی به‌دلیل بازبینی‌های طولانی اتاق VAR، داور ۱۳دقیقه وقت اضافه گرفت و مجموعاً ۲۶دقیقه به زمان بازی در اوقات قانونی اضافه شد و پس از آن هم ۳۰دقیقه بازی در وقت اضافه برگزار شد. بنابراین استقلال در این بازی و پیش از بازی روز چهارشنبه مقابل الوصل، حدود یک ساعت بیش از حالت معمول در زمین چمن نه‌چندان هموار ورزشگاه تختی تهران مقابل تیم ۱۰نفره پادیاب خلخال بازی کرد تا شرایط جسمانی این تیم پیش از روزهای حساس در لیگ قهرمانان آسیا، دچار چالش شود.

فرشته نجات از آلبانی
همه چیز به «آسانی» می‌گذرد

ستاره تیم ملی آلبانی و باشگاه استقلال در بازی با پادیاب خلخال، بار دیگر نشان داد که چرا یکی از بهترین بازیکنان خارجی حاضر در لیگ برتر ایران است. او پس از شکست استقلال در نیمه نخست وارد زمین شد و با حضور در سمت راست خط حمله تیم، به‌طور کلی شرایط تیمش را تغییر داد. آسانی ابتدا در دقایق پایانی بازی و تحت فشار لحظات سخت بازی، ضربه پنالتی خود را در روز درگیری عجیب با مدافعان حریف تبدیل به گل کرد و در اوقات اضافه نیز کاشته خود را به دروازه حریف رساند تا استقلال را از خطر حذف زودهنگام در جام حذفی نجات دهد. یاسر آسانی تا اینجا در ۱۳بازی این فصل استقلال در لیگ برتر، لیگ قهرمانان و جام حذفی ۸گل و ۲پاس گل را به ثبت رسانده و مؤثرترین بازیکن این فصل تیم‌های ایرانی در این فصل به‌شمار می‌رود‌. او همچنین روی ۱۰گل از ۲۱گل این فصل استقلال اثرگذار بوده و اثرگذاری روی نیمی از گل‌های این فصل استقلال به‌خوبی ارزش‌های آسانی در ترکیب تیم ریکاردو ساپینتو را نشان می‌دهد.

تمرکز نداشتن استقلال بعد از گل زودهنگام
ساپینتو باید به فکر بازی الوصل باشد

استقلال ساپینتو در این فصل بعد از پشت سر گذاشتن بحران‌های اولیه حالا به روزهای خوب رسیده است. طرح‌های مختلف برای گلزنی و البته داشتن ابزارهای لازم، به سرمربی پرتغالی این امکان را داده که تاکتیک‌های مختلفی برای رسیدن به دروازه حریف در اختیار داشته باشد. خلاقیت بازیکنانی مثل یاسر آسانی، کوشکی و منیر الحدادی در این راه به استقلال کمک زیادی کرده است. با این حال این تیم در بازی با پادیاب به مشکل خورد و برای گل زدن دچار شتابزدگی بود. مشکل بزرگ استقلال در این بازی، زود گل خوردن بود که باعث شد آبی‌ها دچار آشفتگی و عجله زیاد برای رسیدن به گل بشوند و تمرکز خود را از دست بدهند.
ساپینتو باید فکری برای جلوگیری از تکرار این اتفاق در بازی‌های آینده و به‌ویژه در بازی آسیایی مقابل الوصل بکند. در آن بازی هم این امکان وجود دارد که الوصل که تیمی کاملاً حرفه‌ای است به گل زودهنگام برسد. در این شرایط است که استقلالی‌ها باید تمرکز خود را حفظ کنند چون ابزار هجومی را به‌خوبی در اختیار دارند و فقط نیاز به آرامش و تفکر جمعی مناسب دارند.

آسانی به‌جای آرامش، درگیری ایجاد کرد
یاسر آسانی، وینگر آلبانیایی استقلال، در حالی که انتظار می‌رفت با گل‌زدن در لحظات حساس آرامش و تمرکز را به تیمش برگرداند، با رفتاری عجیب در میدان باعث ایجاد حاشیه و تنش شد. او در دقایق پایانی دیدار برابر پادیاب موفق شد ضربه پنالتی را به گل تبدیل کند؛ گلی که استقلال کاملاً به آن نیاز داشت اما شادی پس از گل او نه‌تنها کمکی به شرایط روانی تیم نکرد، بلکه موجی از درگیری و اعتراض را به همراه آورد.
آسانی بلافاصله پس از گل، به‌جای جشن معمول، به سمت یکی از بازیکنان پادیاب رفت و صورت او را بوسید؛ حرکتی دور از عرف فوتبالی که بلافاصله واکنش تند بازیکنان حریف را به دنبال داشت و جو مسابقه را به‌هم ریخت. این رفتار غیرمنتظره باعث شد که تنش در زمین بالا بگیرد و داور مجبور به دخالت شود.
ستاره آلبانیایی استقلال از اینکه مهاجمان تیمش در دقایق قبل فرصت‌ها را از دست داده بودند عصبی بود و ظاهراً این گل برای او حکم انفجار احساسات را داشت. با این حال، از یک بازیکن بین‌المللی انتظار می‌رود در لحظات حساس نه‌تنها برای تیم گل بیاورد، بلکه آرامش و نظم را نیز حفظ کند.
در نهایت داور مسابقه، حسین امیدی، برای پایان دادن به این حاشیه کارت زردی به آسانی نشان داد تا ماجرا خاتمه یابد؛ هرچند این اتفاق بار دیگر نشان داد که آسانی باید در کنترل احساسات خود بیشتر دقت کند.

 

 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های اخبار