string(63) "{"title":"","caption":"","location":["35.685745","51.4209478"]}"

فوتبال ایران

27255
شجاعی: لیگ منظم اجازه تغییر برنامه را نداد

مشکلات پرواز، بازی‌های تدارکاتی تیم ملی را لغو کرد

شجاعی: لیگ منظم اجازه تغییر برنامه را نداد

فریده شجاعی، نایب‌رئیس بانوان فدراسیون فوتبال با اشاره به برنامه‌ریزی انجام ‌شده برای حضور در جام ملت‌های آسیا اعلام کرد: «باتوجه به اینکه لیگ برتر تا بیست‌ویکم بهمن ادامه دارد و طبق برنامه‌ریزی قبلی باید حتماً لیگ در موعد مقرر به پایان برسد، امکان ایجاد تغییرات گسترده در برنامه وجود نداشت. بر همین اساس، بازیکنان از بیست‌وسوم بهمن وارد اردو می‌شوند و این اردو تا سی‌ام ادامه خواهد داشت. پس از یک روز استراحت، از دوم اسفند اردوی متصل به اعزام آغاز می‌شود و در نهایت ششم اسفند تیم ملی به محل برگزاری مسابقات اعزام خواهد شد.»
وی درباره مشکل در اختیار نبودن کامل بازیکنان در اردوهای قبلی گفت: «از آنجا که لیگ با نظم کامل و طبق تقویم پیش می‌رفت، نمی‌توانستیم در روند مسابقات باشگاهی دخالت کنیم. بازیکنان در شرایط مسابقه و در تیم‌های خود بودند و امکان برهم زدن برنامه لیگ وجود نداشت. باشگاه‌هایی مانند گل‌گهر، خاتون بم، پرسپولیس و ایستا که بیشترین ملی‌پوش را در اختیار دارند، در یکی، دو اردو با چالش‌هایی روبه‌رو شدند و مربیان و مدیرعامل‌های آنها نگران تداخل تمرینات با بازی‌های حساس‌شان بودند، اما پس از مذاکرات انجام‌ شده، همکاری لازم صورت گرفت و در نهایت تمامی بازیکنان به اردو ملحق شدند. هرچند در یکی، دو اردو تیم به‌طور کامل در اختیار کادرفنی نبود، اما بازیکنان به‌دلیل حضور مستمر در لیگ از آمادگی بدنی مطلوبی برخوردار هستند و دو اردوی باقیمانده به هماهنگی نهایی تیم کمک خواهد کرد.»
او در خصوص لغو بازی‌های تدارکاتی نیز توضیح داد: «برای برگزاری دیدارهای دوستانه با تیم‌هایی مانند ازبکستان و بلاروس مذاکرات مقدماتی انجام شده بود و حتی برنامه داشتیم این مسابقات در جزیره کیش برگزار شود، اما به‌دلیل شرایط پروازها و مشکلات ایجاد شده در خطوط هوایی، هیچ تیمی حاضر به سفر به ایران نشد. همچنین تلاش کردیم در استرالیا با تیم‌هایی که در گروه ما حضور ندارند بازی دوستانه برگزار کنیم، اما به‌دلیل برگزاری مسابقات در سه شهر مختلف، هماهنگی این موضوع امکان‌پذیر نشد.»
وی در پایان با اشاره به قدرت رقبای آسیایی گفت: «فوتبال بانوان در قاره آسیا سطح بسیار بالایی دارد و تیم‌هایی مانند استرالیا، چین و هر دو کره از قدرت‌های صاحب‌نام جهان محسوب می‌شوند و حتی فیلیپین نیز به یک تیم قدرتمند تبدیل شده است. بدون تردید کار ما دشوار است، اما بازیکنان و کادرفنی با انگیزه و مصمم هستند. اگر هدف ما رسیدن به جام جهانی و المپیک است، باید مقابل همین تیم‌های بزرگ قرار بگیریم و مبارزه کنیم. امیدوارم حضور قدرتمندی در مسابقات داشته باشیم و مسیر صعود خود را محکم‌تر طی کنیم.»
 

تیم ملی با کادر ناقص و بدون بازی تدارکاتی به جام ملت‌ها می‌رود
نایب‌رئیسی که شجاع نیست!

بیست‌ویکمین دوره جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا اسفندماه ۱۴۰۴ در استرالیا و در سه شهر سیدنی، گلدکوست و پرث برگزار می‌شود؛ تورنمنتی که تیم ملی ایران برای دومین بار جواز حضور در آن را گرفته و قرار است مقابل تیم‌هایی چون کره‌جنوبی، استرالیا و فیلیپین صف‌آرایی کند.
اما در فاصله کمتر از یک ماه مانده به آغاز مسابقات، آنچه بیش از هر چیز به چشم می‌آید نه برنامه‌ریزی حرفه‌ای، بلکه آشفتگی مدیریتی، وعده‌های تکراری و بهانه‌های نخ‌نماست.
 
مشکل اول از همان ابتدا روشن بود؛ کادر فنی ناقص و نبود بازی تدارکاتی مناسب!
ماه‌هاست تیم ملی زنان بدون تکمیل کادرفنی به کار خود ادامه می‌دهد. سرنوشت انتخاب دستیار برای مرضیه جعفری همچنان در هاله‌ای از ابهام است اما در تاریخ ۲۳دی خانم فریده شجاعی مصاحبه کرده و گفته بود: «چند گزینه از سوی سرمربی پیشنهاد شده، با بعضی مذاکره کرده‌ایم اما به‌دلیل مشکلاتی هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است.» این «هنوز» حالا تبدیل شده به «هیچ‌وقت». نه مربی اضافه شد، نه توضیح روشنی داده شد، نه مسئولیتی پذیرفته شد. تیمی که باید مقابل قدرت‌های اول آسیا بازی کند، هنوز درگیر بدیهی‌ترین نیاز خود یعنی کادرفنی کامل است.
 
مشکل دوم، فاجعه‌بارتر است؛ بازی‌های تدارکاتی، صفر مطلق.
نایب‌رئیس امور بانوان در این خصوص هم در دی گفته بود: «تلاش کردیم تیمی را به کیش بیاوریم، اما حاضر نشدند به ایران سفر کنند. اعزام به کشورهای دیگر هم پروتکل دارد و سخت است.» اما حالا، تنها ۲۸روز مانده به آغاز رقابت‌ها، بهانه جدید این است: «چون مسابقات در سه شهر برگزار می‌شود، امکان هماهنگی بازی دوستانه در استرالیا وجود نداشت.»
سؤال ساده اینجاست؛ مگر امروز فهمیدید مسابقات در سه شهر برگزار می‌شود؟ یک سال است سیدنی، گلدکوست و پرث به‌عنوان شهرهای میزبان اعلام شده‌اند. این سخن، نه‌فقط توجیه است بلکه عذر بدتر از گناه است.
وقتی مدیر نمی‌داند یک سال جلوتر باید برای چنین شرایطی برنامه‌ریزی کند، مشکل از تقویم نیست، از مدیریت است.
اینجا باید پرسید، نقش فریده شجاعی در پیشرفت فوتبال زنان چیست؟
نایب‌رئیسی که نه برای کادرفنی می‌جنگد، نه برای بازی دوستانه راه‌حل دارد، نه در برابر رئیس فدراسیون مطالبه‌گر است، نه صدای تیم ملی زنان می‌شود؛ نایب‌رئیسی که اصل «شجاعت» را ندارد، چگونه می‌تواند نماینده فوتبال زنان باشد؟
در تمام این مدت، حتی یک بار دیده نشد که خانم شجاعی با صراحت از کمبودها انتقاد کند یا در برابر مهدی تاج بایستد و بگوید فوتبال زنان بدون امکانات، بدون بازی تدارکاتی و بدون کادر کامل قربانی می‌شود. سکوت، تبدیل به رویه شده و توجیه، جای مطالبه را گرفته است.
تیم ملی زنان حالا باید مقابل استرالیا و کره‌جنوبی بازی کند؛ بدون ‌کادر کامل، بی‌بازی دوستانه و با مدیریتی که مسئولیت ضعف‌ها را به گردن «پروازها» و «سه شهر میزبان» می‌اندازد. این وضعیت اسمش بدشانسی نیست، اسمش سوءمدیریت است.
اگر نایب‌رئیس فوتبال زنان نمی‌تواند از حق این تیم دفاع کند، اگر جرأت اعتراض ندارد، اگر فقط بلد است بعد از هر ناکامی توضیح بدهد، نه قبل از آن برنامه ارائه کند، پس حضورش چه معنایی دارد؟ تیم ملی فوتبال زنان در استرالیا قربانی مدیرانی شده که شجاعت ندارند!


انتهای پیام/
دیدگاه ها