string(63) "{"title":"","caption":"","location":["35.685745","51.4209478"]}"

فوتبال ایران

29125
استقلال، تراکتور و سپاهان دهم خرداد به آسیا معرفی می‌شوند

لیگ برتر ۱۸ تیمی می‌شود یا دو تیم به دلیل رد مجوز حرفه‌ای سقوط می‌کنند؟

استقلال، تراکتور و سپاهان دهم خرداد به آسیا معرفی می‌شوند

 در حالی که هنوز وضعیت ادامه مسابقات لیگ برتر و لیگ دسته اول مشخص نیست، حالا یک ضرب‌الاجل مهم از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، معادلات را وارد مرحله تازه‌ای کرده است. AFC به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرده که تا پایان ماه مه میلادی، برابر با دهم خرداد، فرصت دارد سه نماینده خود برای حضور در مسابقات باشگاهی فصل آینده آسیا را معرفی کند. موضوعی که می‌تواند مسیر ادامه لیگ برتر را به طور کامل تغییر دهد و حتی سرنوشت تیم‌های صعودکننده از لیگ یک را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
 

ضرب‌الاجل AFC و پایان زمان انتظار

به تازگی کنفدراسیون فوتبال آسیا به صورت رسمی به فدراسیون فوتبال ایران اطلاع داده که زمان معرفی نمایندگان فوتبال ایران تمدید نخواهد شد و فدراسیون موظف است تا دهم خرداد ماه، اسامی تیم‌های حاضر در لیگ نخبگان آسیا و لیگ قهرمانان سطح دو را اعلام کند. این در حالی است که مسابقات فوتبال ایران به دلیل شرایط خاص ماه‌های گذشته با وقفه‌ای طولانی مواجه شده و هنوز تکلیف ادامه لیگ برتر به شکل قطعی مشخص نیست.
پیش‌تر هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال، اعلام کرده بود که اگر ادامه لیگ برگزار نشود، احتمال دارد استقلال، تراکتور و سپاهان به عنوان سه نماینده ایران در مسابقات باشگاهی فصل آینده آسیا معرفی شوند. این اظهارنظر عملاً نشان داد که فدراسیون فوتبال سناریوی برگزار نشدن ادامه مسابقات را نیز در محاسبات خود قرار داده است.
همین مسأله باعث شده تا بسیاری از باشگاه‌ها و کارشناسان این پرسش را مطرح کنند که آیا ادامه لیگ برتر با توجه به محدودیت زمانی AFC اساساً معنا و کارکردی خواهد داشت یا خیر.
 

ادامه لیگ زیر سایه معرفی نمایندگان آسیا
  با نزدیک شدن به دهم خرداد، فشار زمانی بر سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. در شرایطی که سازمان لیگ برنامه از سرگیری رقابت‌های لیگ یک را از پنجشنبه هفته جاری اعلام کرده، همچنان ابهام درباره مجوزهای لازم برای برگزاری مسابقات پابرجاست و وضعیت لیگ برتر نیز روشن نیست.
اگر فدراسیون فوتبال ناچار شود پیش از پایان مسابقات، نمایندگان ایران را بر اساس وضعیت فعلی جدول معرفی کند، طبیعی است که ادامه لیگ برتر تا حد زیادی تحت‌الشعاع قرار خواهد گرفت. در چنین شرایطی ممکن است انگیزه رقابتی بسیاری از تیم‌ها کاهش یابد، چرا که سهمیه‌های آسیایی پیش از پایان رسمی فصل تعیین شده‌اند و رقابت برای کسب جایگاه‌های بالای جدول عملاً بی‌اثر خواهد شد.
از سوی دیگر، توقف احتمالی لیگ برتر، پیامدهای مستقیمی برای لیگ یک خواهد داشت. مهم‌ترین سؤال این است که در صورت برگزار نشدن ادامه لیگ برتر، تکلیف تیم‌های مدعی صعود از لیگ دسته اول چه خواهد شد. تیم‌هایی که ماه‌ها برای رسیدن به لیگ برتر تلاش کرده‌اند و حالا آینده آنها در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

 

سناریوی نخست؛ لیگ برتر ۱۸ تیمی 
یکی از مهم‌ترین سناریوهایی که این روزها درباره آینده فوتبال ایران مطرح می‌شود، افزایش تعداد تیم‌های لیگ برتر در فصل آینده است. بر اساس این فرضیه، ممکن است لیگ برتر از حالت ۱۶ تیمی خارج شده و با حضور ۱۸ تیم برگزار شود. 
در این مدل، هیچ تیمی از لیگ برتر سقوط نخواهد کرد و تمامی تیم‌های حاضر در جدول جایگاه خود را حفظ می‌کنند. در مقابل، تیم‌های صعودکننده از لیگ یک نیز به لیگ برتر اضافه خواهند شد تا هم حق تیم‌های مدعی صعود حفظ شود و هم بحران ناشی از نیمه‌تمام ماندن مسابقات تا حدی مدیریت شود. 
طرفداران این سناریو معتقدند در صورتی که سهمیه‌های آسیایی پیش از پایان لیگ تعیین شوند، ادامه مسابقات لیگ برتر عملاً جذابیت و اهمیت رقابتی خود را از دست خواهد داد و منطقی‌تر آن است که سازمان لیگ با حفظ وضعیت فعلی، ساختار فصل آینده را تغییر دهد.
 

سناریوی دوم، سقوط اجباری به دلیل رد مجوز حرفه‌ای 
  اما سناریوی دیگری نیز در میان مدیران فوتبال و کارشناسان مطرح شده است. سناریویی که می‌تواند معادلات لیگ برتر فصل آینده را به شکلی متفاوت حل کند. 
برخی باشگاه‌های لیگ برتری همچنان با مشکلات مربوط به دریافت مجوز حرفه‌ای مواجه هستند و در صورت رد شدن مدارک آنها، احتمال سقوط اجباری به دسته پایین وجود دارد. در روزهای اخیر صحبت‌هایی درباره احتمال مردود شدن مدارک مربوط به مجوز حرفه‌ای استقلال خوزستان مطرح شده است. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، این باشگاه ممکن است از لیگ برتر کنار گذاشته شده و به لیگ یک سقوط کند. 
در چنین شرایطی، سازمان لیگ بدون نیاز به افزایش تعداد تیم‌ها می‌تواند جای خالی تیم‌های حذف شده را با تیم‌های صعودکننده از لیگ یک پر کند. البته این سناریو نیز با ابهامات فراوانی همراه است، چرا که تصمیم‌گیری درباره مجوزهای حرفه‌ای معمولاً با اعتراض باشگاه‌ها و فرایندهای حقوقی همراه می‌شود. 

 

فوتبال ایران در پیچ تند تصمیم‌گیری 
فوتبال ایران اکنون در یکی از حساس‌ترین مقاطع سال‌های اخیر قرار گرفته است. از یک سو، ضرب‌الاجل قطعی AFC برای معرفی نمایندگان ایران فشار زیادی بر فدراسیون وارد کرده و از سوی دیگر، نامشخص بودن شرایط ادامه مسابقات داخلی، تصمیم‌گیری را دشوارتر از همیشه کرده است. 
هنوز مشخص نیست لیگ یک طبق برنامه اعلام شده برگزار خواهد شد یا خیر و همچنین ادامه لیگ برتر نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. با این حال، آنچه قطعی به نظر می‌رسد اینکه فدراسیون فوتبال نمی‌تواند بیش از دهم خرداد برای معرفی نمایندگان ایران به آسیا صبر کند. 
در روزهایی که ابهام بر فوتبال ایران سایه انداخته، تصمیم‌های پیش رو می‌تواند نه تنها سرنوشت فصل جاری، بلکه ساختار فصل آینده فوتبال کشور را نیز به طور کامل دگرگون کند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های فوتبال ایران