32
داورزنی :مربی دهان پر کن نمی خواهیم

سعید شرایط سرمربیگری تیم ملی را دارد

داورزنی :مربی دهان پر کن نمی خواهیم

مثلث معروف، آلکنو و توتولو روی نیمکت والیبال

با اینکه حرف از سرمربی خارجی بود، اما سعید معروف بمب خبری والیبال شده است. محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون در روزهای شلوغ مذاکره و رایزنی اش با گزینه های خارجی، به سعید معروف رسید، او با چراغ سبزکاپیتان سابق، دلش برای مثلث ایرانی، خارجی قرص تر شده است. داورزنی البته هنوز جانلورنزو بلنجینی، ویتال هاینن، روبرتو پیاتزا، ولادیمیر آلکنو را هم در لیستش دارد، تا بلکه به قول خودش بهترین انتخاب را برای برگرداندن والیبال به روزهای اوجش داشته باشد.

به گزارش ایران ورزشی، هرچند محمدرضا داورزنی اسم مربیان خارجی را برای تیم ملی ردیف کرده، اما به خاطر اینکه ترجیح می دهد مربی زودتر کارش را شروع کند، بعید نیست انتخاب او مثلث سعید معروف، ولادیمیر آلکنو و توماس توتولوی ایتالیایی باشد. 

*شما در کمیته فنی اسم سعید معروف را در لیست گزینه ها مطرح کردید که مثل بمب در رسانه ها ترکید.

مگر سعید بمب نیست؟

*چطور به سعید معروف رسیدید؟

ما برای انتخاب مربی خارجی مثل دانش، تجربه حضور در میادین بزرگ، برنامه و استراتژی فاکتورهایی است که مربیان بزرگ باید داشته باشند و تنها اسم بلند کشورش برای انتخاب مربی مهم نیست. اصلا این طور نیست که از فلان مربی ایتالیایی به خاطر رزومه اش استفاده کنیم، یا  فلان مربی به صرف تجربه یا ایتالیایی بودن قابل استناد نیست. وقتی با مربیان صحبت می کنیم، می خواهیم بدانیم کدام مربی، با چه ویژگیهایی شایسته تیم ملی است. مربیانی که در کارنامه اشان سابقه قهرمانی المپیک، جهانی ، لیگ جهانی دارند. نه اینکه مربی لهستانی است یا مربی باشگاهی و تیم ملی یا بازنشسته شده.ما درباره تیمی صحبت نمی کنیم که مربیان درجه 2-3 که کمک مربی بوده اند یا در تیم های خوب اروپایی عملکرد نسبتا مناسبی داشتند، به کارش بیایند. بلکه درباره تیم ایران صحبت می کنیم که جزو 10 تیم برتر دنیا بوده با ظرفیت و پتانسیل بالا. نه اینکه از غیر ممکن، ممکن بسازیم و از تیم درجه 5 دنیا ، تیم درجه یک. طبیعی است که نام مربی نمی تواند ملاک موفقیت باشد، بلکه باید بقیه عوامل مرتبط با قهرمانی هم باشد. تیم ما هم برای موفقیت تنها مربی دهان پرکن نمی خواهد، بلکه مربی اش باید نوع تفکر، انگیزه، قدرت نفوذ، شخصیت کاریزماتیک،قدرت رهبری را کنار شناخت از بازیکنان و رقبای تیم را هم می خواهد . کسی که نظم، انضباط و دیسیپلین را به تیم بدهد. ما هم وقتی می دانیم تیم مشکلات فنی، فرهنگی و رفتاری دارد، باید مشکلاتش حل شود، آن هم توسط کسی که با استفاده از همه ظرفیت ها، با قدرت نفوذ، بازیکنان را کنترل کند و به تیم دیسیپلین بدهد. وقتی همه این فاکتورها را کنار می گذاری، به اسم مربیانی می رسی که تجربه کوچ تیم های دیگر در دنیا را داشته اند. اما به بعضی افراد استثنایی هم می رسی که همه شاخصه ها را دارد به جز تجربه مربیگری تیم. این افراد استثنایی در همه جای دنیا هم هستند . مربیان بزرگی در فوتبال و والیبال که با فاصله کمی از دوره بازیکنی ، مربی شده اند .آنها  به دلیل شرایط شان و حضور موثر و نقش رهبری در تیم و نفوذپذیری روی بازیکنان، در کارشان  موفق هستند. البته این مساله را نباید به همه تعمیم داد. اما یک بازیکن اثرگذار خوب می تواند نقش مربی را ایفا کند.

*این مساله درباره سعید معروف صدق می کند؟

شک نکنید سعید معروف همه این شرایط را دارد. نمی شود چون سعید ایرانی است روی او حساب نکرد. ما با بررسی ویژگی های سعید، فکر کردیم می تواند مربیگری کند. از طرف دیگر اکثریت جامعه والیبال و مردم سعید را به عنوان بازیکن اثرگذار قبول دارند و حتی این مدت هم جایش را در تیم خالی می دیدند.همه کارشناسان به نقش رهبری سعید در تیم اذعان دارند. البته بعضی ها هم معتقدنداثرگذاری اش تنها در زمین بوده است و بعضی ها هم می گویند سعید با تجربه20 ساله اش در تیم ملی ، نقش کلیدی  و رهبری در زمین رابهتر از بقیه بازیکنان ایفا کرده است. از طرفی شخصیت کاریزماتیک هم دارد و مورد احترام بازیکنان و جامعه والیبال است و شناخته شده در دنیا، پس می توانیم ازسعید به عنوان یک گزینه اسم ببریم. با مربیانی که صحبت کردم، با حرفهایی که سعید زد، می توانیم روی او حساب کنیم.

 

*شما با سعید معروف صحبت کردید؟

من در صحبت با سعید، گفتم خانواده والیبال دوست دارند به عنوان بازیکن اثرگذار به تیم کمک کنی.سعید حرفش این بود که من به سن 40 سالگی می رسم وحالا باید جوانترها بازی کنند و تجربه اندوزی. من دوست دارم جور دیگری به تیم کمک کنم. من حالا درباره مربیگری مطالعه می کنم و ذهنم را به این طرف برده ام. ما وقتی ارزیابی می کنیم و بازخورد می گیریم ، متوجه شدیم  سعید می تواند گزینه ای در لیست مربیان باشد.

*یعنی انتخاب سعید قطعی است؟

برمی گردد به اینکه مربیان گزینه، برنامه موثر دارند و باید از آنها برنامه 5 ساله بگیریم. چرا که شرایط طوری نیست که مربی بیاوریم و بعداز یکسال با او خداحافظی کنیم. جلسات کمیته فنی معمولا 5-6 ساعت طول می کشد، انتخاب یک نفر به معنای  بی کفایتی بقیه نیست. چرا که حتی کشورهای صاحب سبک هم شاید از مربی خارجی استفاده کنند.باید بدانیم مربی و کادر با چه ترکیب و چه فلسفه ای کار می کند.

*با وجود سعید، حضور سرمربی خارجی در تیم ملی کنسل است؟

حضور مربی خارجی کنسل است. البته ما از 3-4 گزینه خارجی برنامه می گیریم و باید ببینیم از چه زمانی می توانند کارشان را شروع کنند. اکثر  مربیان مد نظر ما با قرارداد باشگاهی، امکان حضور کوتاه مدت در ایران را  دارند. در واقع آنها به خاطر قراردادشان زودتر از سال جدید نمی توانند به ایران بیایند و نهایت اردیبهشت ماه می آیند. در حالی که ما نمی خواهیم وقت را از دست بدهیم.

از طرف دیگر شاید یک مربی خارجی ایده خوبی بدهد اما عدم تسلط به زبان انگلیسی مشکل جدی اوست. در حالی که تجربه ثابت کرده، مربیانی که با مترجم کار کرده اند اثرگذاری کمتری دارند و در مسابقه قدرت و سرعت  انتقال مسائل و نکته ها به بازیکنان پایین می آید. هرچند بازیکنان ما حالا فهم نسبتا خوبی از زبان انگلیسی دارند، اما کار با یک مربی آرژانتینی ، برزیلی و ایتالیایی که انگلیسی بلد نیست، سخت می شود و باید به این قضیه توجه کرد. نکته مهم دیگر اینکه ما نمی خواهیم، سرمربی هرآنچه می خواهد را به فدراسیون دیکته کند، در حالی که باید شرایط و انتظارات مارا برآورده کند.

*درواقع شما می خواهید با این کار مربی والیبال سطح بالا تربیت کنید؟

دقیقا. ما می گوییم سرمربی بیاید با ما کار کند، یک یا دو نفر هم با خودش بیاورد، نه اینکه هر 5 نفر روی نیمکت خارجی باشند و فرصتی به ایرانی ها داده نشود.در حالی که حضور ایرانی ها روی نیمکت کنار مربی خارجی بهترین فرصت برای دانش افزایی مربیان ایرانی است. اما بعضی از مربیان می خواستند از دستیار تا تمرین دهند و فیزیوتراپ را با خودشان بیاورند، با این کار همه جوره فرصت را از ایرانی ها گرفته ایم، در حالی که ما می خواهیم به مربیان ایرانی فرصت بدهیم و نیاز داریم برای پیشرفت کنارسرمربیان بزرگ دنیا کار کنند تا سطح والیبال ایران را بالا ببرند.اینکه کدام مربی شانس سرمربیگری تیم ملی والیبال را دارد به برنامه ها و اهدافش برمی گردد.

*با انتخاب مثلث سعید معروف و حضورآلکنو و توتولو، شایعه ای که آلکنو پیشنهاد داده بود سعید معروف سرمربی شود، من مشاور و توتولو دستیار، تحقق پیدا می کند.

هرچیزی ممکن است. اما اینکه با کدام سرمربی به جمع بندی برسیم، به برنامه مربی و کادرش بستگی دارد. سرمربی ایرانی باشد با کادرخارجی، ترکیب خوبی می شود و این مساله در آینده مشخص می شود. کمیته فنی با بررسی برنامه ها ، سر مربی تیم ملی را انتخاب می کند. حتی اگر سعید معروف سرمربی شود، حضور آلکنو و توتولو در کادر به سرمربی برمی گردد و اینکه سرمربی خودش قبلا با کادرش به توافق رسیده باشد.

*شما حالا با گزینه های خارجی حضور در کادر معروف را مطرح کرده اید؟

برای انتخاب کادر خارجی تعامل دو طرف مهم است. سرمربی خودش دستیارانش را انتخاب می کند. باید او تعامل داشته باشد، چه ترکیب کادرایرانی باشد و چه خارجی. دو طرف باید همدیگر را بپذیرند. وقتی سرمربی پیشنهاد داد با هم صحبت می کنند. تنها امیدوارم کادر فنی جدید، تیم ملی را به روزهای خوبش برگرداند و شرایطی فراهم کند تا دوباره مردم از بازی زیبای تیم لذت ببرند.

*سرمربی تیم ملی والیبال چه زمانی مشخص می شود؟

ان شالله یکی ، دو هفته آینده کار تمام می شود، نه نهایت تا یک ماه آینده و بعد سرمربی باید بلافاصله کارش را شروع کند.

 *اما بعضی ها معتقدند، انتخاب سرمربی، پایان دوره ریاست شما و برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون معادله چند مجهولی شده.

والیبال که متوقف نمی شود ، کارش را ادامه می دهد، انتخابات هم برگزار می شود و رئیس هرکسی باشد کار را دنبال می کند. چرا که خردجمعی درباره تیم ملی تصمیم می گیرد، اعضای کمیته فنی هم افرادی با سابقه هستند و می توانند این اثر را در تیم ملی بگذارند. مهم نیست انتخابات چه زمانی برگزار می شود. ما هم تازمانی بتوانیم کار می کنیم و نمی توانیم به خاطر مشخص نبودن تاریخ انتخابات دست روی دست بگذاریم. والیبال ملک شخصی کسی نیست و ایستادن فرصت سوزی است. قطار والیبال در ریل خودش ادامه مسیر می دهد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین‌های