اخبار
3816
کره جنوبی – عربستان؛ اولین فینال جام ملتهای آسیا
تقابل تیم کلینزمن و مانچینی حساسترین بازی یک هشتم نهایی است.
آرمن ساروخانیان: 24 تیمی شدن جام ملتهای آسیا تعدادی از بازیهای مرحله گروهی یکطرفه و قابلپیشبینی بود. این روند حتی در شروع یک هشتم نهایی هم با برد مقتدرانه استرالیا مقابل اندونزی دیده شد. بازی امشب عربستان و کره جنوبی اما اولین جدال بین دو مدعی قهرمانی است. کره جنوبی دو بار و عربستان سه بار قهرمان آسیا شده و هر دو تیم از قدرتهای سنتی قاره به شمار میروند. سرمربیان دو تیم هم سابقه و شهرت زیادی دارند. یورگن کلینزمن یکی از اعضای تیم قهرمان جهان آلمان در سال 1990 است و روبرتو مانچینی به عنوان سرمربی توانست ایتالیا را به قهرمانی یورو 2022 برساند.
پیش از شروع مسابقات انتظار میرفت کره جنوبی در گروه E صدرنشین شود، ولی این تیم با تساوی جنجالی مقابل مالزی در آخرین بازی دوم شد تا در مرحله یک هشتم نهایی به جای ژاپن با عربستان روبرو شود. یکی از بحثهای داغ روزهای گذشته جام ملتهای آسیا که به تلویزیون ایران هم کشیده شده این است که آیا کره جنوبی عامدانه مقابل مالزی مساوی کرد یا فقط یک روز بد و لغزش اتفاقی بود؟
روبرتو مانچینی، سرمربی عربستان یکی از طرفداران این نظریه است. او در نشست خبری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت که باید از کلینزمن بپرسید که چرا ما را به جای ژاپن انتخاب کرد. سرمربی کره جنوبی اما یک بار دیگر تاکید کرد که تیمش به دنبال فرار از ژاپن نبوده است: «ما تلاشی برای این موضوع نکردیم و هیچ قصدی بابت آن خنده نداشتم. فقط در بازی آخر اشتباهاتی داشتیم و گل خوردیم. حدود 85 درصد مالکیت توپ را در اختیار داشتیم و حدود 30 کرنر زدیم، اما وقتی نتوانستیم با برد بازی را تمام کنیم، عصبانیت من بابت اشتباه منجر به گل سبب خندهام شد. مالزی مثل ما کرنرهای زیادی داشت و کره جنوبی هم موقعیت گل زیادی داشت، اما بدشانس بودیم که این تیم را نبردیم. خیلی برای عربستان احترام قائلم و از نبردن مالزی ناراحت بودم. برای ما فرقی نمیکرد در یک هشتم نهایی با چه تیمی بازی داریم.»
دو تیم تا به حال چهار بار در جام ملتهای آسیا روبرو شدهاند که کره با یک برد و سه تساوی آمار بهتری دارد. کره جنوبی همچنین در پنج تقابل آخر مقابل عربستان توانسته به دو برد و سه تساوی برسد و آخرین برد سعودیها به سال 2005 برمیگردد.
روی کاغذ هم کره جنوبی با ستارگانی مثل سون هیونگ مین (تاتنهام) و لی کانگ این (پاریسنژرمن) بخت بیشتری برای پیروزی دارد. مانچینی زمان کوتاهی است که هدایت عربستان را به عهده گرفته و هنوز نتوانسته ایدههایش را پیاده کند. همچنین کنارهگیری چند بازیکن قدیمی در آستانه شروع تورنمنت شوک بزرگی برای این مربی بود. عربستان در مرحله گروهی عمان را در آخرین ثانیهها شکست داد و قرقیزستان را در حالی برد که حریف تقریبا یک نیمه 9 نفره بازی کرد. کره جنوبی اما اولین محک جدی عربستان است و شاگردان مانچینی کار سختی برای پیاده کردن ایده تهاجمی این مربی ایتالیایی دارند.
تزلزل کره مقابل مالزی و در مقطعی از بازی مقابل اردن موجه انتقاد از عملکرد کلینزمن شده، ولی او در نشست خبری گفت که نسبت به موفقیت تیمش در این بازی خوشبین است: «یک مربی باید مثبت فکر کند و به تیمش باور داشته باشد. من به عربستان احترام میگذارم، ولی باید باور داشته باشیم که میتوانیم این تیم را شکست بدهیم. البته این یک بازی نزدیک خواهد بود وکار خیلی سختی داریم. حتی ممکن است این بازی به ضربات پنالتی کشیده شود.»
یکی از ایرادها به کره جنوبی دریافت شش گل در مرحله گروهی بوده، ولی مانچینی گفت که این دلیل ضعف حریف نیست: «دریافت شش گل در مرحله گروهی چیزی درباره قدرت آنها تغییر نمیدهد. آنها بازیکنان خیلی خوبی دارند و گلهای زیادی میزنند. ولی میدانیم که اگر حمله کنیم، میتوانیم به آنها گل بزنیم.»
مانچینی برای عربستان سیستم 2-5-3 را انتخاب کرده و این تیم در سه بازی مرحله گروهی فقط یک گل خورده. سرمربی ایتالیایی گفت که تیمش از زمان شروع کارش در ماه اوت پیشرفت زیادی کرده. با این حال ساختار دفاعی عربستان امشب در برابر مهاجمان کره محکی جدی خواهد خورد.
انتهای پیام/