منهای فوتبال
4887
وعده وزیر ورزش برای حل معضل اساسنامه فدراسیونهای ملی
پایان یک تلخی بیپایان
درزمان حضور مسعود سلطانیفر در وزارت ورزش، اساسنامهای واحد برای فدراسیونهای ورزشی تدوین شد؛ اساسنامهای که برخی مادهها و تبصرههای آن کاملاً با اساسنامههای بینالمللی و فدراسیونهای جهانی در تضاد بود و همین مسأله حتی به تهدیدی برای ورزش کشور هم تبدیل شد اما صحبتهای اخیر کیومرث هاشمی که از زمان تصدی وزارت ورزش تلاش کرده نگاه جدی به برخی معضلات ورزش کشور داشته باشد این امیدواری را به وجود آورد که موضوع اساسنامه فدراسیونهای ملی یکبار برای همیشه حل و فصل شود.
آرش عبدی/موضوع اساسنامه فدراسیونهای ورزشی به چالشی بزرگ برای ورزش کشور تبدیل شده است. در زمان حضور مسعود سلطانیفر در وزارت ورزش، اساسنامهای واحد برای فدراسیونهای ورزشی تدوین شد؛ اساسنامهای که برخی مادهها و تبصرههای آن کاملاً با اساسنامههای بینالمللی و فدراسیونهای جهانی در تضاد بود و همین مسأله حتی به تهدیدی برای ورزش کشور هم تبدیل شد اما صحبتهای اخیر کیومرث هاشمی که از زمان تصدی وزارت ورزش تلاش کرده نگاه جدی به برخی معضلات ورزش کشور داشته باشد این امیدواری را به وجود آورد که موضوع اساسنامه فدراسیونهای ملی یکبار برای همیشه حل و فصل شود.
در چند سال گذشته برخی فدراسیونهای ملی مجبور شدند بر اساس خواست فدراسیونهای جهانی، اساسنامههای خود را تغییر دهند و این مسأله یک دوگانگی برای آنها به وجود آورد چرا که از یک طرف باید طبق اساسنامه ابلاغی وزارت ورزش عمل میکردند و از طرف دیگر فدراسیونهای جهانی هر گونه اقدامی که بر خلاف اساسنامه مورد تأیید آنها باشد را رد میکردند. اتفاقی که در خصوص اساسنامه فدراسیونهایی همچون دوچرخهسواری، ژیمناستیک و والیبال رخ داد مصداق همین موضوع است.
وزیر ورزش و جوانان: دوران اینکه فدراسیونها اساسنامه واحد داشته باشند، گذشته است
کیومرث هاشمی در حاشیه نشست هماندیشی مسئولان ورزش بانوان استانهای سراسر کشور و نواب رئیس فدراسیونهای ورزشی در آبادان در خصوص این موضوع به نکات مهمی اشاره کرد که میتواند یک بار برای همیشه پرونده اساسنامه فدراسیونهای ورزشی را ببندد. وی گفت: «ما اعتقاد داریم دوران اینکه فدراسیونها اساسنامه واحد داشته باشند، گذشته است. ما باید با استفاده از ظرفیت حقوقی داخل کشور و با کمک فدراسیونها بتوانیم کاری کنیم هر فدراسیونی اساسنامه تخصصی خودش را داشته باشد. بر همین اساس به دنبال آن هستیم که راهکارهای قانونی را به لحاظ حقوقی پیدا کنیم و مصمم هستیم که این اتفاق بیفتد. در واقع هم دغدغه و نگرانی که در بخش بینالمللی طبق منشور المپیک وجود دارد، برطرف شود و هم دغدغههای داخل کشور و همچنین قوانین و مقررات کشور مدنظر قرار بگیرد و هر فدراسیونی دارای اساسنامه مستقل باشد.»
قطعاً موضوع حل مشکلات اساسنامه فدراسیونهای ورزشی نیازمند بررسیهای کارشناسانه است و همانطور که وزیر ورزش و جوانان عنوان کرد باید تدوین اساسنامهها به گونةای باشد که هم نگرانیهای بینالمللی برطرف شود و هم اینکه اساسنامه با قوانین کشور در تضاد نباشد. نگاهی که در دولت پیشین مبنی بر تدوین یک اساسنامه واحد برای فدراسیونها وجود داشت هزینههای زیادی را برای ورزش کشور ایجاد کرد و قطعاً همین اتفاق باعث شد هاشمی عنوان کند دوران اینکه فدراسیونها اساسنامه واحد داشته باشند، گذشته است.
باختر: اساسنامه واحد فدراسیونها را کسانی نوشته بودند که با ماهیت ورزش آشنایی نداشتند
رسول باختر، کارشناس حقوق ورزش در خصوص اساسنامه فدراسیونهای ورزشی گفت: سؤال نخست این است که آیا اصلاً لازم است که اساسنامه فدراسیونهای ملی با اساسنامه فدراسیونهای بینالمللی مطابقت داشته باشد یا خیر. فدراسیونهای جهانی یکسری اصول دارند که اگر آنها رعایت نشوند تبعات زیادی برای ورزش کشور خواهند داشت. ما باید ابتدا چهارچوبها را شناسایی کنیم و پس از آن اساسنامه فدراسیونها را به صورت مجزا تدوین کنیم. برای مثال در خصوص اساسنامه فدراسیون فوتبال، فیفا خیلی تأکید داشت که هیچ نهاد دولتی جزو اعضای مجمع فدراسیون فوتبال نباشد.
وی افزود: در خصوص اساسنامه واحدی که وزارت ورزش چند سال پیش برای فدراسیونها تدوین کرده بود چند نکته مهم وجود داشت. اول اینکه مشخص بود کسانی این اساسنامه را نوشتند که با ماهیت ورزش آشنایی نداشتند و ای کاش حداقل از متخصصان استفاده شود. نکته دوم این است که ماهیت فدراسیونها با هم تفاوت دارند. نمیشود یک اساسنامه برای فدراسیونهای والیبال، بسکتبال، شطرنج و... در نظر گرفت.
انتهای پیام/