صفحات
شماره هشت هزار و پانصد و چهل و نه - ۱۸ شهریور ۱۴۰۳
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و پانصد و چهل و نه - ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ - صفحه ۱۷

شب به یادماندنی کاروان فرزندان ایران در پاریس

طلاکــــوبی ایرانـــی‌هــا

محسن وظیفه
روزنامه نگار

 کاروان فرزندان ایران در بازی‌های پارالمپیک جمعه شب در پاریس طلاکوبی به راه انداختند و در یک شب به اندازه 10 روز تلاش خود مدال طلا کسب کردند. در حالی که تا قبل از جمعه شب کاروان ایران صاحب فقط سه مدال طلا در این دوره از بازی‌ها شده بود اما با هشتمین قهرمانی تیم ملی والیبال نشسته، مدال طلای یاسین خسروی در پرتاب وزنه و مدال طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری در یک شب سه مدال طلا کسب کرد. با کسب این سه مدال طلا وضعیت کاروان ورزشی ایران در جدول رده‌بندی این دوره از بازی‌های پارالمپیک اندکی بهتر شد اما مهم‌تر از این تغییر جایگاه در جدول رده‌بندی، رکوردشکنی‌هایی بود که رخ داد و هر سه مدال طلا تقریباً با رکوردشکنی همراه شد. حتی رشته تیمی والیبال نشسته با این قهرمانی یک رکورد جالب توجه از خود به جا گذاشت.

 قهرمانی هشتم
والیبال نشسته ایران بدون شک بهترین تیم ایران در پارالمپیک است و این را بارها ثابت کرده است. این تیم در سال‌های اخیر بارها موفقیت کسب کرده و این‌بار هم در پاریس با قهرمانی برای هشتمین بار مدال طلای پارالمپیک را کسب کرد. حالا اعضای این تیم هر کدام یک اسطوره در ورزش ایران محسوب می‌شوند. از حسین گلستانی و داودعلی پوریان که سال‌ها در ترکیب تیم ملی حضور داشتند گرفته تا مرتضی مهرزاد که جدیدترین عضو تیم محسوب می‌شود، در سه دوره پارالمپیک، سه مدال طلا کسب کرده است. این هشتمین قهرمانی تیم والیبال نشسته بود که نسبت به قهرمانی‌های دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار بود. این تیم در فینال مقابل بوسنی و هرزگووین در یک مصاف سخت و حساس به مدال طلا رسید ضمن اینکه در شرایطی به دست آمد که کاروان نیاز مبرم به مدال طلا داشت.
اولین برنز دختران
کاروان ورزشی ایران در پارالمپیک پاریس دهمین روز را هم با یک مدال برنز شروع کرد. این بار الهام صالحی در رشته پرتاب نیزه کلاس F54 با رقبایی از کشورهای ازبکستان، نیجریه، فیلیپین، مونته‌نگرو و یک نماینده از تیم پناهندگان مسابقه داد.
صالحی که به عنوان سومین ورزشکار پرتاب‌های خود را انجام داد، در چهار پرتاب خود با پرچم قرمز داوران مواجه شد و فقط دو پرتاب او را داوران قبول کردند که  در نهایت بانوی پرتابگر در پرتاب دوم 15/69 و در پرتاب ششم 16/24 متر را به نام خود ثبت کرد. این مدال الهام صالحی اولین مدال برنزی بود که دختران ایرانی در این دوره از بازی‌های پارالمپیک به دست آوردند. تا قبل از این دختران ایرانی صاحب یک مدال طلا و پنج مدال نقره شده بودند و حالا صالحی نام دختران ایرانی را در لیست برنزی‌های کاروان هم قرار داد. البته قبل از این پرستو حبیبی برنز کسب کرده بود اما بعد با رأی هیات ژوری مدال او به نقره تبدیل شد.

 

جاودانگی با عبور از رکورد قدیمی

روح‌الله رستمی اولین طلایی ایران در جمعه شب بود. وزنه‌بردار دسته 80 کیلوگرم ایران که در سومین پارالمپیک خود دست به کار بزرگی زد و سومین مدالش را با رنگ طلا به دست آورد. رستمی برای رسیدن به مدال طلا وزنه‌های ۲۳۰، ۲۳۴ و ۲۴۲ کیلوگرم را مهار کرد و با شکستن رکورد جهان و پارالمپیک به مقام قهرمانی رسید و طلا گرفت. کار بزرگی که نشان از اقتدار این وزنه‌بردار داشت. رستمی این‌بار با توجه به اینکه چهارمین المپیکش را تجربه می‌کرد پخته‌تر از قبل کار کرد و رکوردی را شکست که سال‌ها در اختیار مجید فرزین قهرمان نامدار ایران در پاراوزنه‌برداری بود. اینقدر از رکورد فرزین گذشته بود که دیگر کسی خود فرزین را هم به یاد نمی‌آورد چه رسد به رکوردش. بعید است که به این زودی‌ها هم کسی بتواند رکورد رستمی را به دست بیاورد و همان‌طور که از سال 2012 رکورد در اختیار فرزین بود احتمالاً باید چند دوره بگذرد تا کسی نزدیک به رکورد رستمی شود. طلایی که رستمی آن را به رهبر انقلاب و مردم هدیه کرد: «این مدال را از ائمه معصوم(ع) دارم و آن را به رهبر معظم انقلاب و مردم عزیز ایران تقدیم می‌کنم.»

 

روز آخر پارالمپیک برای ایران طلا به همراه می‌آورد؟
پایان غرورآفرین  
بازی‌های پارالمپیک پاریس بعد از 12 روز امروز به پایان می‌رسد و کاروان فرزندان ایران در روز پایانی سه نماینده دارد که در دو رشته به مصاف رقبا می‌روند. ابتدا در پاراوزنه‌برداری اکبر غریب‌شاهی در دسته سنگین وزن و احمد امین‌زاده در دسته فوق‌سنگین به روی تخته می‌روند تا برای رسیدن به مدال طلا تلاش کنند. در ادامه هم نوبت به شهلا بهروزی‌راد می‌رسد که شانسش را برای رسیدن به یک مدال تاریخی امتحان کند. احمد امین‌زاده بعد از فوت ناگهانی سیامند رحمان به ترکیب تیم ملی رسیده است و باید تلاش کند که مدال طلای دسته فوق‌سنگین را دوباره به ایران برگرداند. سال‌ها این مدال طلا برای ایران بود اما بعد از فوت دردناک سیامند رحمان، در پارالمپیک توکیو این مدال طلا از دست ایران خارج شد و حالا مأموریت مهم امین‌زاده این است که طلای باارزش سنگین وزن را به ایران برگرداند. کسب این مدال طلا و البته درخشش بهروزی‌راد شاید بتواند پایانی غرورآفرین را برای عملکرد کاروان ورزشی ایران رقم بزند. کاروان ایران همچنان با رکوردی که در پارالمپیک توکیو خلق کرد، فاصله دارد و امید دارد که مدال‌های روز آخر اندکی شرایط را بهبود ببخشد.

 

هت‌تریک رکوردشکنی

یکی از استثناهای این دوره بازی‌های پارالمپیک در پاریس یاسین خسروی بود. جوان کرمانشاهی که در پرتاب وزنه توانست با رکوردشکنی و ثبت حدنصاب 96/ 15 با اقتدار مدال طلا را به نام خودش ضرب کند. یاسین خسروی که از روستاهای اطراف کرمانشاه با پرتاب اول خود مدال طلا را به نامش زد اما در ادامه سه بار رکورد پارالمپیک را شکست و ارتقا داد تا یک شب شگفت انگیز را برای علاقه‌مندان به پارالمپیک رقم بزند. رکوردهای خسروی در حالی مدام افزایش پیدا می‌کرد که بعضی از رقبای او نزدیک به 10 متر عقب‌تر بودند. درخشش یاسین خسروی که مدال طلای جهان را هم دارد نوید ظهور یک پدیده را در پرتاب وزنه داد. خسروی در پرتاب اول خود 15/26 را ثبت کرد که  همین رکورد پارالمپیک بود .در پرتاب  دوم با 15/87 رکورد پارالمپیک را ارتقا داد و در پرتاب سوم 15/94  و در پرتاب چهارم 15/96 دوبار دیگر رکورد پارالمپیک را افزایش داد. این افتخار آفرینی زمانی زیباتر شد که یاسین خسروی بعد از کسب مدال طلا گفت نیمی از عمرش را در حسرت رسیدن به این مدال سپری کرده است.

جستجو
آرشیو تاریخی