سس سویا، آرد، سبزیجات لازم برای تزئینات تمپورای روی غذا و حتی ماهی مورد نیاز سوپ، همه افزایش قیمت داشتهاند. ایشیهارا در مغازه کوچکش، جلوی خمرههای آبی که بخار میکنند، میگوید: «تأمینکنندهها هر کاری از دستشان برآمد انجام دادند، ولی این بار وضعیت به قدری بد است که هیچ راهی برای جلوگیری از افزایش قیمتها وجود ندارد.»
سوبا به غذایی ارزان معروف است که هم سرد و هم گرم سرو میشود. اغلب کارگران و دانشآموزان در مغازههای کوچکی که برای صرفهجویی صندلی هم ندارند، آن را تند تند هورت میکشند. مقدار اندک کالری، وجود ویتامینهای مغذی و محتوای معدنی نودلها، آنها را تبدیل به غذایی سالم هم میکنند. به علاوه گزینههای افزودنی مثل تمپورا و اضافه کردن برنج، هزینه بیشتری دارند. او میگوید: «حالا با وجود این جنگ، هزینه واردات گندم سیاه هم بالا رفته
است.»
طبق گفته انجمن سوبای ژاپن، به رغم ارج و قرب زیاد سوبا در این کشور، ژاپن در سال ۲۰۲۰، تنها ۴۲ درصد مایحتاج گندم
سیاه اش را تولید کرد.
این اختلاف با واردات از روسیه، که به گفته وزارت کشاورزی سومین منبع تأمین گندم سیاه در سال ۲۰۱۸ بوده است، جبران میشود. در سال ۲۰۲۱ روسیه با رد کردن چین به مقام دوم دست یافت و تا ماه فوریه، مقام اول شد. سپس به اوکراین حمله کرد، به موج افزایش قیمت محصولات افزود. آن هم وقتی که ین ژاپن به کمترین ارزش خود در ۲۰ سال گذشته سقوط کرد. علاوه بر همه اینها، تحریمها و سختگیریها علیه نظام بانکی روسیه، که مسکو را از امور مالی بینالمللی اخراج کرده است، تسویه حسابها را دشوارتر کرده است. بنابراین شاید خوردن سوبا در مغازههای ارزان قیمت
سخت شود.