۳۰۰ گرم نخود پخته
یک کیلوگرم بلغور گندم
۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده و خردشده
۵۰۰ گرم کشک سابیده غلیظ
۸۰۰ گرم اسفناج، گشنیز، تره و جعفری پاک شده و خردشده
۳ تا ۴ قاشق سوپخوری روغن
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
نعناع داغ به مقدار دلخواه
طرزتهیه آش ماسوا
کمی روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالای گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خردشده را در روغن بریزید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. در این مرحله کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. بلغور گندم را با ۴ تا ۵ لیتر آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا بلغورها برای ۲ ساعت، کم کم بپزند. در این حین، مدام بلغورها را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبند. سبزیهای خردشده را بههمراه نخود پخته به بلغورهای پخته اضافه کنید و اجازه دهید آش برای یک ساعت جا بیفتد. در آخرین مرحله از پخت، کشک، نمک و فلفل قرمز و روغن را در قابلمه آش بریزید و اجازه دهید تا با هم چند قل بخورند.آش را مزه کنید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری به آن بزنید.آش ماسوا آماده است.آش ماسوا را با نعناع داغ تزئین کرده و سرو کنید.