اجرای طرح احداث نیروگاههای خورشیدی در ادارات به کجا رسید
بازار
100069

یکی از برنامه های دولت چهاردهم برای رفع ناترازی برق احداث نیروگاه های خورشیدی در بخش اداری است که براساس تاکید رئیس جمهوری می بایست ظرف ۲ ماه اجرایی می شد اما اکنون این طرح چه سرنوشتی دارد؟
ایران آنلاین: بروز ناترازی شدید در تولید و مصرف برق سبب شده دولت چهاردهم توجه ویژهتری به توسعه انرژی های تجدیدپذیر به واسطه سهل الوصل تر بودن ساخت این نیروگاهها و بینیازی از سوخت های فسیلی کند.
به گزارش ایرنا، برهمین اساس مسعود پزشکیان رئیس جمهوری از همان روزهای نخست شروع به کار دولت چهاردهم عزم خود را معطوف به توسعه این نوع نیروگاهها کرد و در جلسه های متعددی که با مسئولان امر داشت خواستار تسریع در توسعه این نیروگاه ها شد.
وی در جلسه های دیگر از فعالان توسعه تجدیدپذیرها خواسته بود که هر جا با مشکلی در این زمینه روبرو شدند به خود وی مراجعه کرده تا مشکلات برطرف شود.
به دنبال این تاکیدات سال گذشته سیستم بانکی نیز برای تسریع در روند احداث نیروگاه های تجدیدپذیر جلسه هایی برگزار کرده و تلاش خود را معطوف تامین مالی این طرح ها کردند.
پس از نزدیک شدن به سال جدید(۱۴۰۴) و افزایش احتمال بروز قطعی ها برق رئیس جمهوری به بخش اداری کشور تکلیف کرد تا براساس قانون برنامه توسعه کشور که می بایست بخش اداری ۲۰ درصد از نیاز برق خود را از انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند نسبت به تسریع در این امر جدییت به خرج دهند. رئیس جمهوری در این زمینه به بخش اداری دو ماه مهلت داد تا نسبت به احداث نیروگاه های خورشیدی اقدام کنند.
اتصال ادارات به مولدهای خورشیدی در تابستان امسال
هشتم اردیبهشت ماه امسال معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) گفت: تلاش می شود بخش قابل توجهی از دستگاه های اجرایی و دولتی تا تابستان امسال به مولدهای خورشیدی مجهز شوند.
امیر دودابی نژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: براساس مقررات موجود ادارات دولتی باید حداقل ۲۰ درصد از برق مورد نیاز خود را از انرژیهای تجدپذیر تامین کنند.
وی ادامه داد: با تاکیداتی که دولت و به خصوص شخص رئیس جهمور در این زمینه داشت، بنا شد در کوتاهترین زمان ممکن این تکلیف انجام و حتی مقادیری بیش از تکلیف قانونی از طریق انرژی خورشیدی تامین شود.
معاون سرمایه گذاری و تنظیم مقررات ساتبا خاطرنشان کرد: ضرورت دارد دستگاه ها و ادرات دولتی برای این منظور تامین اعتبار لازم را انجام دهند که با تمهیداتی که در دولت توسط سازمان برنامه و بودجه و مقام های استانی انجام شده این امر در حال انجام است.
دودابی نژاد گفت: ما هم در ساتبا تلاش کردیم یک چارچوب فنی و اجرایی قابل وصول و سهل را فراهم کنیم و برای این منظور ابتدا تعدادی از پیمانکاران ذی صلاح از سراسر کشور که امکان اجرا و احداث مولد خورشیدی دارند شناسایی و معرفی به دستگاه های دولتی شده اندتا بتوانند با آنها قراردادهای لازم را مبادله کنند.
وی ادامه داد: همچنین تلاش شد تجهیزات با کیفیت را تامین کرده و با حداقل قیمت قابل قبول و منصفانه از طرق مختلف در اختیار این پیمانکاران قرار گیردتا در تامین تجهیزات دچار چالش و مشکل نشوند.
معاون ساتبا با اشاره به جلسه این سازمان با تعدادی از سازندگان داخلی اینورتر گفت: اینورتریکی از تجهیزات مهم مولدهای خورشیدی است که ظرفیت بسیار خوبی برای تولید اینورتردر کشورتدارک دیده شده و با توجه به اینکه در سال های گذشته ظرفیت منصوبه زیادی نداشتیم از این توان تولیدی استفاده زیادی نشده است.
وی گفت: اما این صنعت توان خوبی دارد و قرار شده خود را تجهیز کند و در یک دوره کوتاه درداخل کشور تامین و تولید کنند.
معاون سرمایه گذاری و تنظیم ساتبا ادامه داد: فعالان حوزه اینورتر به تفاهم های خوبی با تعدادی از تولید کنندگان داخلی که قبلا کار را توسعه دادهاند و آماده تولید داشتند، رسیدند و با برنامه ریزی انجام شده حداکثر از این توان تولید داخلی استفاده می شود .
دودآبی نژاد در خصوص مزیت تجهیز بخش اداری افزود: بخش اداری ویژگی که دارد این است که وقتی مولد خورشیدی نصب می کند در محل مصرف است که بسیار ارزشمند است و در عین حال در زمان خیلی کوتاهی نسبت به نیروگاه ها به بهره برداری می رسد و قابل نصب است.
وی خاطرنشان کرد: امید است با عزمی که بخش دولتی دارند و حذف بروکراسی اداری بتوان بخشی قابل توجی را به پیک بار امسال رساند.
آخرین وضعیت اجرا در بخش اداری
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران نسبت به اجرای این طرح اقدام کرد؛ طبق اعلام این پژوهشگاه، این نیروگاه به عنوان یکی از پروژههای پایلوت در حوزه انرژیهای پاک، با هدف کاهش وابستگی به منابع فسیلی، ارتقای بهرهوری انرژی و حرکت بهسوی خودتأمینی برق در ساختمانهای دولتی راهاندازی شده است.
پژوهشگاه نیرو در نظر دارد در صورت تأمین منابع مالی، ظرفیت تولید برق خورشیدی را افزایش داده و از تمامی ظرفیت پشتبام ساختمانهای خود برای توسعه این نیروگاهها بهره گیرد.
محمد دوست محمدی مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق( ساتبا) از افتتاح نیروگاه ۸۰۰ کیلوواتی در دانشگاه تربیت مدرس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: نیروگاه بامی دانشگاه تربیت مدرس آماده بهرهبرداری است و ۳۰۰ کیلووات از ظرفیت این نیروگاه روی سقف ورزشگاه سرپوشیده این مجموعه نصب شده است.
وی با بیان اینکه نیروگاه پشتبامی سازمان برنامه و بودجه با ظرفیت ۲۵۰ کیلووات در مدار قرار گرفته است، درباره جزییات فنی این نیروگاه خاطرنشان کرد: این سامانه خورشیدی که توسط بخش خصوصی ساخته شده دارای ۳۲۴ پنل خورشیدی است و روزانه یک مگاوات ساعت برق تولید میکند.
مجری طرح ملی ساخت ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی افزود: ساخت نیروگاههای خورشیدی بامی در محل مصلای تهران با ظرفیت ۱.۸ مگاوات نیز بهزودی آغاز میشود؛ سازمان حفاظت از محیط زیست هم مجهز به نیروگاه خورشیدی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان هم در این رابطه گفت: همه ادارات و دستگاههای اجرایی استان ملزم به نصب و راهاندازی پنل انرژی خورشیدی هستند که تاکنون تنها ۳۰ اداره نسبت به این مهم اقدام کردهاند.
بر اساس مقررات موجود، ادارات دولتی موظف هستند که ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کنند؛ با تأکیداتی که دولت و بهویژه شخص رئیسجمهور داشتهاند، مقرر شده است که این تکلیف قانونی در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی شود و حتی مقادیری بیش از این میزان نیز از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود، مصرف برق ادارات دولتی سالانه حدود ۱۳ میلیارد کیلوواتساعت برآورد میشود که نصب حداقل ۱۷۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای انجام این تکلیف قانونی ضروری است.
انتهای پیام/