سفیر ایران سالروز آزادسازی جنوب لبنان را تبریک گفت

جهان

100462
سفیر ایران سالروز آزادسازی جنوب لبنان را تبریک گفت

سفیر ایران در لبنان با اشاره به سالروز آزادسازی جنوب لبنان از چنگال رژیم صهیونیستی نوشت که مردم لبنان در این روز حماسه‌ای جاودان از غرور آفریدند.

ایران آنلاین: مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان در سالروز آزادسازی جنوب لبنان از چنگال رژیم صهیونیستی (25 می 2000) در نوشته‌ای به حماسه مردم لبنان پرداخت.

به گزارش ایرنا، سفیر ایران در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: در سالگرد روز مقاومت و آزادسازی، در برابر روزی باشکوه از ایام الله سر تعظیم فرود می‌آوریم، روزی که در آن مردم مقاوم لبنان با خون و فداکاری‌های خود، حماسه‌ای جاودان از غرور آفریدند و آزادی و استقلال خود را بدون هیچ قید و شرطی از چنگال اشغالگران اسرائیلی بیرون کشیدند، پرچم عزت و افتخار را بر فراز خاک پاک جنوب برافراشتند و پرده از توهم «اسرائیل بزرگ» و پروژه توسعه‌طلبانه آن کشیدند.

امانی همچنین نوشت: درود بر ارواح شهیدان، سازندگان این پیروزی، و در راس آن‌ها سرور شهیدان مقاومت، سید حسن نصرالله، پرچمدار مقاومت و آغازگر دوران پیروزی‌ها.

در 25 مه سال 2000 (5 خرداد 1379) ارتش رژیم صهیونیستی پس از 18 سال از 98 درصد مناطق اشغالی  جنوب لبنان عقب نشینی کرد و پذیرای یک شکست بزرگ شد.

رژیم صهیونیستی پس از تحولات موسوم به سپتامبر سیاه در سال 1970، تعقیب سازمان آزادیبخش فلسطین (که در آن مقطع هنوز مهم‌ترین نیروی مقاومت فلسطینی در برابر اسرائیل به حساب می‌آمد) را در دستور کار خود قرار داد. با خروج نیروهای این سازمان از اردن و انتقال به تونس و لبنان، ارتش اسرائیل درصدد ایجاد یک کمربند امنیتی برای جلوگیری از نفوذ نیروهای فلسطینی به شمال سرزمین های اشغالی شد.

درگیری‌های پراکنده  فلسطینیان و نیروهای رژیم صهیونیستی در طول دهه 1970، صهیونیست‌ها را به صرافت یک حمله گسترده به جنوب لبنان انداخت.

حمله گسترده نیروهای اسرائیلی به جنوب لبنان در ژوئن 1982 آغاز شد. در میان دستگاه‌های نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی، موساد، اصلی‌ترین نقش را در قطعی شدن عملیات نظامی گسترده علیه لبنان داشت؛ عوامل موساد که با بخش هایی از بدنه مارونی‌های لبنان ارتباط خوبی داشتند و این امر مبنایی شد تا ارتش اسرائیل برای بیرون کردن سازمان آزادیبخش فلسطین و سوری‌ها از جنوب لبنان، به این کشور لشکرکشی کند.

طولانی شدن دوره اشغال جنوب لبنان بدون اینکه صهیونیست‌ها به اهداف خود در جنگ برسند، رفته رفته جامعه اسرائیل را نیز تحت تأثیر خود قرار می داد. نهایتاً ایهود باراک، سرکرده ائتلاف «یک اسرائیل» در سال 1999 بنیامین نتانیاهو را به چالش کشید و با وعده خروج از جنوب لبنان به قدرت رسید.

باراک نهایتاً در سال 2000 به صورت یک‌طرفه از جنوب لبنان عقب نشینی کرد. عقب نشینی صهیونیست‌ها از جنوب لبنان از یکسو به معنای پیروزی مقاومت اسلامی در برابر اسرائیل بود و از سوی دیگر با تثبیت مقاومت در سپهر سیاسی لبنان همراه شد.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار جهان