به مراکز درمانی ابلاغ شد؛
پروتکل درمان گرمازدگی در اربعین
جامعه
101019

دبیر پنجمین کنگره سلامت در اربعین از ابلاغ دستورالعملهای علمی و استاندارد برای پیشگیری و درمان گرمازدگی به مراکز درمانی و مواکب فعال در مسیر پیادهروی اربعین خبر داد.
ایران آنلاین: عبدالرضا پازوکی، دبیر پنجمین کنگره سلامت در اربعین، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۴ درصد جمعیت کشور در رویداد بزرگ مذهبی اربعین شرکت میکنند. تجمعات انبوه یکی از مهمترین موضوعاتی است که در حوزه علوم پزشکی مورد بحث و تبادل تجربه قرار میگیرد. با توجه به اینکه تجمع انبوه اربعین با ویژگیهای منحصربهفردی برگزار میشود، از اهمیت بسیاری برخوردار است. ویژگی منحصربهفرد پیادهروی اربعین در این است که افراد از همه گروههای سنی، با شرایط فیزیولوژیک مختلف، و حتی برخی بیماران صعبالعلاج نیز در آن حضور دارند.
به گزارش تسنیم، وی افزود: شرایط بهداشتی و سلامت در تجمع بزرگ اربعین متفاوت است و افراد با ملیتهای گوناگون در این پیادهروی شرکت میکنند.
پازوکی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای این تجمع، سیال بودن جمعیت است؛ افرادی که در حال حرکتاند و لازم است زیرساختهای بهداشتی و درمانی در طول مسیر برای آنها پیشبینی شود. این ویژگی، تجمع اربعین را از سایر تجمعات انبوه متمایز میسازد. به همین دلیل، چنین رویدادی نیازمند پشتوانه علمی قوی است. طی سالهای گذشته، با برگزاری کنگره سلامت در اربعین، به این پشتوانه علمی توجه ویژهای شده است.
وی گفت: با برنامهریزیهای انجامشده و تبادل تجربیات علمی در کنگرههای گذشته، سال گذشته شاهد کاهش میزان بیماریهای تنفسی و ویروسی بودیم؛ مسئلهای که به کاهش قابل توجه هزینههای حوزه سلامت نیز منجر شد.
دبیر پنجمین کنگره سلامت در اربعین، در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه با توجه به دمای بالای هوا در کشور عراق، چه تدابیر ویژهای برای پیشگیری از گرمازدگی اندیشیده شده است، تصریح کرد: امسال، اربعین دقیقاً در نیمه مرداد برگزار میشود که گرمترین زمان سال است. خوشبختانه با تجاربی که طی دو سال گذشته در مقابله با گرمازدگی به دست آمده، پروتکلهای علمی استاندارد برای تمامی مراکز، چه در داخل کشور و چه در عراق، ابلاغ شده است. همچنین برای پیشگیری از گرمازدگی، تونلهای سرمایشی در مبادی مرزی مستقر خواهند شد.
وی بیان کرد: دستورالعملهایی از جمله عدم حرکت زائران در ساعات گرم روز، و انتقال عمده فعالیتهای پیادهروی به ساعات خنک مانند غروب تا صبح زود، آمادگی مناسبی برای مواجهه با گرمای شدید ایجاد کرده است.
دبیر پنجمین کنگره سلامت در اربعین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار تسنیم، مبنی بر نحوه پایش بیماریهای زائران کشورهای همسایه که از مرزهای کشور عازم عراق میشوند، گفت: با توجه به اینکه کشور ما محل ترانزیت زائرانی از کشورهایی مانند هند، پاکستان، افغانستان و آذربایجان است، تمهیدات لازم برای این زائران و پیشگیری از انتقال بیماریهای بومی به سایر مردم عزیز اتخاذ شده است. شناسایی بیماران و در صورت نیاز، قرنطینه آنها در مرزها انجام میشود و دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در نواحی مرزی، بیشترین فعالیت را در این زمینه بر عهده دارند.
وی افزود: زائران پاکستانی در مسیر رفت، مستقیماً از مرز سیستان و بلوچستان وارد شده و به سمت عراق عزیمت میکنند و از کشور خارج میشوند، اما در مسیر بازگشت، در قالب یک تور زیارتی در نقاط مختلف کشور تردد دارند و شهرهایی چون قم، شهرری و مشهد درگیر پایش سلامت این زائران خواهند بود.
پازوکی با تأکید بر اهمیت هماهنگی بینبخشی در ارائه خدمات به زائران اربعین، گفت: در این کنگره تلاش میشود تا همکاری و هماهنگی میان ارگانها بیش از پیش تقویت شود.
وی بیان کرد: تعداد فوتیهای ما در اربعین سال گذشته، به دلیل گرمازدگی و بیماریها، زیر ۱۰ نفر بود و مجموع آمار جانباختگان ناشی از تصادفات و گرمازدگی، کمتر از ۱۰۰ نفر گزارش شد. این موضوع به دلیل درمان صحیح، تبادل اطلاعات علمی و اجرای پروتکلهای علمی یکسان برای درمان حاصل شده است.
محمدرضا فرنقیزاد، دبیر اجرایی پنجمین کنگره سلامت در اربعین نیز در ادامه اظهار کرد: پنجمین کنگره بینالمللی سلامت در اربعین از چهارم تا ششم تیرماه در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود و برای شاغلان حوزه پزشکی، ۱۲ امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این کنگره در ۱۷ محور از جمله تغذیه، بهداشت، درمان، دارو، تجهیزات، حوادث و بلایا، امداد و نجات، پزشکی قانونی، طب سنتی، توانبخشی، پرستاری، سلامت روان، دندانپزشکی، آموزش مواکب، اورژانس، هوش مصنوعی و عوامل فرهنگی در سلامت برگزار خواهد شد. همچنین یک پویش فرهنگی نیز در حاشیه کنگره برگزار میشود که طی آن، آثار برتر انتخاب شده و به آنها جوایزی اهدا خواهد شد.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره سلامت در اربعین ادامه داد: این کنگره ماهیتی بینالمللی دارد و ۲۴ مهمان خارجی از ۶ کشور ایتالیا، عراق، هلند، لبنان، فلسطین و انگلستان در آن حضور خواهند داشت و به تبادل تجربهها و مباحث علمی خواهند پرداخت.
انتهای پیام/