تایم: کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مخالف جنگ علیه ایران هستند
جهان
107956

نشریه آمریکایی تایم در مقالهای به بهانه تجاوزگری اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران به نگرانیهای کشورهای عربی از پیامدهای تحرکات لجامگسیخته تلآویو در منطقه پرداخت.
ایران آنلاین: در این تحلیل جدید نشریه تایم آمده است: وقتی ایران توافق هستهای برجام را با دولت اوباما امضا کرد، استقبال از آن به خصوص در شیخنشینهای خلیجفارس، در بهترین حالت، سرد بود؛ بنابراین، وقتی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری وقت آمریکا، در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد، این کشورها از آن اقدام استقبال کردند. اکنون همین شیخنشینها با جنگ علیه ایران مخالف بوده و از تعامل مجدد حمایت میکنند.
۲ دلیل اصلی برای این مخالفت وجود دارد. نخست، حملات اخیر اسرائیل بهخودی خود رخ نداده است. در طول ۲۰ ماه گذشته، اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر حماس، یک کارزار مرگبار و مخرب در غزه به راه انداخته که منجر به تشکیل پرونده نسلکشی در دادگاه لاهه شده است، اسرائیل همچنین در بحبوحه هرجومرج پس از برکناری بشار اسد در سوریه، حضور نظامی خود را فراتر از ارتفاعات جولان اشغالی سوریه گسترش داده و بارها، از جمله در هفته گذشته، بیروت و بخشهایی از لبنان را هدف قرار داده است.
خلاصه آنکه حتی در میان کشورهایی که بهشدت از ایران انتقاد میکنند، نگرانیهایی در مورد یک اسرائیل لجامگسیخته وجود دارد. تصور یک نظم منطقهای جدید که در آن اسرائیل با مصونیت رفتار کرده و درعینحال هنجارهای امنیتی را به همسایگان خود دیکته کند، برای کشورهای عربی، از جمله دولتهایی مانند عربستان سعودی و اردن که به طور سنتی طرفدار غرب هستند، بهشدت نامطلوب است.
دلیل دوم بنیادیتر است. جوامع عربی دهههاست که از اجرای گزینشی هنجارهای بینالمللی توسط غرب انتقاد میکنند. این شامل جنگ سال ۲۰۰۳ آمریکا علیه عراق، اشغال مداوم کرانه باختری و غزه توسط اسرائیل و اقدامهای اخیر آمریکا علیه دیوان لاهه و قضات دادگاه لاهه میشود. این تصور وجود دارد که کشورهای قدرتمند غربی، سپر بلای تلآویو شدهاند.
به همین دلیل است که بمباران ایران توسط آمریکا و با استفاده از قویترین بمب غیرهستهای موجود در زرادخانه آن، بدعت خطرناکی را ایجاد میکند.
در خاتمه این یادداشت آمده است: جنگ بین ایران و اسرائیل، دستکم فعلاً، پایان یافته است. دوران جدیدی در منطقه در حال ظهور است که بر مبنای محق بودن کشورهای قدرتمند تعریف میشود. پیامدهای این امر هنوز بهدرستی درک نشده؛ اما احتمالاً پسلرزههای فراوانی در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/