معاون توسعه روستایی رئیس جمهور:
استانهای کمبرخوردار در نظام برنامهریزی اولویت دارند
دولت
108556

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور گفت: استانهای کمبرخورداری مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، ایلام، کرمانشاه و اردبیل در نظام برنامهریزی اولویت دارند و تلاش میکنیم تا با عمل به وعدهها بدقول نشویم.
ایران آنلاین: عبدالکریم حسینزاده روز جمعه در نشست بررسی مشکلات روستاها و نقاط محروم استان اردبیل در اردبیل اظهار کرد: زمانی نظام توسعه روستایی چنین بود که میگفتند کجا چه چیزی ندارد اما یک تغییر مسیری دادیم و الان در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم روی این موضوع کار میکنیم که کجا چه فرصتهایی دارد تا این فرصتها را مبنای واقعی توسعه در مناطق مختلف قرار دهیم و بر روی آنها سرمایهگذاری کنیم و محل توجهمان باشد.
به گزارش ایرنا، حسین زاده بیان کرد: زمانی در بحث توسعه روستایی تمام تمرکز بر زیرساختهایی مانند آب، برق، گاز، راه و مسائلی از این دست بود اما اعتقاد داریم اگر اشتغال پایدار وجود داشته و اقتصاد روستا یک اقتصاد پویا باشد، همه مهاجرتها میتواند معکوس شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور افزود: حتی اعتقاد داریم برای بهبود مهاجرتهایی که انجام گرفته، باید ببینیم مبدا مهاجرت کجا بوده است و در آن مبدا چه اقدامهایی میتوانیم انجام دهیم و بر همین اساس اولویت نخست و مساله اساسی و اصلی، اقتصاد و اشتغال روستاها است.
وی اضافه کرد: بر همین اساس روی این موضوع برنامهریزی اساسی کردیم و در هفتههای آتی برنامه علمیاتی برای ۲۰ همتی که در راستای محرومیتزدایی در اختیار معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری قرار گرفته است، به کمیسیون عمران و هم کمیسیون برنامه و بودجه ارائه دهیم.
حسینزاده عنوان کرد: همچنین در راستای اشتغالزایی در قالب تبصره ۲ امسال ۶۰ همت اعتبار دیده شده که دستگاههای استانی باید برای جذب آن فعال شوند و به طور حتم سهم استان اردبیل نیز از این محل در نظر گرفته خواهد شد و آنچه که مقدور است را برای این استان انجام خواهیم داد.
وی گفت: آب آشامیدنی و کشاورزی که تکمیل کننده اقتصاد روستا است، به عنوان یک اصل در برنامهها مورد توجه قرار دارد و از همان آغاز دوره خدمت هم نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید داشت که برای دسترسی مردم به آب از طریق کانالهای کشاورزی به منظور بهبود وضعیت کشاورزی اقدامی صورت گیرد که برنامهای در این زمینه تهیه کردیم و امیدواریم هرچه سریعتر بتوانیم آن را عملیاتی کنیم.
واحدهای راکد باید احیا شوند
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور ادامه داد: ۷۰ هزار واحد راکد در کشور داریم که اینها باید احیا شوند و در همین راستا با بانکهای مختلف چند ده همت تفاهمنامه امضا کردیم و نشستی هم با معاون قضایی قوه قضاییه در این زمینه داشتیم.
وی بیان کرد: در این راستا انتظار میرود استانداری اردبیل هرچه سریع تر برای شناسایی واحدهای راکد استان اقدام کند تا واحدهایی که به واقع میتوانند اشتغالزا باشند را با اختصاص اعتبار یا حل مشکلهای حقوقی و قضایی به چرخه تولید برگردانیم تا استان در رتبهبندی توسعهیافتگی به سطح بالاتری برسد.
حسینزاده افزود: استان اردبیل در تعداد زیادی از شاخصها در وضعیت مناسبی نیست و این وظیفه ما است که رفتار عادلانهای داشته باشیم و در بهبود شاخصهای مختلف به ویژه شاخصهای مرتبط با توسعه روستایی و مناطق محروم حداکثر عدالت و انصاف را در خصوص این استان داشته باشیم؛ صادقانه قول میدهیم که در همه اختیارهایی که داریم، به هیچ وجه به حقوق استان اردبیل تعدی نکنیم و هر آنچه که در توان داریم، برای استان انجام دهیم.
وی اظهار کرد: در خصوص حوزههای مختلف توسعه روستایی از جمله زیرساختها یا سایر موارد بر اساس اولویتبندی پیش میرویم و اولویت نخست با مناطق محروم است و پس از دریافت فهرست مربوطه، اقدامهای عملیاتی خود را هر چه سریع تر با همکاری دستگاههای اجرایی آغاز میکنیم تا به نتیجه مطلوب برسانیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور اضافه کرد: قولهایی که در خصوص تامین اعتبارها داده شده است، به طور حتم عملی خواهد شد؛ هرچند همه چیز اعتبار نیست و گاهی با تصمیمهای عقلانی مسئولان دستگاهها، حذف موازیکاریها و همسو کردن قوای دستگاهها میتوان امکان توسعه را تسریع و بهبود بخشید.
وی تصریح کرد: استانهای کمبرخورداری مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، ایلام، کرمانشاه و اردبیل در نظام برنامهریزی اولویت دارند و تلاش میکنیم تا با عمل به وعدهها بدقول نشویم؛ چنان که تاکید رئیس جمهور این است که در نشستها و سفرهای استانی وقتی قولی داده میشود، به طور حتم به سرانجام برسد تا دولت بدنام و بدعهد نشود و ما هم در این راستا گام برخواهیم داشت و تلاش خواهیم کرد تا به صورت حداکثری در خدمت مردم باشیم.
مردم در جنگ نشان دادند پشت به وطن نمیکنند
حسینزاده در ادامه به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اشاره داشت و خاطرنشان کرد: هر ملتی ممکن است خیلی چیزها مانند ثروت، اموال و اعضای خانواده را از دست بدهد اما در حقیقت آنچه که از یک ملت گرفتنی نیست، حس هویت ملی، خاک و وطنش است.
وی افزود: ملت در طول این جنگ ۱۲ روزه با انسجام، اجماع و وحدت ملی ثابت کردند که هرگز پشت به وطن نمیکنند و در کنار ارکان مدیریتی کشور به ویژه در استانهای مرزی برای پاسداشت خاکشان هستند و امیدواریم این نوسازی وحدت ملی برای توسعه ایران عزیز و سربلندی این میهن گرامی قویتر و مستحکمتر شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور بیان کرد: پیشتر تفاوت فکری یا نگاه سیاسی بین مسئولان وجود داشت اما مردم در این ۱۲ روز یاد دادند که باید این مسائل را کنار بگذاریم؛ باید برای این سرزمین همدل و همزبان شویم و اکنون زمان تجدید رفاقتها و باهم بودگیها است.
وی اضافه کرد: همچنین قدردان رئیس جمهور هستیم که به واقع تا کنون در میان مردم بوده است و در کنار مجلس و قوه قضاییه با همه عشق و علاقه نشان دادند که چقدر پای کشور هستند، پای میهن ایستادند و وظایف خود را به صادقانهترین شکل ممکن انجام میدهند.
حسینزاده عنوان کرد: هدف از سفر این بود که نشان دهیم در هیچ شرایطی کار تعطیل نمیشود، همه باهم در حال کار هستیم، هر گونه انفعال قابل پذیرش نیست و امیدواریم خداوند امنیت، آرامش، آسایش، همدلی، همبستگی و اتحادی که در روزهای پساجنگ به وجود آمده است را از ما نگیرد و بتوانیم ایران عزیز را به درجههای رفیع برسانیم.
انتهای پیام/