معاون بنیاد مسکن خبر داد:

برآورد ۳ تا ۴ همتی خسارت‌های وارده به ساختمان‌ها از سوی رژیم صهیونیستی

بازار

109083
برآورد ۳ تا ۴ همتی خسارت‌های وارده به ساختمان‌ها از سوی رژیم صهیونیستی

معاون امور زیرساختی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت که با انجام برآوردهای اولیه از سوی کارشناسان این بنیاد، خسارت‌های وارده به ابنیه در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بین سه تا چهار هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

ایران آنلاینمجید جودی روز سه شنبه در حاشیه نشست «تاملی بر رویکردهای بازسازی پساجنگ» در محل پژوهشکده سوانح طبیعی در جمع خبرنگاران درخصوص میزان خسارت‌ها و تعداد واحدهای آسیب‌دیده در جنگ، افزود: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در کل کشور نزدیک به ۴۰۰ واحد آسیب دیده است که طیفی از خسارت‌ها؛ از شکستن شیشه و آسیب به در و پنجره‌ها تا تخریب کامل واحدها را شامل می‌شود.

به گزارش ایرنا، این مقام مسئول بنیاد مسکن بیان‌داشت: ارزیابی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده، از همان نخستین روز آغاز جنگ تحمیلی با استقرار همکاران و کارشناسان بنیاد در مناطق چهارگانه تهران آغاز شد.

وی با اشاره به اعلام شماره تماس از سوی بنیاد مسکن، گفت: به‌محض برقراری تماس از سوی مردم، تیم‌های ارزیاب بنیاد مسکن بلافاصله در منطقه حاضر می‌شدند و کمتر واحدی باقی ماند که ارزیابی نشده باشد.

جودی یادآور شد: تدوین برنامه بازسازی از همان روزهای نخست درگیری نظامی با راهبری وزیر راه و شهرسازی در دستور کار قرار گرفت که آماده ارسال به دولت برای تصویب بود، اما در نهایت تصمیم دولت بر واگذاری اجرای این فرآیند به شهرداری‌ها شد.

وی ادامه‌داد: شهروندانی که واحدهایشان مورد ارزیابی قرار گرفته، می‌توانند برای تشکیل پرونده به شهرداری‌های مناطق مراجعه کنند.

معاون بنیاد مسکن در عین حال گفت: آن دسته از افرادی که واحدهایشان مورد ارزیابی قرار نگرفته، می‌توانند به شهرداری مناطق مراجعه کنند تا برای ارزیابی راهنمایی شوند.

وی خاطرنشان‌کرد: با توجه به تصمیم جدید دولت، ممکن است شهرداری‌ها نظرات متفاوتی داشته باشند و تغییراتی در برنامه اعمال کنند.

جودی گفت: در برنامه‌ای که بنیاد مسکن تدوین کرده بودیم، برآورد اولیه هزینه‌ها بین سه تا چهار هزار میلیارد تومان بود.

تشکیل ۴ ستاد بازسازی در پایتخت برای تسریع در بازسازی خرابی‌های جنگ

در ادامه، معاون برنامه ریزی و امور استان‌های بنیادمسکن انقلاب اسلامی از راه‌اندازی چهار ستاد منطقه‌ای در پایتخت برای پیگیری امور بازسازی بر اساس تقسیمات شهری خبر داد.

محمدحسین رحمانی‌خلیلی، در جمع خبرنگاران از آمادگی بنیاد مسکن برای تحویل اطلاعات ارزیابی‌های انجام شده به شهرداری تهران در صورت ابلاغ مصوبه جدید دولت خبر داد و گفت: با گذشت نزدیک به یک ماه از آغاز جنگ، ضرورت دارد هرچه سریع‌تر تکلیف نهاد متولی بازسازی مشخص شود تا مردم از بلاتکلیفی خارج شوند.

 رحمانی با اشاره به مسئولیت بنیاد مسکن بر اساس ماده ۸ اساسنامه در حوزه بازسازی پس از سوانح طبیعی و جنگ، اظهار داشت: از همان هفته ابتدایی، ستادهای بازسازی در ۱۰ استانی که مورد تجاوز رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، تشکیل شد. همچنین، در شهر تهران نیز چهار ستاد بر اساس تقسیمات مناطق ۲۲گانه ایجاد شد.

وی ادامه داد: شعب بنیاد مسکن در این استان‌ها به‌عنوان ستاد بازسازی تعیین و ابلاغ شد. جلسات منظمی نیز با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر راه و شهرسازی و در سطح هیات دولت برگزار  که در آن روند ارزیابی‌ها گزارش می‌شد.

فرآیند ارزیابی و اسکان اضطراری

این مقام مسئول بنیاد مسکن با تشریح فرآیند ارزیابی واحدهای آسیب‌دیده، گفت: فلوچارتی برای ارزیابی تدوین شد تا از لحظه وقوع تجاوز، کارشناسان بنیاد مسکن به همراه نمایندگان نظام مهندسی، آتش‌نشانی، هلال‌احمر و دیگر نهادهای متولی در منطقه حضور یابند. اگر ساکنان در محل حضور داشتند، برای تشکیل پرونده به ستاد دعوت می‌شدند و در غیر این صورت، کارشناسان مجدد برای ارزیابی مراجعه می‌کردند.

وی با اشاره به مسئولیت قانونی هلال‌احمر در اسکان اضطراری گفت: ابزار هلال‌احمر برای اسکان اضطراری عمدتاً چادر بود که در کلان‌شهر تهران کارایی نداشت. بنابراین شهرداری تهران در جلسه‌ای اعلام آمادگی کرد و تعدادی از هتل‌ها و اماکن متعلق به شهرداری را برای اسکان اضطراری در اختیار مردم قرار داد.

رحمانی با تأکید بر ضرورت تأمین اعتبار برای اسکان موقت آسیب‌دیدگان، اظهار داشت: برای تأمین مبالغ رهن یا اجاره، تا زمان تکمیل بازسازی به اعتباراتی نیاز داشتیم. واحدها در دسته‌های احداثی، تعمیری و مقاوم‌سازی ارزیابی می‌شدند. در واحدهای احداثی و مقاوم‌سازی، واحد باید خالی باشد تا تخریب و بازسازی آغاز شود.

 معاون بنیاد مسکن ادامه داد: مصوبه‌ای با همکاری وزارت راه و شهرسازی تدوین و به دولت ارائه شد. در جلسات دولت، مدل‌های مختلفی از جمله استفاده از ظرفیت خیرین یا دستگاه‌های اجرایی دارای ساکن بررسی شد. در نهایت، با پیشنهاد شهردار تهران مقرر شد تمام امور بازسازی با اعتبارات شهرداری انجام گیرد و مدیریت آن از بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی به شهرداری منتقل شود.

وی افزود: اگرچه این مصوبه هنوز ابلاغ نشده است، اما بنیاد مسکن آمادگی دارد تمامی اطلاعات و داده‌هایی که تاکنون جمع‌آوری شده را پس از ابلاغ رسمی در اختیار شهرداری تهران قرار دهد.

واحدهای آسیب‌دیده و تخمین هزینه‌های بازسازی

رحمانی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد واحدهای آسیب‌دیده گفت: بر اساس آخرین آمار تا چهارشنبه هفته گذشته، 2 هزار و ۱۹۱ واحد توسط بنیاد مسکن ارزیابی شده است. از این تعداد، ۱۶۶ واحد مسکونی نیازمند احداث، سه‌هزار و ۲۹۹ واحد مسکونی تعمیری، ۲۱ واحد تجاری نیازمند احداث، ۶۷۲ واحد تجاری تعمیری و ۲۲ واحد نیز نیازمند مقاوم‌سازی هستند. این ارزیابی‌ها مربوط به همان ۱۰ استان درگیر است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار