رویترز: اروپا در حال بررسی چندین گزینه برای اقدام علیه اسرائیل است
جهان
109516

خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به نگرانیهای فزاینده درباره وضعیت حقوق بشر در غزه، نوشت: اتحادیه اروپا روز پنجشنبه سندی محرمانه را منتشر کرد که در آن ۱۰ گزینه دیپلماتیک برای اقدام علیه (رژیم) اسرائیل تشریح شده است.
ایران آنلاین: در گزارش رویترز آمده است: این سند محرمانه که توسط سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا تهیه شده و به دست رسانههایی مانند خبرگزاری رویترز و روزنامه استریت تایمز رسیده است، پس از آن منتشر شد که بررسیهای داخلی این اتحادیه نشان داد اسرائیل احتمالاً تعهدات حقوق بشری خود را در چارچوب توافقنامه همکاری با اتحادیه اروپا نقض کرده است.
انتهای پیام/
بر اساس گزارش رویترز، در میان گزینههای مطرحشده، تعلیق کامل یا جزئی توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی نیز وجود دارد؛ توافقی که شامل روابط تجاری و گفت وگوی سیاسی است.
گزارش رویترز میافزاید: همچنین، تعلیق مشارکت (رژیم) اسرائیل در برنامههای علمی و آموزشی مانند اراسموس پلاس و هورایزن اروپا و حتی ممنوعیت سفر بدون روادید برای شهروندان اسرائیلی (صهیونیست) از جمله پیشنهادهای مطرح شده هستند.
در گزارش رویترز آمده که برخی اقدامات فراتر از توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی نیز در این سند آمده است؛ از جمله تحریم وزرای این رژیم به دلیل نقض حقوق بشر و تحریم تسلیحاتی سلاحهایی که ممکن است در غزه استفاده شوند اما اجرای بیشتر این گزینهها نیازمند تأئید همه یا اکثریت کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و دیپلماتها نسبت به وجود اجماع کافی در این خصوص ابراز تردید کردهاند.
بر اساس این گزارش، قرار است وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز سهشنبه آینده (۲۴ تیر ماه) در بروکسل درباره این گزینهها با یکدیگر بحث کنند.
این گزارش میافزاید که انتشار این سند نشاندهنده ناامیدی فزاینده بروکسل از کابینه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی و تلاش برای ارسال پیام سیاسی روشن به تلآویو است.
به گزارش ایرنا، ۹ کشور عضو اتحادیه اروپا پیشتر نیز در ادامه افزایش فشارهای دیپلماتیک علیه رژیم صهیونیستی، با ارسال نامهای رسمی به مسئول سیاست خارجی این اتحادیه خواستار ارائه پیشنهادهایی برای توقف روابط تجاری با شهرکهای اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی فلسطین شده بودند.
در این نامه که نسخهای از آن به رویت خبرگزاری رویترز رسیده، وزرای خارجه کشورهای بلژیک، فنلاند، ایرلند، لوکزامبورگ، لهستان، پرتغال، اسلوونی، اسپانیا و سوئد از کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستهاند تا کمیسیون اروپا را موظف کند درباره نحوه پایاندادن به روابط تجاری با شهرکهای غیرقانونی اسرائیل پیشنهادهایی مشخص ارائه دهد.
انتهای پیام/