حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم:

عملکرد موفق دولت در حوزه معیشت از راه‌های تقویت انسجام در کشور است

سیاست

109559
عملکرد موفق دولت در حوزه معیشت از راه‌های تقویت انسجام در کشور است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نحوه برخورد با کسانی که هنجارها را رعایت نمی‌کنند، باید اصلاح شود، گفت: عملکرد مؤثر دولت در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی و رافت نظام اسلامی از راه‌های تقویت انسجام در کشور است.

ایران آنلاین: حجت‌الاسلام «غلامرضا مصباحی‌مقدم»در ارزیابی خود از ضرورت تداوم همبستگی و انسجامی که در جریان جنگ ۱۲ روزه شکل گرفت، اظهار داشت: اساس قدرت در جامعه‌ ما بر سه مولفه استوار است؛ نخست مردم؛ دوم رهبری؛ و سوم نظام فکری، فرهنگی، اعتقادی و اجتماعی و بحمدالله، این سه مولفه قدرت، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در نظام جمهوری اسلامی با یکدیگر هماهنگ شده‌اند.

به گزارش ایرنا، مصباحی‌مقدم افزود: زمانی که حضرت امام خمینی(ره) به میدان آمدند و با نَفَس قدسی خود در کالبد این ملت دمیدند، ملت برخاست و قیام کرد. این قیام، برای خدا بود؛ یعنی موئلفه فرهنگی و اعتقادی جامعه به حرکت درآمد رهبری قاطع حضرت امام(ره)، بدون هیچ اغراقی، در تراز جهانی و حتی فراتر از آن، در تاریخ بی‌نظیر بود.

مولفه‌های قدرت، در دوران جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه جمهوری اسلامی نمود یافت

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر اینکه این سه مولفه قدرت، در دوران جنگ تحمیلی رژیم صدام علیه جمهوری اسلامی نیز به خوبی نمود یافت، بیان کرد: صدام به تحریک آمریکا و قدرت‌های غربی به ایران حمله کرد در واقع، می‌توان گفت که غرب و شرق برای به زانو درآوردن این نظام نوپا، علیه جمهوری اسلامی ایران متحد شده بودند.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با بیان اینکه این سه مولفه قدرت—یعنی مردم، رهبری، و نظام اعتقادی و فرهنگی—به شکلی هماهنگ به هم پیوستند و مردم با اعزام فرزندانشان به جبهه‌ها، میدان نبرد را پر کردند، عنوان کرد: رهبری حضرت امام (ره) و فرماندهی کل قوا در دوران دفاع مقدس، از مقبولیت کامل برخوردار بود و اعتقاد راسخ ملت ایران به اسلام و به امام حسین(ع) به عنوان یک الگوی تاریخی، باعث شد که در برابر تهاجم دشمن و رژیم بعث عراق، با وجود همه حمایت‌های جهانی از صدام و تجهیزاتی که به محض از دست آنها دو برابر در اختیارش قرار می‌دادند، ایستادگی کنیم و در نهایت، ایران پیروز شود.
 

 

مولفه‌های قدرت در ۳۵ سال گذشته، تحت تأثیر عواملی از درون و بیرون، تا حدی تضعیف شدند

وی با بیان اینکه در ۳۵ سال گذشته، این سه مولفه قدرت، به‌صورت تدریجی و آرام، تحت تأثیر عواملی از درون و بیرون، تا حدی تضعیف شدند، تصریح کرد: بیشتر این تأثیرات در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی رخ داد رسانه‌های بیگانه، شبکه‌های ماهواره‌ای و به‌ویژه در ۱۵ سال اخیر فضای مجازی، در خدمت دشمن قرار گرفتند و نوعی تغییر در افکار ملت—به‌ویژه در نسل جوان و نوپیدا—به وجود آمد.

دشمن تصور می‌کرد اکثریت ملت ایران، امروز در برابر نظام، رهبری و فرهنگ دینی ایستاده‌اند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه البته باید گفت که آنچه اتفاق افتاد، گرچه واقعی و تا حدی اثرگذار بود و بخشی از جامعه، به‌خصوص کسانی که از نظر فرهنگی تحت تأثیر القائات بیگانه قرار گرفته بودند، دچار تغییر رفتار، پوشش و سبک زندگی شدند، اما دشمن براساس این مشاهدات، تحلیلی نادرست ارائه کرد، افزود: آنها گمان کردند که گویا بخش قابل توجهی—و حتی اکثریت—ملت ایران، امروز در برابر نظام، رهبری و فرهنگ دینی ایستاده‌اند.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم گفت: این برداشت اشتباه، موجب شد که صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها در تحلیل‌های خود دچار خطای راهبردی شوند و تصور کنند اگر یک حمله نظامی صورت گیرد و رأس قدرت نظامی ایران هدف قرار بگیرد، با حرکتی از درون کشور علیه نظام، فروپاشی واقعی رخ خواهد داد و ایران به چند کشور تجزیه خواهد شد.

هدف اصلی دشمن، ایجاد فروپاشی درونی بود

وی ادامه داد: در همین راستا، هم‌زمان با حمله رژیم صهیونیستی که منجر به شهادت جمعی از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم عادی کشور شد و حتی خانه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را هدف قرار داد، هدف اصلی دشمن، ایجاد فروپاشی درونی بود. آنها با توهم بروز شکاف داخلی، فراخوان دادند و اعلام کردند: «ما ضربه خود را زده‌ایم، اکنون نوبت شما مردم است که به میدان بیایید.»

این نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد: اما رهبری معظم انقلاب، که فرماندهی کل قوا را نیز بر عهده دارند، با درایت و سرعتی کم‌نظیر، فرماندهان شهید را با انتصابات جدید در همان ساعات اولیه جایگزین کردند و با هدایت دقیق، اقدامات نظامی نیروهای مسلح علیه رژیم اشغالگر قدس و اهداف شوم آمریکا را آغاز کردند این عملیات‌ها به‌سرعت به سطحی رسید که قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران را به‌خوبی به نمایش گذاشت.

توهم رژیم صهیونیستی، آمریکا و غرب از شکاف میان ملت و نظام، باطل بود/شاهد شکل‌گیری همبستگی ملی قدرتمند بودیم

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با بیان اینکه توهم رژیم صهیونیستی، آمریکا و کشورهای غربی مبنی بر شکاف میان ملت و نظام، پوچ و باطل از آب درآمد، تاکید کرد: برخلاف انتظار آنها، حتی افرادی که ممکن بود در ظاهر، تفاوت‌هایی در سبک زندگی، تفکر و پوشش داشته باشند، به رهبری و انسجام ملی اقبال نشان دادند و کشور شاهد شکل‌گیری یک همبستگی ملی قدرتمند شد.

انسجام و وحدت در کشور به‌برکت پاسخ‌های قاطع موشکی و پهپادی نیروهای مسلح شکل‌ گرفت

وی عنوان کرد: این انسجام، به‌برکت پاسخ‌های قاطع موشکی و پهپادی نیروهای مسلح، و البته مدیریت و تدبیر چند دهه‌ای مقام معظم رهبری حاصل شد؛ رهبری‌ای که در طول ۳۵ سال گذشته همواره بر تقویت بنیه نظامی کشور تأکید داشتند، فرصت و میدان را برای تولید داخلی سلاح‌های پیشرفته فراهم کردند، و به نیروهای مسلح اجازه دادند به فناوری‌هایی دست یابند که امروز، موشک‌های دوربرد و نقطه‌زن ایران در تراز جهانی و حتی در سطح رقابت با ابرقدرت‌ها قرار دارند.

دستیابی ایران به قدرت بازدارنده خواب صهیونیست‌ها و حامیانشان را آشفته کرد

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه نتیجه این راهبرد روشن، دستیابی به قدرتی بازدارنده و مؤثر بود که خواب صهیونیست‌ها و حامیانشان را آشفته کرد و در نهایت، منجر به پیروزی ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه اخیر شد، اظهار کرد: با آنکه رژیم صهیونیستی آغازگر جنگ بود، این تجاوز ابتدا با حمایت ضمنی و سپس پنهان ایالات متحده آمریکا صورت گرفت، اما در ادامه، این حمایت به‌طور آشکار به میدان آمد. آمریکا حتی در ادامه، حملاتی را علیه مراکز هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران انجام داد.

رئیس‌جمهور آمریکا به‌سرعت خواستار آتش‌بس شد

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم بیان کرد: با این حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور نادان آمریکا—که بارها تصمیمات عجولانه و غیرمنطقی از خود نشان داده بود—ناگزیر شد به‌سرعت خواستار آتش‌بس شود او نه‌تنها از جمهوری اسلامی ایران درخواست پذیرش آتش‌بس کرد، بلکه به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز دستور داد که این آتش‌بس را رعایت کند.

وی ادامه داد: نکته مهم آن است که این تقاضای آتش‌بس از سوی آمریکا، نه به معنای پذیرش آن از جانب ایران، بلکه صرفاً با یک پاسخ روشن و مقتدرانه از سوی وزارت امور خارجه مواجه شد: جمهوری اسلامی ایران در ساعت ۷ صبح روز دوازدهمین روز جنگ، پاسخ‌های نظامی خود را متوقف می‌کند، مشروط بر آن‌که رژیم صهیونیستی دست به حمله‌ای جدید نزند.

اعلام آتش‌بس از سوی آمریکا نشانه‌ای آشکار از پیروزی ایران در این میدان است

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز عنوان کرد: این موضع، به‌هیچ‌وجه به معنای پذیرش رسمی آتش‌بس نبود. بلکه برای نخستین‌بار، آمریکا در برابر یک کشور و ملتی مستقل، یک‌جانبه اعلام آتش‌بس کرد - و این خود، نشانه‌ای آشکار از پیروزی ایران در این میدان است.

حضور مقتدرانه رهبری در شب عاشورای حسینی ابهام‌پراکنی نسبت به غیبت ایشان را باطل کرد

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با بیان اینکه از سوی دیگر، رهبر معظم انقلاب اسلامی، که در تمام این مدت با درایت و صلابت، نیروهای مسلح و افکار عمومی جامعه را هدایت کردند، در شب عاشورای حسینی در حسینیه امام خمینی(ره) حضور یافتند، تصریح کرد: این حضور مقتدرانه و باشکوه، شایعات و فضاسازی‌های دشمنان مبنی بر ابهام‌پراکنی نسبت به غیبت رهبری را باطل کرد و نقشه‌های آنان را خنثی ساخت.

وی با بیان اینکه اکنون شرایط به‌گونه‌ای است که به‌روشنی دستِ برتر در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. پیروزی قاطع در این جنگ ۱۲ روزه نه‌تنها برای جمهوری اسلامی، بلکه برای ملت بزرگ ایران رقم خورد، ادامه داد: افزون بر آن، پیروزی بزرگتری نیز حاصل شد که همانا وحدت ملی و انسجام اجتماعی بود ملت ایران، فارغ از گرایش‌ها و تفاوت‌های ظاهری، یکپارچه در صحنه حاضر شدند و با حضور باشکوه در مراسم تشییع پیکر شهدای این جنگ، وفاداری خود را به نظام و ارزش‌ها به نمایش گذاشتند.

در حوزه‌های پدافندی و شناسایی و مقابله با نفوذی‌ها گام‌هایی برداشته شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است: به نظر می‌رسد اکنون باید گام‌های بعدی برای تقویت این قدرت برداشته شود؛ به‌ویژه در حوزه‌های پدافند، توانمندی‌های اطلاعاتی در شناسایی و مقابله با جاسوسان و نفوذی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی و آمریکا و ارتقای توان هوایی کشور. این اقدامات می‌تواند نه‌تنها قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را افزایش دهد، بلکه شرایطی را برای پیشگیری از بروز هرگونه جنگ آینده فراهم آورد.

عملکرد مؤثر دولت در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی و رافت نظام اسلامی از راه‌های تقویت انسجام در کشور است

حجت‌السلام والمسلمین در ارزیابی خود در خصوص راه‌های حفظ و تقویت انسجام ملی ایجاد شده در شرایط کنونی کشور گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آرای ملت بوده، هست و خواهد بود. یکی از مهمترین راه‌های تقویت این انسجام، عملکرد مؤثر دولت در خدمت‌رسانی به مردم است؛ به‌ویژه در حوزه مسائل اقتصادی و معیشتی. اگر اعتماد مردم جلب شود، این امر می‌تواند در افزایش مشارکت عمومی در انتخابات‌های آینده تأثیر بسزایی داشته باشد.

وی افزود: حتی با شرایط فعلی نیز می‌توان انتظار داشت که در دوره بعدی انتخابات، میزان مشارکت نسبت به انتخابات‌های سالیان اخیر بیشتر باشد؛ اما هرچه عملکرد دولت و دولتمردان بهتر و ملموس‌تر باشد، میزان اقبال عمومی نیز افزایش خواهد یافت.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به اهمیت رأفت نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از راه‌های تحکیم انسجام ملی، نشان دادن چهره‌ای مهربان و رحیم از نظام اسلامی در برابر برخی ناهنجاری‌ها و تخلفات جزئی است. گرچه باید نسبت به تخلفات، تذکر و فرهنگ‌سازی لازم انجام شود، اما نوع برخورد با افرادی که مرتکب اینگونه رفتارها می‌شوند باید با حداکثر رحمت و گذشت همراه باشد.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم یادآور شد: با استناد به فرمایشات حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) در نامه به مالک اشتر گفت: امام علی(ع) تأکید داشتند که والی جامعه باید دایره رحمت، لطف، عفو و گذشت خود را نسبت به مردم گسترش دهد، چراکه ممکن است از آنان خطاهایی سر بزند. برخورد حاکم باید با سعه‌صدر و مهربانی باشد.

نحوه برخورد با افرادی که هنجارهای جامعه را رعایت نمی‌کنند، باید اصلاح شود

وی خاطرنشان کرد: حفظ انسجام ملی مستلزم آن است که در عین تأکید بر ارزش‌ها و اصول جمهوری اسلامی، آموزش و تبلیغ این ارزش‌ها به شکل مستمر ادامه یابد اما شیوه برخورد با کسانی که این هنجارها را رعایت نمی‌کنند، باید اصلاح شود و بیشتر جنبه ارشادی، آموزشی و تربیتی داشته باشد، زیرا این روش تأثیرگذاری عمیق‌تر و پایدارتر خواهد داشت.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر اهمیت تربیت نسل جوان افزود: نسل نوجوان و جوان ما باید در مهدکودک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها آموزش ببینند و از طریق آموزش‌های فرهنگی و ارزشی، نقش خود را در تقویت انسجام اجتماعی ایفا کنند. اکنون که شاهد اقبال خوبی از سوی مردم هستیم، باید آن را محترم شمرده و فعالیت‌های فرهنگی را تقویت و تشویق کرد.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم بیان کرد: معلمان، استادان، اصحاب رسانه و هنرمندان، همه باید به میدان بیایند و در یک مسیر هماهنگ حرکت کنند تا انسجام ملی و سیاسی، و همچنین الگوهای فرهنگی و رفتاری در کشور تقویت شود. در این صورت، آینده‌ای روشن‌تر و وضعیتی بهتر از گذشته خواهیم داشت.

این جنگ ۱۲ روزه بصیرت، بیداری و هوشیاری را در ملت ما زنده کرد

وی با تاکید بر اینکه جنگ ۱۲ روزه یکبار دیگر درخت انقلاب را از خون پاک شهیدان تغذیه کرد، تأکید کرد: این اتفاق، بصیرت، بیداری و هوشیاری را در ملت ما زنده کرد و پشتوانه مردمی نظام را محکم‌تر ساخت. ملت نشان دادند که پای انقلاب ایستاده‌اند.

شعارهای مردم در حمایت از رهبری نشانه وفاداری به خط ایشان و مشی‌شان است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شعارهای مردم در حمایت از رهبری گفت: این شعارها نشانه وفاداری ملت به رهبر معظم انقلاب و خط‌مشی ایشان است، و باید این وفاداری تداوم یابد تا دشمنان دیگر فرصت ضربه زدن به کشور را پیدا نکنند.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم در تحلیل خود از پیوند میان دیپلماسی و میدان و لزوم بهره‌گیری از ابزارهای دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران در برابر تجاوز، اظهار داشت: جنگ ۱۲ روزه اخیر، جنگی تحمیلی بود که طبق قواعد و قوانین بین‌المللی، محکوم است. با این حال، شاهد بودیم که شورای امنیت سازمان ملل به دلیل نفوذ و حضور آمریکا و برخی کشورهای اروپایی صاحب رأی، نه‌تنها هیچ اقدامی در قبال این تجاوز نکرد، بلکه حتی از محکومیت آن نیز خودداری کرد.

دستگاه دیپلماسی در مسیر اثبات تجاوز نامشروع رژیم صهیونیستی و حمایت مستقیم آمریکا از آن گام بردارد

وی تأکید کرد: بدیهی است که دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران باید با تکیه بر اصول و مبانی حقوق بین‌الملل، در مسیر اثبات تجاوز نامشروع رژیم صهیونیستی و حمایت مستقیم آمریکا از آن گام بردارد. خوشبختانه در نشست اخیر بریکس، این موضوع مورد توجه و حمایت قرار گرفت.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امید می‌رود این موضوع در سایر مجامع بین‌المللی غیر از شورای امنیت نیز مطرح و پیگیری شود، از جمله در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کنفرانس سران کشورهای اسلامی، اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد و دیگر نهادهای بین‌المللی که ظرفیت همراهی بیشتری با جمهوری اسلامی ایران دارند.

حجت‌السلام مصباحی‌مقدم افزود: این روند در نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) نیز مشاهده شد و حمله نامشروع رژیم صهیونیستی مورد محکومیت قرار گرفت اما لازم است فراتر از این محکومیت‌های سیاسی، موضوع به‌صورت حقوقی نیز تثبیت و برای جهانیان اثبات شود که اقدامات انجام‌شده از سوی رژیم صهیونیستی، جنایاتی برخلاف قوانین بین‌المللی و اصول حقوق بشر بوده است.

وی تأکید کرد: پس از اثبات این تجاوز غیرقانونی، باید پیگیری‌های حقوقی برای جبران خسارات—چه در بُعد انسانی و چه در حوزه خسارات مادی وارد شده به جمهوری اسلامی ایران—با جدیت دنبال شود.

مردم در تامین نیازهای خود در سفرها با کمبود مواجه نشدند/دولت شایسته تقدیر است

این نماینده ادوار مجلس در ارزیابی عملکرد دولت در ۱۲ روز نخست جنگ اظهار داشت: دولت از نیروهای مسلح پشتیبانی کامل کرد و علاوه بر این، با تدبیری که اندیشید، هیچ‌گونه کمبودی در نیازمندی‌های مردم به وجود نیامد. با وجود سفر گسترده مردم، سوخت مورد نیاز خودروهایشان تأمین شد. هرچند در ابتدا کمبودی به چشم می‌خورد، اما این مشکل به سرعت برطرف شد که جای تقدیر و تشکر دارد.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم با اشاره به جابجایی خانواده‌ها در سراسر کشور تصریح کرد: بحمدلله هیچ کمبودی در نیازمندی‌های مردم مشاهده نشد و این موضوع نیز شایسته تقدیر است. لازم است اشاره کنم که وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران اقدامات لازم را انجام دادند، ولی به نظر می‌رسد در این حوزه کم و کاستی‌هایی مشاهده شده است.

شناسایی جاسوسان و عوامل بیگانه به صورت گسترده و دقیق دنبال شود

وی تصریح کرد: نیروهای اطلاعاتی ما باید تقویت شوند و شناسایی جاسوسان رژیم صهیونیستی و عوامل بیگانه به صورت گسترده و دقیق دنبال شود تا هیچ موردی از جاسوسان و همکاران آنها از دید نیروهای اطلاعاتی دور نماند انشاالله این ضعف با تقویت نیروهای اطلاعاتی به‌زودی برطرف خواهد شد.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز عنوان کرد: همچنین، همکاری بسیار خوب و روشنی از سوی مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون توقف همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلیل مداخلات غیرقانونی و نامشروع و موضع‌گیری‌های نادرست مدیر این آژانس، آقای گروسی، انجام شد. این اقدام بسیار قوی، شایسته و بایسته بود و به اعتقاد من، همراهی قوا با هم، کمک بزرگی در ادامه مسیر خواهد بود.


انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست