فاز اول نیروگاه خورشیدی «آفتاب شرق» با حضور رئیس‌جمهوری افتتاح شد

ایران در باشگاه برق خورشیدی جهان

بازار

109574
ایران در باشگاه برق خورشیدی جهان

فاز اول نیروگاه خورشیدی «آفتاب شرق» فولاد مبارکه، با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، صبح پنجشنبه ۱۸ تیرماه در کوهپایه اصفهان با حضور رئیس‌جمهوری (به صورت ویدیوکنفرانس) به بهره‌برداری رسید.

حدیث حدادی، گروه اقتصادی_  پروژه نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ هکتار و با ظرفیت نهایی ۶۰۰ مگاوات در پنج زون ۱۲۰ مگاواتی در حال اجراست.
این فاز با رکوردهایی نظیر نصب، راه‌اندازی و سنکرون ۱۱ تجهیز MVTS تنها ۱۵ روز پس از ورود به سایت، نصب ۶۰ مگاوات استراکچر و پنل طی ۲ ماه پس از ورود تجهیزات به سایت با حضور ۳ پیمانکار به صورت موازی و پیک تعداد نفرات ۷۲۴ نفر در اسفندماه، رکورد عملیات پایل‌کوبی با نصب ۶۹۳ عدد پایل در یک روز را زد. رکورد عملیات نصب میز به تعداد ۶۳ عدد معادل ۳.۴ مگاوات در یک روز و رکورد عملیات نصب پنل به تعداد ۳۸۷۶ عدد معادل ۲.۷ مگاوات در یک روز، از جمله رکورد‌های احداث ۱۲۰ مگاوات اول این نیروگاه خورشیدی محسوب می‌شود.
به گزارش «ایران»، بهره‌برداری از مرحله اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی ایران، گامی مهم در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور محسوب می‌شود. این نیروگاه که در کوهپایه اصفهان احداث شده، بخشی از برنامه‌های بلندمدت کشور به منظور افزایش سهم انرژی‌های پاک در سبد تولید برق محسوب می‌شود. تا کنون ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی در اصفهان به شبکه سراسری متصل شده و بر اساس هدفگذاری صورت‌گرفته، این میزان تا سال ۱۴۰۷ به ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید.  این نیروگاه که باید تا پایان سال ۱۴۰۵ به ظرفیت کامل ۶۰۰ مگاوات برسد، با هدف کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و افزایش سهم انرژی پاک در شبکه برق کشور طراحی شده است.
 
ایران به جمع ۲۵ کشور تولیدکننده برق خورشیدی جهان می‌پیوندد
استاندار اصفهان با اشاره به افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در شهرستان کوهپایه گفت: «با راه‌اندازی این نیروگاه، ایران به جایگاه بیست و پنجمین کشور تولیدکننده انرژی خورشیدی در جهان خواهد رسید.»
 مهدی جمالی‌نژاد گفت: «در این مرحله از پروژه ۶۰۰ مگاوات برق از این نیروگاه به بهره‌برداری خواهد رسید و بقیه پروژه‌ها در زمانبندی مشخص تکمیل خواهند شد. همچنین ۱۰ هزار واحد صنعتی بزودی از سوخت فسیلی به انرژی پاک منتقل می‌شوند.» وی افزود: «توافقنامه‌هایی برای افزایش ظرفیت برق کشور به میزان ۵۳۰۰ مگاوات تا سال ۱۴۰۷ منعقد شده که منجر به جهش ۳۰ درصدی ظرفیت انرژی خورشیدی ایران خواهد شد.»
وی از مشارکت شهرک‌های صنعتی استان در تولید انرژی خورشیدی خبر داد و گفت: «این اقدام می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد و موجب رشد چشمگیر ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در کشور شود.»
 
۴۰ درصد تجهیزات بومی‌سازی شدند
همچنین در این مراسم وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق گروه فولاد مبارکه، نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و استفاده از انرژی‌های پاک است.»
سیدمحمد اتابک، در آیین افتتاحیه فاز اول ۱۲۰ مگاوات بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور که به صورت برخط با حضور رئیس‌جمهوری در شهرستان کوهپایه برگزار شد، اظهار کرد: «نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق گروه فولاد مبارکه با ظرفیت نهایی ۶۰۰ مگاوات، نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و استفاده از انرژی‌های پاک است. فاز اول این پروژه با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، به یاری خداوند متعال و تلاش متعهدانه مهندسان و کارکنان زحمتکش فولاد مبارکه، به بهره‌برداری خواهید رسید.»
وی افزود: «مشاور این طرح شرکت مهندسی دانشمند و پیمانکار آن شرکت مشارکت مبنا بوده است، همچنین حدود ۴۰ درصد از تجهیزات این نیروگاه به دست متخصصین داخلی کشور بومی‌سازی شده که نشانه روشنی از توان فنی و مهندسی این عزیزان است.»
 
احداث نیروگاه‌های خورشیدی برای صنایع بزرگ صرفه اقتصادی دارد
دبیر سندیکای صنعت برق ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» عنوان کرد: «زمانی که شرکت‌های بزرگ که تحت حمایت دولت هستند به اجرای چنین پروژه‌هایی اقدام می‌کنند، نشان‌دهنده آن است که چنین نیروگاه‌هایی بدون حمایت‌های مالی سنگین به نتیجه نخواهد رسید. زیرا احداث نیروگاه‌های خورشیدی هزینه قابل‌توجهی را به خود اختصاص می‌دهد از همین رو از برق آن به عنوان برق گران یاد می‌کنند.»
مهدی مسائلی افزود: «صنایع بزرگ، انرژی‌بر و برخوردار از نظر مالی بهترین گزینه برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی محسوب می‌شوند، زیرا چنین نهادهایی توان لازم برای این اقدام را دارند. بخش خصوصی نیز بدون حمایت دولت نمی‌تواند چنین اقداماتی را انجام دهد.»
 
عبور از زمان پیک با نیروگاه‌های خورشیدی
علاوه بر آن رئیس هیأت‌مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار «ایران» بیان کرد: «برق تجدیدپذیر اصولاً برق ناپایداری است، به‌طوری‌که مثلاً در نیروگاه‌های خورشیدی با طلوع خورشید و حضور نور آفتاب تولید آن افزایش می‌یابد و در شب تولید برق از این نیروگاه‌ها صورت نمی‌گیرد.»
داوود مددی تصریح کرد: «یکی از محاسن این نیروگاه‌ها پیک‌زایی آن است. زمان پیک مصرف برق در کشور از ساعت ۱۰ صبح تا ۳ عصر است و در این زمان حداکثر تولید خود را دارد. بنابراین می‌توانیم با این نیروگاه‌ها برق مورد نیاز خود را تأمین کرده و از این شرایط عبور کنیم.»
وی تأکید کرد: «از سایر جنبه‌ها نیز این نوع نیروگاه‌ها برای شرایط کشور ما بسیار مناسب است، به‌طوری‌که کاهش مصرف سوخت، عدم آلایندگی محیط‌زیست و... را به همراه دارد. از سوی دیگر با توجه به تهدیدهایی که کشور می‌شود، بهتر است همه، منازل خود را به برق خورشیدی مجهز کنند تا قطعی برق را تجربه نکنند.»

 

 

بــــرش

شهرستان کوهپایه یکی از اماکن منحصر‌به‌فرد برای نیروگاه‌های خورشیدی
به گزارش «ایران»، مزایای نیروگاه‌های خورشیدی بر کسی پوشیده نیست، به‌طوری‌که این نیروگاه‌ها با تولید برق پاک منجر به کاهش آلودگی هوا بویژه درکلانشهرهایی همچون اصفهان می‌شوند. از سوی دیگر نیروگاه‌های خورشیدی در مقایسه با نیروگاه‌های آبی و حرارتی مصرف آب و سوخت هم ندارند.»
شهرستان کوهپایه در شرق استان اصفهان قرار گرفته که به دلیل تابش خورشیدی بالا، زمین‌های وسیع و کم‌بهره‌بردار و دسترسی مناسب به زیرساخت‌های انرژی، یکی از مناطق مناسب برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی محسوب می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد این منطقه به صورت میانگین ۳۰۰ روز آفتابی با شدت تابش بالا دارد. از سوی دیگر وجود دشت‌های گسترده و مناطق کویری که برای نصب پنل‌های خورشیدی ایده‌آل هستند و امکان اتصال آسان به شبکه توزیع برق یکی از اماکن منحصر‌به‌فرد برای این نیروگاه‌ها به شمار می‌رود، به‌طوری‌که احتمالاً این شهرستان را به یکی از قطب‌های انرژی تجدیدپذیر ایران تبدیل خواهد کرد.»
در واقع با چنین اقدامی نه‌تنها رشد اقتصاد محلی صورت می‌گیرد بلکه اشتغالزایی نیز رخ داده و بخشی از مشکلات ساکنان این منطقه برطرف خواهد شد. در حال حاضر با توجه به سیاست‌های حمایتی دولت و علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خصوصی، انتظار می‌رود در سال‌های آینده شاهد افزایش چشمگیر نیروگاه‌های خورشیدی در این منطقه باشیم.

ایران آنلاین
انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار