افزایش دما، مصرف برق را به مرز هشدار رسانده است

بازار

109644
افزایش دما، مصرف برق را به مرز هشدار رسانده است

یک کارشناس صنعت برق با بیان اینکه افزایش دما مصرف برق را به مرز هشدار رسانده است، بیان کرد: به‌طور متوسط به ازای هر یک درجه افزایش دما، حدود ۱۸۰۰ مگاوات به مصرف برق در گستره شبکه سراسری افزوده می‌شود.

ایران آنلاینسید سعید میرشریفی کارشناس صنعت برق با اشاره به نقش مستقیم افزایش دمای هوا در افزایش مصرف برق گفت: بر اساس محاسبات، به‌طور متوسط به ازای هر یک درجه افزایش دما، حدود ۱۸۰۰ مگاوات به مصرف برق در گستره شبکه سراسری افزوده می‌شود که البته این عدد برای شرایط نرمال (تا ۴۰ درجه سانتی گراد) لحاظ شده است.

 به گزارش صدا و سيما، وی افزود: در مواردی که متوسط وزنی دمای کشور از وضعیت نرمال فراتر می‌رود، این عدد به مراتب افزایش می‌یابد. برای مثال، در روز‌های ۱۶ و ۱۷ فروردین امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل، شاهد افزایش ۱۹ درصدی مصرف برق در سطح کشور بودیم که تنها ۲.۵ درصد از آن به افزایش تعداد مشترکان مربوط بود و حدود ۱۶ درصد به علت افزایش میانگین دمای کشور اتفاق افتاد.

میرشریفی ادامه داد: در این بازه زمانی، افزایش دمای حدود ۴ درجه‌ای نسبت به فروردین سال گذشته موجب رشد مصرفی بین ۲ هزار تا ۲۵۰۰ مگاوات به ازای هر یک درجه شد. این افزایش عمدتاً در نوار جنوبی کشور شامل استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان رخ داد که منجر به جهش ۲۵ درصدی در مصرف برق این مناطق شد و میانگین رشد سالانه را از ۶ درصد به ۱۹ درصد رساند.

وی با استناد به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی جهانی و کشوری تأکید کرد: افزایش میانگین دمای خاورمیانه با تمرکز بر ایران در سال جاری بین یک تا دو درجه پیش‌بینی شده بود، اما در فروردین‌ماه امسال شاهد افزایش ۴ درجه‌ای دما بودیم و در سه‌ماهه گذشته نیز متوسط افزایش دما حدود ۲ درجه بوده است که اثر آن معادل حدود ۴ هزار مگاوات رشد در مصرف برق بوده است.

این کارشناس صنعت برق با اشاره به روند فزاینده پیک مصرف در سال‌های اخیر بیان کرد: در سال ۱۴۰۱، پیک مصرف ۶۹۵۰۰ مگاوات بود. این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۷۳۴۰۰ مگاوات و در سال گذشته نیز به ۷۹۹۰۰ مگاوات رسید. با تداوم این روند، پیش‌بینی می‌شود تقاضای مصرف برق در روز‌های آتی به حدود ۸۷ هزار مگاوات برسد.

میرشریفی با تأکید بر محدودیت‌های تولید برق در کشور گفت: حداکثر ظرفیت عملی تولید برق کشور حدود ۶۶ هزار مگاوات است و این به معنای ناترازی ۱۶ هزار مگاواتی در صورت عدم همکاری مصرف‌کنندگان است. برای جبران این شکاف، اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف در تعرفه‌های مختلف و با اولویت خدمات حیاتی اجتناب ناپذیر است.

وی در پایان با اشاره به اینکه در فروردین مصرف به ۱۸ درصد رسید و در پایان سه‌ماهه ابتدایی سال این رقم به ۱۴ درصد کاهش یافت، ابراز امیدواری کرد: با همراهی همه مشترکان، رشد مصرف برق در فصل گرم امسال از ۹ درصد فراتر نرود و در ادامه شاهد تعدیل میزان افزایش دما باشیم.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بازار