وزارت بهداشت:
۸۰ درصد بیماریها از حیوان به انسان منتقل میشود/ ۲۴ میلیون یورو هزینه سالانه واکسن هاری
جامعه
109670

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به لزوم مداخله در بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، گفت: بیش از ۸۰ درصد بیماریهای بازپدید مثل مرس، آنفلوآنزای پرندگان و ... از حیوانات به انسان منتقل می شود.
ایران آنلاین: قباد مرادی امروز(شنبه ۲۱ تیرماه) در نشست خبری هفته اطلاع رسانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، اظهار کرد: ۶۰ درصد از ۱۴۰۰ عامل عفونی، باکتریها ،قارچها ، انگلها که باعث بیماری انسانها میشوند، آنهایی هستند که از حیوان به انسان منتقل میشوند.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه موضوع انتقال بیماری از حیوان به انسان را در کرونا مشاهده کردید، تاکید کرد: در چهل سال گذشته بیش از ۸۰ درصد بیماریهای باز پدید مثل مرس ، آنفلوآنزای پرندگان ، از حیوانات به انسان منتقل شده اند .
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برخی از کشورهای صنعتی با مداخلات و اقدامات بهداشتی توانستند بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را کنترل کنند و بر این چالشها غلبه کنند، افزود: این کنترل به گونه ای بوده که برخی کشورهایی که ممکن است حیوانات وحشی و سایر حیوانات دیگر هم داشته باشند، اما گزارشی از هاری دیده نمیشود.
مرادی با بیان اینکه در زمینه این بیماریهای مشترک نیازمند اقدامات و مداخلات بیشتر هستیم ،تاکید کرد: بیماریهای مشترک انسان و دام فقط در یک حوزه نیست و نیازمند هماهنگی بین بخشی مختلف دامپزشکی، جهاد سازندگی ، محیط زیست و سایر ارگانهایی است که با انسان، دام و محیط زیست سروکار دارند و باید خدمات خود را به درستی انجام دهد. تا بیماریها کنترل شود.
۱۹ هزار و ۹۷۲ مورد ابتلا به تب مالت داشته در یکسال گذشته
وی درباره بیماری تب مالت به عنوان یکی از موارد بیماری مشترک بین انسان و حیوان، اظهار کرد: عامل مواجه با این بیماری خوردن لبنیات غیرپاستوریزه است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اما دومین عامل مهم این است که اگر یک دامی مبتلا به تب مالت باشد، حتی ممکن است ترشحات موقع زایمان حیوان نیز انسان را مبتلا کند.
وی افزود: یکی از مهمترین راههای ابتلا به این بیماری استفاده از فراورده و محصولات لبنی غیر پاستوریزه است.
مرادی گفت: متاسفانه نزدیک به ۷۵ درصد موارد تب مالت عمدتاً در مناطق روستایی است.
وی در پاسخ به این پرسش که تب مالت چقدر بار مالی برای کشور دارد، گفت: درمان تب مالت دو ماه طول میکشد و بیمار در این مدت نمیتواند به درستی کار کند.
۴۰۹ هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حیوان گزیدگی را بیش از ۴۰۹ هزار مورد طی سال گذشته عنوان کرد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۴ مورد فوت ناشی از بیماری هاری در کشور داشتیم، گفت: هزینه هر واکسن هاری هفت یورو است و فردی که دچار حیوان گزیدگی شده باید ۳ نوبت واکسن هاری دریافت کند که سالانه ۲۴ میلیون یورو برای این مورد هزینه میشود.
وی ادامه داد: معمولاً کسانی که حیوان گزیدگی در ناحیه سر و صورت آنها باشد نیاز به سرم دارند که هزینه هر سرم ۲۰ یورو است و این عدد با احتساب تعداد مبتلایان در سال ، رقم زیادی می شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰۰ مرکز پیشگیری از بیماری هاری در کشور وجود دارد، از مردم خواست در صورت هر گونه حیوان گزیدگی حتما به این مراکز مراجعه کنند.
انتهای پیام/