یک میلیون بال پرنده تابستانگذران به مازندران مهاجرت کردند
استانها
61318
رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران با اشاره به مهاجرت پرندگان تابستانگذران به مازندران گفت: هر سالهه بیش از یک میلیون بال پرنده تابستانگذران وارد مازندران میشوند.
به گزارش گروه استانهای ایران آنلاین، کوروس ربیعی با اشاره به اینکه در فصل بهار هر سال حدود ۵۰ تا ۶۰ گونه پرندگان مهاجر تابستان گذران برای زادآوری، با جمعیت بیش از یک میلیون بال وارد مناطق زیست محیطی و عرصههای طبیعی مازندران میشوند، گفت: چلچلهها عمدهترین مهاجران تابستان گذران برای زادآوری و جوجهریزی هستند که از چند روز قبل به مازندران رسیدند و مهاجرت این پرندگان تا اواسط بهار ادامه دارد.
وی با بیان اینکه چلچله در زبان مازندرانی چِلچِلا است، افزود: این پرندگان با بالهای باریک و کوتاه و دم دو شاخه در گذشته آنها را پرستو میخواندند و نام آن چلچله است که از لحاظ علمی و پرندهشناسی تفاوت زیادی با پرستوها دارند.
رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران عنوان کرد: حواصیل و بلبل نمونههای دیگری از پرندگان مهاجری هستند که مازندران را برای تابستان گذرانی انتخاب میکنند و سسک، زنبورخواران، بوتیمار، پرستو دریایی و گاوچرانک هم در مازندران تابستان گذرانی میکنند.
ربیعی با بیان اینکه پرستوی دریایی بزرگترین گروه از مهاجران تابستان گذران در مازندران است که جمعیت بیش از ۵۰ هزار بال دارد، گفت: پراکندگی سکونتگاهی پرندگان مهاجر تابستانگذران از دریا تا دشت و جلگه و کوهستان است و این پراکنش موجب شده تا در مشاهدات روزمره جمعیتشان ملموس نباشد.
وی افزود: برخی از پرندگان مهاجر مانند اردک ابرو سفید و صدف خورها چند روزی را مهمان طبیعت مازندران هستند.
این مسئول یادآور شد: پرندگان تابستانگذران از اواخر اسفند ماه مهاجرت خود را به مازندران آغاز میکنند و در فصل گرم سال در مناطق آببندانی تابستانگذرانی دارند.
ربیعی گفت: برخی از این پرندگان با طی کردن مسافتهای طولانی، از کشورهای آفریقایی به مازندران آمده و برخی هم از استانهای همجوار به استان میآیند.
رییس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران یادآور شد: تالابها و آب بندانها محیطهایی هستند که کارکرد اصلی آنها ذخیره آب برای کشارزی است و لانهگزینی پرندگان برای تولیدمثل در نیزارها ضرورت رعایت و حفظ امنیت این نقاط را برجسته میسازد.
وی گفت: مازندران ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۲ میلیون هکتار از این مساحت مربوط به عرصههای طبیعی و زیست محیطی بوده و ۵۳۰ هزار هکتار مناطق حفاظتی است.
انتهای پیام/