«ایران» گزارش می دهد؛
هشدار مقام های ایرانی به هر ماجراجویی نظامی صهیونیستی
سیاست
61623
هیاهو برای هیچ د رحالی که رسانه های عبری زبان شامگاه دوشنبه مدعی شدند که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی پس از نشست اضطراری تصمیم به واکنش در قبال حمله ایران گرفته است، اظهارات روز گذشته وزیر جنگ اسرائیل نشان داد که ادعاهای مطرح شده برای آرام کردن افکار عمومی شهرک نشینان بوده و اختلاف، کابینه جنگ را فراگرفته است
به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، هیاهو برای هیچ د رحالی که رسانه های عبری زبان شامگاه دوشنبه مدعی شدند که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی پس از نشست اضطراری تصمیم به واکنش در قبال حمله ایران گرفته است، اظهارات روز گذشته وزیر جنگ اسرائیل نشان داد که ادعاهای مطرح شده برای آرام کردن افکار عمومی شهرک نشینان بوده و اختلاف، کابینه جنگ را فراگرفته است
مقامهای ایران تداوم ماجراجویی رژیم صهیونیستی و حامیانش را برای بیرون آمدن از زیر آوار شکست در برابر حمله موشکی - پهپادی ایران که با وجود هزینه صدها میلیارد دلاری برای سامانههای موشکی و بهرهمندی از حمایتهای نظامی ایالات متحده رقم خورد، موجد پاسخی سخت و سریعتر از حمله اول اعلام کردند. دوشنبه شب اخبار ضد و نقیض بعد از پایان جلسه کابینه جنگ تلآویو حکایت از تلاش پررنگ آن دسته از جنگستیزانی داشت که معتقد بودند باید حمله تهران را با یک حمله جدید پاسخ گفت. به موازات شتاب گرفتن خبرسازی محافل غربی- صهیونیستی با سمت و سوی حمله متقابل به ایران، سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، هشدار داد که «هرگونه ماجراجویی جدید علیه منافع ملت ایران با پاسخ سنگینتر و پشیمانکننده مواجه خواهد شد». ساعتی بعد علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه نیز که در گفتوگوی ویژه خبری حضور یافته بود، در موضعی شدیداللحن تأکید کرد: «در صورت تکرار خطای دیگر باید انتظار داشته باشند که ضربهای سختتر، سریعتر و فوریتر خواهند خورد. باید بدانند که ۱۲ روز مهلت نخواهند داشت. پاسخی که دریافت میکنند مقیاس و سنجش آن روز و ساعت نیست بلکه ثانیه خواهد بود». این مهم را پیش از آن حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گفتوگوهای متعددی که با همتایان اروپایی و منطقهای از سر گذرانده بود، مورد توجه قرار داده و تأکید کرده بود که عملیات محدود نظامی ایران در صورت بروز هر اشتباهی از سوی تل آویو، وسعتی فراتر از انتظار صهیونیستها خواهد یافت.
اختلاف نظر در کابینه جنگ
این هشدارها در واکنش به مواضع ادعایی «هرتزل هالِوی»، رئیس ستاد ارتش اسرائیل مطرح شد که شامگاه دوشنبه در صریحترین اظهارنظر درباره واکنش احتمالی تلآویو به حمله موشکی و پهپادی ادعا کرده بود: «اسرائیل به حمله موشکی ایران پاسخ خواهد داد». پیش از آن، کابینه جنگ اسرائیل روز دوشنبه برای چندمین بار با موضوع نحوه پاسخ به حمله موشکی و پهپادی مستقیم ایران تشکیل جلسه داده بود اما بروز اختلاف نظر میان اعضای کابینه درباره نحوه پاسخگویی اسرائیل مانع از آن شد که دستور کار مشخصی روی میز مقامهای این رژیم قرار گیرد. با این حال اخباری که از سوی منابع امریکایی نسبت به هر اقدام احتمالی تلآویو مطرح میشود، مبتنی بر این گزاره ادعایی است که پاسخ احتمالی اسرائیل به عملیات «وعده صادق» ایران، محدود و شامل اهدافی در خارج از ایران خواهد بود؛ گزارهای که ثابت میکرد گوش شنوایی در تلآویو برای شنیدن هشدار مقامهای ایرانی پیدا شده است تا اسرائیل را نسبت به پاسخ مستقیم نظامی به درون مرزهای ایران دچار تردید کند.
همزمان با هیاهوی صهیونیستها در فضای عبری، برخی رسانههای داخلی نیز به خیال ادعاهای اسرائیلی با این خط تبلیغاتی همراه شده و به بازنشر ادعاها در قالب «خبر فوری» پرداختند؛ ادعاهایی که با موضعگیری قاطعانه مقامات ایرانی و اتمام حجت آنها با افکار عمومی دنیا، با فرونشست موج ناقص رسانهای صهیونیستها به فراموشی سپرده شد.
این چنین بود که روز گذشته «بنی گانتس»، عضو کابینه جنگ اسرائیل برای نخستین بار در چند روز گذشته از موضعی متفاوت مدعی پیگیری یک سیاست عقلانی در واکنش به حمله نظامی ایران شد و گفت: «اسرائیل عاقلانه عمل خواهد کرد و در مکان، زمان و شیوه مناسب به ایران پاسخ خواهد داد.»
کارزار دیپلماتیک
ادعای واکنش تل آویو و نحوه همراهی متحدان غربیاش در فضای تبلیغاتی از تلاش برای جلب توجه اذهان جهانی جهت افزودن بر فشارهای دیپلماتیک از طریق پرشمارکردن فهرست تحریمی نهادهای نظامی جمهوری اسلامی حکایت دارد. در این چهارچوب، نشانی از محکومیت حمله تروریستی علیه ساختمان سفارت ایران در سوریه دیده نمیشود و حمایت معنادار چند سال گذشته غرب از اسرائیل حتی پس از آغاز جنگ غزه و کشتار بیش از چهل هزار نفر از مردم بیدفاع فلسطین هم تداوم یافته و البته با انتخاب سیاستهای جهتدار و عبور از اتهامات جنایتکارانه این رژیم، کوشش میشود تا اهمیت فجایع رقم خورده در روند تقابل با ایران و جدی بودن نقش تلآویو نیز کمرنگ جلوه داده شود. نامهای که «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به ۳۲ کشور فرستاده و درخواست تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران را مطرح کرده، در همین راستا قابل ارزیابی است و نشان میدهد مقامهای صهیونیستی تا چه اندازه میکوشند با چهره جنایتآلود و شکست میدانی خود را در کارزار دیپلماتیک جبران کرده و از کشورهای همسو با خود بخواهند تا تحریمهای بیشتری علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنند؛ تحریمهایی که عملاً قابل اعمال نبوده و نیست.
خالی نبودن عریضه با ادعای تحریم
قابل انتظار بود ایالات متحده که پیشتر به تل آویو وعده داده بود، پاسخ تهران را در افزودن بر حجم فشارهای دیپلماتیک خواهد داد، سخن از وزارت خزانهداری و تحریمهای جدید علیه ایران به میان آورد. این اما ادعایی است که از همان ابتدا دست خالی امریکاییها را رو کرد؛ روزنامه «واشنگتنپست» آن را سبب ساز هزینههای سیاسی گزافی برای واشنگتن خوانده است. بنا به این گزارش، ایران همین حالا هم یکی از تحریمشدهترین کشورهای جهان است و اعمال تحریمهای جدید که خریداران نفتی ایران بویژه چین را دربرمی گیرد، میتواند خطری برای سیاست بهبودسازی رابطه واشنگتن - پکن باشد. به اینها باید مخاطراتی که در نتیجه این اقدام پیرامون قیمت نفت به وجود میآید را اضافه کرد که میتواند موجب افزایش بهای نفت جهانی شود و این در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ امریکا برای کاخ سفید خوشایند نیست.
دست رد «جوزپ بورل»
از سوی دیگر دست رد «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به درخواست اسرائیل مبنی بر اعلام سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی هم معنایی جز این نداشت که اسرائیل در کارزار دیپلماتیک خود علیه ایران نباید حساب ویژهای برای منزوی کردن جمهوری اسلامی باز کند. چه به اعتقاد تحلیلگر رسانه صهیونیستی «هاآرتص» تحریم اسرائیل توسط کشورهای عربی در گذشته دشمنی با اسرائیل را نشان داد و باعث شد بسیاری از شرکتهای جهانی مهم روابط خود را با اسرائیل قطع کنند. به اعتقاد این رسانه اسرائیلی انزوای کنونی این رژیم به دلیل تحریمهای واقعی رخ داده است و اسرائیل از یک جهت در برابر یک ائتلاف استراتژیک و از جهت دیگر در برابر انزوای عمیق قرار دارد و نیازی به اظهارات تحریک کننده برای جنگ ندارد.
انتهای پیام/