ظهرهوند در گفتوگو با «ایران آنلاین»:
ساختار مجلس نباید ریاستی باشد / لزوم کنارهگیری نمایندهها از دخالت در امور دستگاه اجرایی کشور
سیاست
64551
نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: ساختار مجلس ریاستی نیست و رئیس مجلس باید بتواند یک کار گروهی را پیش ببرد نه اینکه در مسند ریاست بنشیند و هر چه صلاح دید انجام دهد.
ابولفضل ظهرهوند نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایران آنلاین درباره اهمیت دور دوم انتخابات اظهار کرد: دور دوم انتخابات نیز به اندازه دور اول دارای اهمیت است چرا که برعکس سالهای گذشته انتخاب بخش عمدهای از نمایندگان تهران به دور دوم کشیده شده که نشان میدهد رویکرد سیاسی مردم دچار تحول شده و میخواهند آگاهانه از رای خود استفاده کرده و نماینده مورد نظر خود را انتخاب کنند و همین مسئله موجب شده تلاشهای مختلف صورت گیرد تا نماینده اصلح به مجلس برود که این یک تحول است.
ظهرهوند ادامه داد: احزاب در گذشته فعال نبودند و نمایندهها به صورت لیستی انتخاب میشدند که در حال حاضر چنین چیزی را مشاهده نمیکنیم و این نشاندهنده این است که نقش مردم در کنشگری سیاسی بیشتر شده اشت.
نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فرهنگ سیاسی در یک روند صعودی رو به رشد قرار دارد و انشاالله در مجلس دوازادهم شاهد آن باشیم.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه مجلس در حوزه تقنین و تولید قوانین مشخص است که مطالبهگری جامعه را بر اساس قانون نسبت به حکومت باید اجرا کنند و نکته بعدی وظیفه نظارتی مجلس است که باید در شکل پرسشگری باشد نه مداخله گری در امور قوه مجریه و قوه قضاییه و این کار باید به نحو احسن و بدون تعارف انجام شود.
ظهرهوند عنوان کرد: یکی از اصول مهم قانون اساسی ما اصل تفکیک قواست و این مسئله در مجلس قبلی آن طور که بایسته بود تحت عنوان وحدت رعایت نشد و امید است که در مجلس دوازدهم این اتفاق رخ دهد و نمایندگان روند قویتری در روند امور پرسشگری و نظارت داشته باشند و اینکه بگوییم مجلس باید معین دولت باشد هیچ تضادی با پرسشگری و مطالبهگری ندارد و دولت هم بزرگترین و مهمترین بخش دولت است و اگر نظارت خوب صورت بگیرد موجب میشود که بدنه دولت فعال شود.
وی با بیان اینکه انتقاداتی که به عملکرد هیئت رئیس مجلس وارد میشود اساسا از نوع نگاه به مسئولیتها و کارکرد حکومت نشات میگیرد، عنوان کرد: ساختار مجلس ریاستی نیست و رئیس مجلس باید بتواند یک کار گروهی را پیش ببرد نه اینکه در مسند ریاست بنشیند و هر چه صلاح دید انجام دهد و اینکه نواب مجلس عنوان میکنند از چیزی اطلاع ندارند و اینکه تصمیمات در حلقه خاصی در مجلس اتخاذ میشود صحیح نیست و این بدان معناست که 289 نماینده یک طرف و رئیس مجلس هم یک طرف، چرا که خود را رئیس قوا میداند پس هر چه او بگوید درست است.
نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تفکر کار گروهی، ریاست را شکل میدهد در حالی که چنین چیزی را در مجلس یازدهم شاهد نبودیم و همین مسئله موجب شده بود که مجلس یازدهم کارآمد نباشد.
ظهرهوند همچنین در ادامه با اشاره به موضوع استیضاحها در مجلس گفت: عموما شاهد بودیم که استیضاحها در مجلس به جایی نمیرسند، دلیل اصلی این موضوع این است که مبنای درستی ندارند؛ اگر نمایندههای مجلس در امور دستگاه اجرایی کشور مداخله نکنند و فقط بر روی مطالبهگری و پرسشگری و نظارت تمرکز کنند، چنین مسائلی پیش نخواهد آمد.
وی افزود: وقتی نمایندهای نیروی خاص خود را در ساختار دولت شکل میدهد و سعی میکند با اعمال فشار بر وزیر، استاندار یا سازمانی ملاحظات خود را تحمیل کند، موجب میشود وقتی میخواهند وزیری را استیضاح کنند این امر بهعنوان یک ابزار چانهزنی و یا تسویهحساب تلقی شود اما اگر روی وظایف خود متمرکز شوند چنین اتفاقی رخ نخواهد داد، منتها باید این امر بر اساس یک کار کارشناسی شده، پرسشگری و طی فرآیندهای قانونی که در مجلس پیشبینی شده، صورت بگیرد چنین شبههای بهوجود نخواهد آمد.
انتهای پیام/