آمریکا لبنان را تهدید کرد

بین‌الملل

64924
آمریکا لبنان را تهدید کرد

در حاشیه رایزنی‌های جاری با ۲ فرستاده بین‌المللی درباره اقداماتی که رژیم صهیونیستی در مرحله آتی در جنوب لبنان در پیش خواهد گرفت، گفت‌وگوی ویژه‌ای درباره اینکه آمریکا، فرانسه و انگلیس انتظار ایفای چه نقشی را از ارتش لبنان دارند، شکل گرفت.

به گزارش گروه بین الملل ایران آنلاین، روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان به سند دیپلماتیکی که یک دیپلمات عرب پس از دیدارش با مسؤولان شورای امنیت ملی آمریکا برای کشورش تهیه کرده، دست یافت، این سند شامل مسائل مربوط به جنگ علیه غزه در رابطه با جبهه لبنان است.

این دیپلمات عرب در گزارش خود به آنچه آمریکا در دوره آتی در رابطه با افزایش حمایت‌های خود و هم‌پیمانانش از ارتش لبنان از این ارتش انتظار دارد، پرداخت و طبق اظهارات مسؤولان آمریکایی با اشاره به طرح انگلیسی (آمریکایی) درباره احداث برج‌هایی در طول مرزها میان لبنان و فلسطین اشغالی نوشت: نباید به افزایش بودجه آمریکا در مرحله آتی، تنها از طریق برنامه بودجه نظامی خارجی امیدوار بود بلکه باید روی برنامه شماره ۱۲۲۶ که مربوط به امنیت مرزها است، از طریق توسعه برنامه از مرزهای لبنان-سوریه به مرزهای جنوبی لبنان تکیه کرد.

او در ادامه گزارش خود آورد آمریکایی‌ها می‌گویند باید برای تقویت حمایت‌های کنگره و نیز تضمین حمایت قانونی  آن، با کمیته ویژه تخصیص بودجه در سنا، همکاری صورت گیرد چرا که آمریکا هیچ‌گونه کنفرانس گسترده‌ای را برای حمایت از ارتش لبنان برگزار نخواهد کرد.

او از یک مسؤول آمریکایی نقل کرد که آمریکا بیشتر ترجیح می‌دهد در سطوح دوجانبه با کشورهایی که تمایل به حمایت از ارتش لبنان دارند و نیز نیروهای امنیت داخلی جهت کاهش فشار از روی ارتش همکاری کند تا اینکه در خصوص اقدامات جمعی و عمومی هماهنگی کند و آمریکا درصدد تمدید برنامه حمایت از راه‌های معیشتی ارتش لبنان و نیروهای امنیتی این کشور نیست و امیدوار است که کشورهای دیگری و چه بسا قطر بودجه آن را تامین کنند.

طبق این سند، اعضای شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کردند طرف‌های حامی مالی با جدیت دولت لبنان را در مورد حمایت از ارتش این کشور و ماموریت آن جهت ایفای نقش سیاسی ویژه‌ای در تامین امنیت مرزهای جنوبی زیر نظر داشته و هرگونه کمک به این ارتش در آینده در گروی امضای توافقی است که آموس هوکشتاین فرستاده ویژه برای میانجی‌گری تلاش می‌کند میان لبنان و رژیم صهیونیستی به امضا برساند و لازم است ارتش لبنان تنها قدرت نظامی باشد که مسؤولیت امنیت مرزها را بر عهده دارد.

همچنین در این سند نقل شده که گفت‌وگویی درباره این مساله انجام شد و به مسؤولان آمریکایی گفته شد که باید واکنش اسرائیل در صورت احداث برج‌های مراقبت در مرزهای جنوبی به دقت بررسی شود چرا که لبنان کشوری دارای حاکمیت بوده و در صورتی که دولت لبنان با احداث این برج‌ها موافقت کند، تا زمانی که پرچم لبنان بر بالای این برج‌ها افراشته است، هرگز نمی‌پذیرد اسرائیل در ماموریت‌های ارتش آن برای حمایت از مرزها مداخله کند.

در این سند آمده است که مسؤولان آمریکایی درباره این مساله گفتند: باید این نکته لحاظ شود که لبنان نیروی پدافند هوایی ندارد و تفاوت بسیاری میان قدرت نظامی لبنان و اسرائیل وجود دارد و همه می‌دانند که تعیین چگونگی شرایط و توزیع بودجه برای ارتش و نیروهای امنیت داخلی و بررسی سازوکارهای حمایت از طرف کشورهای حامی از جمله درخواست برخی کشورهای حوزه خلیج فارس برای تامین سوخت ارتش لبنان به ویژه پس از حذف بند بودجه در زمان تمدید ماموریت نیروهای یونیفل در سال گذشته، تنها به دولت لبنان باز می‌گردد و بهتر است که لبنان در تابستان پیش رو درخواست بازگرداندن این بند را در زمان تمدید ماموریت نیروهای یونیفل بدهد.

اما مسؤولان آمریکایی تاکید کردند در مورد ارائه هرگونه برنامه‌ای و درخواست بودجه برای آن، باید بحران اوکراین و مشکلات کشورهای حامی آن در نظر گرفته شود.

در این سند به نقل از مسؤولان آمریکایی آمده است چه بسا برخی کشورهای اروپایی پیشنهاد حمایت از ارتش را بدهند اما آمریکا باز هم حامی شماره یک آن است و باید این مساله در روابط دوجانبه ۲ کشور لحاظ شود و بهتر است از کشورهای حوزه خلیج فارس درخواست بودجه نشود چرا که این مساله به همکاری با این کشورها از جمله عربستان در زمینه از سرگیری روابط خوب با لبنان نیاز دارد.

الاخبار همچنین به نقل از یک سند دیپلماتیک دیگر که همین دیپلمات عرب پس از دیدارش با یک دیپلمات برجسته فرانسوی در نیویورک تنظیم کرده نوشت فرانسه با برگزاری همایش‌ها و همکاری‌های دیپلماتیک و سازنده خود جهت تشویق شرکا به حمایت از ارتش لبنان در هرگونه توافق میان لبنان و رژیم صهیونیستی درباره آتش‌بس در جنوب در کنار این ارتش خواهد ماند.

این دیپلمات فرانسوی گفت تمامی این تلاش‌ها در انتظار نتیجه شرایط در غزه است همه از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه و حتی خود اسرائیل بر این باور هستند که حزب الله تنها زمانی حملات را متوقف می‌کند که جنگ در غزه متوقف شود.

طبق سند یاد شده، این دیپلمات فرانسوی بار دیگر توجیه‌ها درباره علت تاخیر در برگزاری کنفرانس پاریس در حمایت از ارتش را تکرار کرد و گفت دلیل آن نبود هرگونه تعهد عملی از سوی شرکای بین‌المللی یا عرب بود و همه منتظر بودند ببینند در غزه چه رخ خواهد داد و آیا توافق آتش‌بسی محقق می‌شود و پیامد این مساله بر آتش‌بس در جنوب لبنان چه خواهد بود.

بر اساس این سند، این دیپلمات فرانسوی تاکید کرد در صورت تحقق توافقی میان لبنان و اسرائیل، فرانسه به حمایت از لبنان و ارتش آن متعهد است و در سطح دوجانبه، تعهدی میان ۲ طرف برای تقویت محدود حضور نظامی فرانسه در جنوب لبنان وجود خواهد داشت اما تا این لحظه هیچ چیز تعیین‌شده‌ای در این چهارچوب وجود ندارد و این سناریو تا این لحظه تنها ایده‌ای است که در وزارت خارجه فرانسه مطرح شده و هیچ چیزی قطعی نیست.

این مسؤول فرانسوی در ادامه نیز گفت: همین‌طور امکان تامین حمایت از ارتش لبنان از طریق اتحادیه اروپا با برنامه‌های مشخصی همانند برنامه کمک‌های اروپایی برای صلح در دست بررسی هستند که هدف از آنها تقویت قدرت بازدارندگی در برابر درگیری‌ها و تقویت صلح و امنیت بین‌المللی است.

همانگونه که آمریکایی‌ها در سند اول به تاثیرات جنگ اوکراین پرداختند، این دیپلمات فرانسوی نیز درباره برنامه حمایتی اروپا گفت: باید به این نکته توجه شود که همه می‌دانند هدف اصلی این برنامه مربوط به اوکراین است و احتمال دارد فرانسه برای اختصاص بخشی از بودجه آن به لبنان اقدام کند، ممکن است اتحادیه اروپا نیز در چارچوب سیاست خارجی و امنیت اجتماعی، فعالیت‌هایی را با پیامدهای نظامی تامین مالی کند.

در حوزه دفاعی فرانسه بار دیگر با پرتاب توپ در زمین دیگران، ناتوانایی و یا تمایل نداشتن خود را نشان داد، همانگونه که این سند افشا کرد که این دیپلمات فرانسوی به راحتی از نقش دیگران صحبت می‌کند و می‌گوید، برای راه‌اندازی برنامه هیئت آموزش اتحادیه اروپا جهت تخصیص منابعی به لبنان تلاش خواهد شد چرا که این برنامه به اتحادیه اروپا نقش رهبری را در عملیات حفظ صلح، ممانعت از بروز درگیری‌ها و تقویت امنیت بین‌المللی اعطا می‌کند و این بخشی جدایی‌ناپذیر از رویکرد فراگیر اتحادیه اروپا در برخورد با بحران‌ها است.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار بین‌الملل