اقدامات دولت سیزدهم برای پایتخت کشتی جهان

ورزش

67380
اقدامات دولت سیزدهم برای پایتخت کشتی جهان

گره‌گشایی از قفل ۹ ساله ساخت سالن چندمنظوره و پیشرفته کشتی شهرستان جویبار (ملقب به پایتخت کشتی جهان) از جمله اقدام مهم و موثر دولت سیزدهم برای این خطه قهرمان‌پرور است که با اعتبار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی دور دوم سفر استانی هیات دولت به مازندران این طرح مهم ورزشی استان را در مدار تکمیل قرار داد.

شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت امسال همراه با تعدادی از اعضای هیات دولت برای دومین بار در قالب سفر استانی به دیار علویان سفر کرد.

سفر نخست آیت‌الله رئیسی به مازندران ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ انجام شد که افزون که علاوه بر بهره برداری چندین طرح عمرانی و تعیین تکلیف تعدادی از پروژه‌های نیمه‌کاره و بر زمین مانده، نتیجه آن در نظر گرفتن ۱۷۶ مصوبه برای اجرای طرح‌های مختلف با مجموع اعتبار مصوب بیش از ۱۷۷ هزار و ۸۹۸ میلیارد ریال بود.

از پایان سال ۱۴۰۰ تاکنون افزون بر ۱۲۶ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های مصوب سفر نخست رئیس‌جمهور به مازندران اختصاص یافت که معادل ۷۱ درصد کل اعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح‌ها است.

به استناد آمارهای اعلام شده توسط دستگاه‌های اجرایی و استانداری مازندران، از مجموع ۱۷۶ مصوبه سفر نخست رئیس‌جمهور به مازندران ۷۸ مصوبه به طور کامل محقق شده، در ۸۹ مصوبه فرآیند اجرایی طی می‌شود و عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال انجام است و اجرای ۹ مصوبه نیز در حال پیگیری است.

بعد از اتمام دور دوم سفر استانی هیئت دولت به مازندران مدیر کل ورزش و جوانان استان حامل خبر خوشی برای کشتی دوستان مازندران است، که این خبر نشان از اراده جدی دولت سیزدهم برای تکمیل سالن چند منظوره کشتی جویباردارد.

تکمیل طرح های ورزشی نیمه تمام و اولویت مازندران از جمله برنامه های محوری دولت سیزدهم محسوب می شود که دولت برای این طرح مهم زیر ساختی کشتی مازندران یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داد.

مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در بازدیدی که ۲۷ اردیبهشت از این طرح نیمه کاره به عمل آورد با تاکید بر تخصیص اعتبار مد نظر، افتتاح هر چه زودتر این سالن کشتی پنج هزار نفره چند منظوره را خواستار شد.

گام موثر دولت سیزدهم

در این پیوند مدیر کل ورزش و جوانان مازندران اظهار کرد: با تخصیص اعتبار یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی دولت سالن کشتی چند منظوره جویبار در مدار تکمیل و افتتاح قرار خواهد گرفت.

علی رجبی اظهار کرد: دولت با تخصیص این مبلغ اعتبار گام موثری برای گره گشایی این طرح راهبردی کشتی مازندران انجام داد.

مدیر کل ورزش و جوانان با بیان این که دولت سیزدهم برای تکمیل طرح های نیمه تمام ورزشی بسیار جدی و مصمم است، خاطرنشان کرد: استان مازندران در تکمیل طرح های نیمه تمام بالای ۵۰ درصد از جمله استان های پیشرو در کشور محسوب می شود.

رجبی گفت: در راستای تکمیل طرح های نیمه تمام ورزشی مازندران افتتاح هر چه زودتر سالن کشتی جویبار در دستور کار دولت قرار دارد.

مدیرکل ورزش و جوانان مازندران با بیان این مطلب که جویبار مهد کشتی ایران و جهان است، خاطرنشان کرد: تکمیل این سالن کشتی پیشرفته نقش مهمی در شناسایی استعدادهای ناب کشتی در این خطه خواهد داشت.

ساخت ورزشگاه جویبار به عنوان پایتخت کشتی ایران و جهان مطالبه‌ای چند دهه‌ای بود که سرانجام پس از بازی‌های المپیک ریو ۲۰۱۶ و قهرمانی حسن یزدانی در آن رقابت‌ها که مدال طلای کشتی آزاد را پس از ۱۶ سال نصیب ایران کرده بود، به مرز تحقق نزدیک شد و در مراسم تجلیل از این کشتی گیر که شهریور ۱۳۹۵ با حضور وزیر وقت ورزش و جوانان در جویبار برگزار شد، کلنگ ساخت آن بدون پشتوانه مالی به زمین زده شد.

بعد از آغاز به کار دولت سیزدهم و سفر هیات دولت به مازندران تکمیل این طرح مورد تاکید قرار گرفت که در زمان حاضر پیشرفت فیزیکی این طرح ممتاز ورزشی به ۵۰ درصد رسید. این طرح ورزشی برای تکمیل و افتتاح نیازمند یک هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر بود که همزمان با دور دوم سفر هیات دولت تکمیل این طرح در اولویت قرار گرفت.

ورزش دوستان می‌دانند که مدال‌آوری و قهرمانی‌ها تنها مختص به یک دوره زمانی خاص نیست و تقویم کشتی را که ورق بزنیم، می‌بینیم که جویبار در کشتی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و همواره کشتی گیران نام‌آوری از این دیار به رقابت‌های جهانی و المپیک اعزام و با افتخار آفرینی‌هایشان، پرچم سه رنگ ایران را به اهتزاز در آورده اند.

کشتی در جویبار ریشه در خاک دارد و مردم این دیار با پوست و استخوان این ورزش مُهیج را لمس می‌کنند. فنون این ورزش نسل به نسل و سینه به سینه از امثال مهدی حاجی زاده، سبحان روحی، یعقوب نجفی جویباری، کمیل قاسمی، رضا یزدانی، مسعود اسماعیل‌پور، عزیز و آیت واگذاری، حسن یزدانی، محمد نخودی، امیر محمد یزدانی و کامران قاسمپور به پهلونک‌ها و نونهالانی که در حال مرور فن کشتی در سوله‌های نه چندان استاندارد ورزشی این شهر هستند، در حال انتقال است.

مدال آوری‌ها تنها یک روی سکه است و زمانی که به سالن‌های کشتی این استان پا می گذراید می بینید که این سالن‌های ورزشی شایسته نام و آوازه کشتی مازندرانی نیست، اما کودکانی با ذوق وصف ناشدنی در سوله‌هایی که تنها نام سالن ورزشی را یدک می‌کشد، در حال تمرین و جُنب و جوش هستند.

بر اساس آمار، بیش از۲ هزار کشتی‌گیر در رده‌های مختلف سنی در این شهر به صورت حرفه‌ای در دهها سالن ورزشی مشغول تمرین هستند، اما در برخی از این سوله‌ها آنقدر اذحام و حضور کشتی‌گیران زیاد است که مربیان، کشتی‌گیران را در سطوح یک تا چهار دسته‌بندی می کنند و از ساعت ۱۵ عصر تا حوالی ساعت ۲۳ هر شب در حال آموزش کشتی به این ورزشکاران هستند. در کنار فقر زیرساختی کشتی مازندران، تنها رویه‌ای که اشتیاق مدال‌آوری را در بین کشتی گیران این استان زنده نگه می‌دارد، غیرت مثال زدنی آنان است و بر همین اساس بسیار راغب هستند که در مسیری که نیاکانشان پا گذاشتند، حرکت کنند.

در اغلب سالن‌های ورزشی مازندران خبری از دوش آب گرم، آب سرد کن یا اتاق گرم و تعویض لباس نیست و به تشک‌های کشتی برخی از این سالن‌ها که نگاهی می‌اندازید، انگار ماه‌ها است که رنگ نظافت را به خود ندیده‌اند. کمتر کشتی‌گیر مازندرانی است که روی این تشک‌ها تمرین کرده باشد ولی به بیماری پوستی و عفونت‌های قارچی مبتلا نشده باشد. این کشتی گیران در کنار گوش‌های شکسته همواره جای زخم بیماری پوستی را که دایره‌وار روی بدنشان نقش می‌بندد، به یادگار دارند.

ایران آنلاین
انتهای پیام/
منبع: ایرنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار ورزش