گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب درباره خصوصیات و عملکرد آیت الله شهید رئیسی

رئیس‌جمهور مردمی و خستگی‌ناپذیر

سیاست

70307
رئیس‌جمهور مردمی و خستگی‌ناپذیر

تعابیر ویژه و گاه انحصاری رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادوار مختلف، خاصه پس از شهادت وی یکی از بهترین سنجه‌ها برای شناخت وی است. از این رو گزیده‌ای از بیانات معظم له در ادامه آمده است.

به گزارش گروه سیاسی ایران آنلاین، تعابیر ویژه و گاه انحصاری رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادوار مختلف، خاصه پس از شهادت وی یکی از بهترین سنجه‌ها برای شناخت وی است. از این رو گزیده‌ای از بیانات معظم له در ادامه آمده است.

الف) برخی خصوصیات شخصیتی حجت الاسلام والمسلمین شهید رئیسی

۱.خادم الرضا علیه السلام
با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونه عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادم الرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادت گونه رئیس جمهور و همراهان گرامی ایشان، ۱۴۰۳/۰۲/۳۱

۲.تلاش بی وقفه در خدمت به مردم در همه مدت مسئولیت
همه مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بی وقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد. رئیسی عزیز خستگی نمی شناخت. در این حادثه تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگی هایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمی شد.
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادت گونه رئیس جمهور و همراهان گرامی ایشان، ۱۴۰۳/۰۲/۳۱

۳.کارآزموده در مدیریت های کلان
اکنون که جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای طبسی رحمةالله علیه پس از سال ها تلاش مخلصانه و موفق در خدمتگزاری به بارگاه مبارک و منور حضرت علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و الثناء به سرای باقی شتافته و در جوار مضجع شریف آرمیده اند، جنابعالی را که خود نشأت یافته آن دیار پر برکت، و برخوردار از صلاح و امانت، و کارآزموده در مدیریت های کلان می باشید، به تولیت آن آستان نورانی و مقدس منصوب می کنم.
انتصاب حجت الاسلام رئیسی به تولیت آستان قدس رضوی، ۱۳۹۴/۱۲/۱۷

۴.مزیّن به پرهیزکاری و خردمندی
خداوند علیم و قدیر را سپاس میگویم که با فضل و عنایت خود، ایران را بار دیگر در آزمون سیاسی و اجتماعی انتخابات سرافراز فرمود و ملّت عظیم الشّأن در شرایطی پیچیده و دشوار، با حضور پُرمعنا و عزّت آفرین خود، حاکمیّت رأی مردم بر اداره امور کشور را نمایان ساخت، و با انتخاب شخصیّتی مردمی و عالیقدر از تبار سیادت و علم، و مزیّن به پرهیزکاری و خردمندی، و دارای سوابق درخشان مدیریّت، عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزّت است نشان داد... اکنون با تشکّر از مردم عزیز و با پیروی از گزینش آنان، رأ ی به عالِم فرزانه و خستگی ناپذیر و کارآزموده و مردمی، جناب حجّت الاسلام آقای سیّدابراهیم رئیسی را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می کنم.
حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران ، ۱۴۰۰/۰۵/۱۲

۵.برخورداری از تحصیلات حقوقی در کنار فقاهت
آغاز دهه پنجم انقلاب و گذشت چهل سال از تشکیل دادگستریِ مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب میکند که با تکیه بر تجربه ها و دستاوردها و رهنمودهای انباشته در این نصاب زمانی، تحوّلی متناسب با نیازها و پیشرفت ها و تنگناها در قوه قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزه ئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمت آمیز، دوران جدیدی را که زیبنده گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیده ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه قضائیه و آشنا با همه زوایای آن می باشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده اید.
انتصاب حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه، ۱۳۹۷/۱۲/۱۶

۶.مسئول کارآمد، باکفایت، صمیمی و جدی
ما شخصیت برجسته ای را از دست دادیم. برادر بسیار خوبی بود. مسئول کارآمد و با کفایت و صمیمی و جدی ای بود در کشور.
دیدار نخست وزیر عراق با رهبر انقلاب، ۱۴۰۳/۰۳/۰۲

ب) خصوصیات و عملکرد حجت الاسلام والمسلمین شهید رئیسی در دوران ریاست جمهوری
بنده از همه دولت ها در این سی و چند سال حمایت کردم... لکن در مورد این دولت[سیزدهم]، علاوه بر کمک، بنده با نگاه به این دوساله میخواهم تمجید هم بکنم؛ یعنی آنچه تا امروز... که این دولت بر سر کار بوده از عملکرد دولت مشاهده کرده ایم، مستوجب این است که ما تقدیر کنیم و تمجید کنیم از دولت. در بخشهایی، دولت خوب و قوی ظاهر شده که این بخشها هم بخشهای مهمّی است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

۱.متمسّک به ارزشهای اساسی انقلاب
در بیانات رئیس جمهور محترم، جناب آقای رئیسی، در تبلیغات انتخابات و غیره، تکیه بر روی ارزش های اساسی انقلاب، مکرّر انجام گرفت -ایشان بر ارزش عدالت، مبارزه با فساد و امثال اینها تکیه کردند- این مسیر درستی است... آن مسیری که کشور را، ملّت را به حقوق اساسیِ خودش می رساند، کشور را در جایگاه اساسیِ خود قرار میدهد، همین تمسّک به ارزش های اساسی انقلاب است... در شعارهای ایشان مسئله مردمی بودن و از مردم شنیدن و در میان مردم بودن تکرار شده... این چیز بسیار مهمّی است.
بیانات در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، ۱۴۰۰/۰۵/۱۲

عنوان دولت جناب آقای رئیسی هم مردمی بودن است. عدالت ورزی است، فسادستیزی است، احیای اعتماد و امید در مردم بویژه در جوان ها، انسجام دولتی، اقتدار دولتی، اِشراف دولتی؛ اینها سرفصل های مهمّی است.
بیانات در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، ۱۴۰۰/۰۶/۰۶

۲.تلاشگری و حرکت جهادی
برای اینکه اقتصاد کشور شکوفا بشود، همه چرخ دنده های بزرگ و کوچک کشور باید به کار بیفتد؛ همه باید تلاش کنند... که بحمدالله دولت کنونی، دولتی است که از لحاظ تلاش و تحرّک و فعّالیّت، انصافاً نمره بالایی می گیرد و تلاششان، تلاش خوبی است.
سخنرانی نوروزی در جمع اقشار مختلف مردم، ۱۴۰۳/۰۱/۰۱

بحمدالله تلاش خیلی خوب و متراکم دارد[توسط دولت سیزدهم] انجام می گیرد؛ حقّاً و انصافاً انسان این را میبیند و به معنای واقعی کلمه دارد کار می شود.
بیانات در دیدار مسئولان نظام، ۱۴۰۳/۰۱/۱۵
۳.دولت مردمی
در بخش مدیریّتی کارهای بسیار خوبی در دولت انجام گرفته... یکی از آنها حضور در بین مردم و مواجهه مستقیم با مشکلات مردم است. اینکه شما می روید در بین مردم، از مردم می شنوید، به آنها پاسخ می دهید، مطرح می کنند مشکلاتشان را، این کار خیلی خوبی است، این کار بسیار مفیدی است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

این حضور بی واسطه و پُرحجم آقای رئیس جمهور در میان مردم خیلی برکات دارد، آثار خیلی خوبی دارد؛ همچنین مسئولان دیگر دولت.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

مردمی بودن مقوله گسترده ای است و جلوه هایی دارد. یک جلوه همین رفتن میان مردم و شنیدن بی واسطه از مردم است. این حرکت بسیار خوب و مستحسنی که... جناب آقای رئیسی انجام دادند که رفتند خوزستان در میان مردم، با مردم، از آنها شنیدند، با آنها حرف زدند، این یک جلوه از مردمی بودن است که بسیار کار خوبی است.
بیانات در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، ۱۴۰۰/۰۶/۰۶

۴.ساده زیستی در سلوک شخصی و حکومتی دولت
ساده زیستی و کاهش تشریفات در سلوک شخصی و حکومتی دولت، بخصوص شخص آقای رئیس جمهور، برای من چشمگیر است و چیز مهم و قابل توجّهی است... این زیّ مردمی خیلی چیز باارزشی است. اینکه با مردم، صمیمی و خصوصی و متواضعانه حرف میزنید، رفت وآمد می کنید، داخل خانه هایشان می روید، روی فرششان می نشینید، خیلی چیز خوبی است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

۵.اتخاذ مواضع انقلابی
مواضع انقلابی ای که در دولت گرفته می شود؛ روحیه جهادی ای که نشان داده می شود در بخشی از کارها... به کارگیری جوانان در رده های گوناگون مدیریّتی که بسیار چیز مهمّی است، چیز لازمی است و بحمدالله در این دولت[سیزدهم] انجام گرفته.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

۶.زنده کردن امید و اعتماد در مردم
از توفیقات شما[دولت سیزدهم] ، [یعنی] آنچه از نظر من واقعاً توفیقاتی است که برای شما پیش آمده؛ غیر از این گزارشِ کارهای عملی و عملیّاتی ... به نظر من مهم ترینش، زنده کردن امید و اعتماد در مردم است؛ این بزرگ ترین توفیق شما است. مجموع عملکرد دولت ــ چه شخص رئیس جمهور محترم، چه مسئولین در بخش های مختلف ــ به مردم این احساس را داد که دولت وسط میدان است، مشغول کار است، دارد تلاش می کند و برای آنها خدمت می کند، می خواهد خدمت رسانی بکند؛ این [کار]، امید مردم را و اعتماد مردم را تا حدود زیادی احیا کرد. در مواردی، این تلاش ها نتایج محسوسی هم داشت که مردم به چشم دیدند، مثل بخش سلامت، بخشهای دیپلماسی، بعضی بخش های فرهنگی و غیره که نتایج روشن و مشخّصی هم داشته؛ بعضی از آنها هم نتایجی داشته است لکن برای مردم باید این نتایج نشان داده بشود؛ نتایجی وجود داشته، منتها باید به مردم گفته بشود که این نتیجه حاصل شد، این اتّفاق افتاد. در بعضی از کارها هم هنوز تلاش ها به نتیجه نرسیده، لکن احساس می شود که کار دارد انجام میگیرد. این به نظر من بزرگ ترین توفیق شما است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۷.همدلی صادقانه با مردم و نظارت میدانی در سفرهای استانی
یک توفیق دیگر... این سفرهای استانی است؛ این خیلی حادثه درخشانی است، حادثه مهمّی است. اینکه ۳۱ سفر در ۱۱ ماه انجام بگیرد به سرتاسر کشور، نقاط محروم، دورافتاده، صحنه های کم نظیری اتّفاق بیفتد و دیده بشود از همدلی صادقانه با مردم و نظارت میدانی به مسائل گوناگون مردم، خیلی چیز مهمّی است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۸.سرعت عمل در قبال حوادث و هم دردی با مردم
توفیق دیگر... سرعت عمل شما[دولت سیزدهم] است در قبال حوادث پیش بینی نشده مثل سیل، مثل حوادثی که اتّفاق می افتد. این سرعت عمل خیلی چیز مهمّی است. اینکه یک جایی زلزله بشود، سیل بیاید، بلافاصله مسئولین خودشان را برسانند آنجا و بالای سر کار بِایستند و کار را سامان بدهند، این خیلی چیز باارزشی است. رئیس جمهور محترم از سفر خارجی برگشتند، بلافاصله رفتند کرمان سراغ سیل زده ها؛ یا وزیر محترم چند روز میرود بالای سر یک کاری می ایستد؛ اینها مهم است. این یکی از توفیقات شما است که نشان دهنده همدرد بودن دولت با مردم و در میدان بودنِ دولت است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

امروز که دشمن در صدد تخریب مسئولان انقلابی است، وظیفه قدرشناسی وظیفه سنگینی است؛ باید از مسئولین قدرشناسی کرد. اینکه انسان می بیند در قضیّه آبادان یک وزیر سه چهار روز، شبانه روز بر سر آن کار میرود، خودش می ایستد، این خیلی کار مهمّی است؛ اینکه رئیس جمهور محترم یا معاون او میروند با آسیب دیدگان قضیّه ملاقات می کنند، به آنها تسلّا میدهند، به دلهای آنها آرامش می دهند، اینها خیلی باارزش است؛ از اینها باید قدرشناسی بشود.
بیانات در مراسم سی وسومین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمه الله)، ۱۴۰۱/۰۳/۱۴

۹.ایجاد همدلی بین قوا
توفیق دیگر[دولت سیزدهم]، زدودن رقابت های منفی از روابط بین قوا است؛ به نظر من این یکی از مسائل مهم است. اینکه دولت، مجلس و قوّه قضائیّه دائماً با هم مناقشه داشته باشند و حرف و گفت و گله و شکایت داشته باشند، چیز بدی است، ذهن مردم را آشفته می کند. امروز احساس می شود که یک توافقی، یک همدلی ای وجود دارد.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۱۰.مسئولیت پذیری و دوری از بهانه تراشی
این دولت از فرافکنی و بهانه تراشی احتراز کرده و مسئولیّت پذیر بوده. ما در این مدّت از مسئولین محترم دولتی نشنفتیم که بگویند: «نمی گذارند کار کنیم، اختیار نداریم، اختیارات دست ما نیست»؛ از این حرفها نشنفتیم از شما. مسئولیّت پذیری خیلی چیز خوبی است؛ می گوید «ما هستیم، باید کار کنیم و کار هم می کنیم»؛ این نقطه مثبت بسیار مهمّی است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۱۱.جوانگرایی در مجموعه اجرایی
یک توفیق دیگرِ شما[دولت سیزدهم]، جوانگرایی در مجموعه اجرائی کشور است؛ این خیلی چیز خوبی است. این موجب می شود که حلقه فرسوده مدیران باز بشود، یک نَفَس تازه ای به دستگاه های اجرائی کشور دمیده بشود؛ این خیلی چیز خوبی است.. البتّه بنده می دانم و مشاهده می کنم، قبلاً هم که دائم اسم جوانها را می آوردیم، این را میدانستیم که جوانها هم در مواردی اشتباه می کنند؛ جوان ها، هم در دولت، هم در مجلس اشتباهاتی دارند، یک خطاهایی هست امّا می ارزد؛ اینکه بدنه اجرائی یا تقنینی کشور با روح جوان اداره بشود، حفظ این معنا می ارزد که حالا چهار تا خطایی هم در یک مواردی اتّفاق بیفتد. این خطاها بتدریج برطرف خواهد شد ان شاء الله؛ مدیران قویِ خوبی تربیت خواهند شد.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۱۲.تحول در قوه مجریه
یکی از کارهای لازمی که در برنامه های جناب آقای رئیسی و بعضی از آقایان بود، این است که تحوّل ایجاد بشود در قوّه مجریّه. تحوّل در قوّه مجریّه کار مهمّی است؛ این تحوّل یک نیاز همیشگی است.
بیانات در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، ۱۴۰۰/۰۶/۰۶

۱۳.تکیه بر ظرفیّت های داخل کشور
یک توفیق دیگرِ این دولت این بود که جامعه را از حالت چشم انتظاری و نگاه به بیرون خارج کرد. از این حالت که همیشه منتظر باشیم ببینیم دیگران درباره ما چه می گویند، چه تصمیم می گیرند، چه کار می خواهند بکنند خارج شده؛ به ظرفیّت های داخل کشور اهمّیّت داده شده، روی آنها تکیه شده، کار دارد می شود. اینکه حالا باید حتماً با فلان کشور ارتباط برقرار کنیم تا مشکلاتمان حل بشود یا فلان گره باید از فلان جا باز بشود تا مشکلات ما حل بشود، این خیلی برای کشور مضر است؛ این شرطی کردن حوادث کشور و در انتظار دیگران نگه داشتن، چیز بدی است که این الحمدلله در دولت شما به میزان زیادی کاسته شده.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۱۴.برجسته کردن شعار های اسلام و انقلاب
برجسته شدن شعارهای انقلاب، شعارهای اسلام، مثل عدالت طلبی، مثل پرهیز از اشرافی گری، حمایت از مستضعفان، استکبارستیزی که اینها شعارهای اصلی انقلاب است؛ اینها در زبان ها برجسته تر شده، واضح تر شده، و این خیلی چیز خوبی است.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۱/۰۶/۰۸

۱۵.تحرک خوب در سیاست خارجی
تحرّک دولت در باب سیاست خارجی تحرّک بسیار خوبی است. این سیاستی که شما[دولت سیزدهم] اتّخاذ کرده اید که عبارت است از ارتباط با همسایگان، بسیار سیاست خوبی است... یا ارتباط با همه دولتهایی در دنیا که مایل به ارتباط با ما هستند، با یک استثنای محدودی که حالا مشخّص است. ارتباط با قارّه های مختلف؛ آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیا، شرق آسیا، همه جا. این سیاستِ ارتباطِ متعدّد و متنوّع با کشورهای مختلف، با خصوصیّاتی که دارند از لحاظ سیاسی، از لحاظ اقلیمی، از لحاظ امکانات اقتصادی، فرهنگی و غیره، کار درستی است. عضویّت در دو پیمان مهمّ بین المللی در فاصله کوتاه، موفّقیّت خیلی خوبی بود که خود این نه فقط مفید برای کشور است، بلکه حکایت از یک حقایقی و واقعیّاتی هم می کند. کشورهای دنیا عاشق چشم و ابروی کسی نیستند که بگویند آقا شما بفرمایید اینجا عضو بشوید؛ یک محاسبه ای دارند که این حرف را می زنند، یک محاسبه ای دارند که می پذیرند یک دولت را؛ این محاسبه خیلی مهم است؛ این نشان دهنده این است که کشور در وضعی قرار دارد، در حدّی قرار دارد که مشترکان و مؤسّسان این پیمان های بین المللی راغبند، مایلند و بلکه گاهی مصرّند که کشور عزیزمان جزو آنها بشود.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۲/۰۶/۰۸

۱۶.رشد شاخص های اقتصاد کلان
در بخش اقتصاد، کارهای خوبی در دولت انجام گرفته... تعداد قابل توجّهی از شاخص های اقتصاد کلان، رشد را نشان میدهد، پیشرفت را نشان می دهد، تغییرات مثبت را نشان می دهد. البتّه تا مسائل مربوط به اقتصاد کلان برسد به معیشت مردم و زندگی مردم یک مقداری فاصله وجود دارد؛ یعنی زمان باید بگذرد. طبیعت بعضی از دولت ها این است که فردا را قربانِ امروز می کنند؛ این دولت این کار را نکرده؛ کارهای بزرگ و زیربنائی را انجام داده که اثرش ممکن است امروز به طور کامل ظاهر نشود، امّا بالاخره ظاهر خواهد شد... حالا من تعداد محدودی از آنها را عرض می کنم: افزایش رشد اقتصادی، بخصوص در بخش صنعت؛ مهم است. افزایش رشد سرمایه گذاری که جزو مهم ترین مسائل اقتصادی ما است و مشکل اساسی ما در بعضی از دوره های گذشته، مسئله سرمایه گذاری بود... کاهش رشد نقدینگی... کاهش بیکاری، کاهش ضریب جینی، رشد قابل توجّه صادرات کالا، تقویت نظام مالیاتی که درآمدهای مالیاتیِ دولت توانسته بخش قابل توجّهی از بودجه جاری دولت را تأمین کند. رشد قابل توجّه تولید محصولات پتروشیمی که این مسئله محصولات پتروشیمی جزو چیزهای مهمّ کشور است. اقدامات ارزنده ای در زمینه نفت و گاز که یکی همین مرحله یازدهم پارس جنوبی بود که... آقای رئیس جمهور آن را افتتاح کرد. راه اندازی کارگاه های تعطیل شده یا نیمه تعطیل که عددی که ذکر کردند عدد بالایی است، چند هزار است؛ چند هزار کارخانه تعطیل یا نیمه تعطیل راه افتاده؛ این خیلی مهم است. فعّالیّت های مهم در زمینه آبرسانی یا شبکه های آبیاری و زهکشی در جاهای مختلف... نزدیک به پنجاه قلم از این قبیل اقدامات به ما گزارش شده که اتّفاق افتاده ــ که اینها خیلی باارزش و مهم است ــ منتها دیده نمی شود.
بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، ۱۴۰۲/۰۶/۰۸
ج) عملکرد حجت الاسلام والمسلمین شهید رئیسی در دوران ریاست قوه قضائیه

۱.حرکت جهادی و احیای امید مردم
ایشان[آقای رئیسی] در این دو سال و چند ماهی که مسئولیّت قوّه قضائیّه را داشتند، حقّاً زحمت کشیدند، تلاش کردند، کارهای خوبی انجام گرفت در این قوّه. و حرکت جناب آقای رئیسی در قوّه قضائیّه مصداق همان چیزی بود که ما همیشه تکرار میکنیم [یعنی] «حرکت جهادی»؛ حرکت جهادی، یعنی جدّی، شبانه روزی، پُرتلاش، پُرانگیزه؛ یک حرکت این جوری بود، بحمدالله آثار خوبی هم داشت و مهم ترین اثر این حرکت همین بود که امید مردم به قوّه قضائیّه را زنده کرد، احیا کرد، مردم را به قوّه قضائیّه خوش بین کرد... این سرمایه اجتماعی است. این اعتماد مردم به دستگاه های فعّال در جمهوری اسلامی یک سرمایه بزرگ اجتماعی است و هیچ چیزی با این معادل نیست.
بیانات در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه، ۱۴۰۰/۰۴/۰۷

۲.تحول در قوه قضائیه
تحول... برنامه لازم دارد... این کار بحمدالله انجام گرفته؛ این بخش کار را رئیس محترم جدید قوّه قضائیّه، جناب آقای رئیسی قبل از آنکه این مسئولیّت را به عهده بگیرند، از ایشان خواسته شد، ایشان هم یک برنامه تحوّل جامع و مورد قبولی را تهیّه کردند.
بیانات در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه، ۱۳۹۸/۰۴/۰۵

من شنیدم -ظاهراً در گزارش قوّه قضائیّه هم بود- که سند تحوّلی که در سال قبل، رئیس محترم قوّه تهیّه کرده بودند و ارائه و ابلاغ کردند، ویرایشِ ارتقا یافته ای داده شده و آنچه امروز در دسترس قوّه قضائیّه و مورد اهتمام قوّه قضائیّه است، سندی است که از لحاظ سطح کار، از سند اوّلی بالاتر و پیشرفته تر است؛ این خبر بسیار خوبی است برای ما. آن طور که به من گزارش شد این سند را قوّه محترم قضائیّه با همکاری نخبگان متعدّدی از حوزه و دانشگاه تهیّه کرده، فراهم کرده که این سبْکِ کار هم، سبْک کاملاً درست و متین و منطقی ای است؛ و همچنین با استفاده از تجربیّات برگزیدگانِ درون قوّه و مجرّبین قوّه، ارتقای این سند فراهم شده. اگر این [سند] ابلاغ نشده، ابلاغ کنید، دنبال کنید و کارنامه اجرای برنامه های مترتّب بر این سند را هم در وقت خود و در زمان خود منتشر کنید که مردم بدانند که این سند و این برنامه ها تا چقدر پیش رفته؛ همین طور که امروز بیان کردید که مثلاً حدود هشتاد درصد در مجموع به طور متوسّط پیشرفت کرده، اگر این را با تفاصیل مردم بدانند، قطعاً در امیدواری به قوّه قضائیّه تأثیر دارد، که این خیلی مهم است.
بیانات در ارتباط تصویری با همایش سراسری قوه قضائیه، ۱۳۹۹/۰۴/۰۷

۳.اوج گرفتن مبارزه با فساد
خب الحمدلله توجّه به قضیّه فساد در قوّه قضائیّه اوج گرفته. البتّه قبل از این دوره شروع شده بود ولیکن حالا بحمدالله در اوج است و مورد توجّه است؛ و مردم هم که نگاه می کنند می بینند شما برخورد با مفسد می کنید، ملاحظه نمی کنید و قاطع وارد میدان میشوید، واقعاً خوشحال میشوند، امیدوار می شوند؛ چون فساد و مفسد یک ضربه بزرگی به زندگی مردم و به روحیه مردم و به ایمان و اعتقاد مردم است.
بیانات در ارتباط تصویری با همایش سراسری قوه قضائیه، ۱۳۹۹/۰۴/۰۷

یک جنبه دیگر از مردمی بودن عبارت است از مبارزه با فساد... خب ایشان در مسئولیّت قبلی[ریاست قوه قضائیه]، حرکت مبارزه با فساد را شروع کردند و اقدامات خوبی انجام گرفت.
حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران ، ۱۴۰۰/۰۵/۱۲

مسئله فسادستیزی مکمّل عدالت ورزی است... خوشبختانه رئیس جمهور محترم[آقای رئیسی] در مسئولیّت قوّه قضائیّه به این موضوع پرداختند که خود همین هم واقعاً موجب امید مردم به ایشان و محبوبیّت ایشان در بین مردم شد... جای اصلیِ برخورد با فساد و فسادستیزی قوّه مجریّه است که زمینه های تولید فساد از بین برود... یکی از مصادیق مهمّ این مسئله فساد، تخلّفاتی است که در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ به وجود می آید که جناب آقای رئیسی در قوّه قضائیّه موارد متعدّدی از آن را دنبال کردند که به من در آن وقت گزارشش را دادند.
بیانات در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، ۱۴۰۰/۰۶/۰۶
 


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار سیاست