رشد قیمت جهانی نفت

اقتصاد

73165
رشد قیمت جهانی نفت

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا در برابر دورنمای تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت و از پایین‌ترین رکورد ۷ هفته اخیر، فاصله گرفت.

به گزارش گروه اقتصادی ایرا آنلاین، بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۱۷ سنت معادل ۱.۵ درصد افزایش، به ۷۹ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای نفت برنت برای تحویل در اکتبر، با یک دلار و ۱۱ سنت افزایش، به ۷۹ دلار و ۱۸ سنت رسید.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۱۵ سنت معادل ۱.۵ درصد افزایش یافت و به ۷۵ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت و شاخص نفت آمریکا روز سه شنبه، حدود ۱.۴ درصد ریزش کرده و به پایین‌ترین حد خود در ۷ هفته اخیر نزول کرده بودند.

تنش‌ها در خاورمیانه در پی انتشار خبر ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، شدت گرفت. همچنین، روز گذشته، رژیم صهیونیستی مدعی شده بود یکی از فرماندهان ارشد حزب الله لبنان را در یک حمله هوایی به بیروت، ترور کرده است. جدیدترین حملات رژیم صهیونیستی با وجود تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا و سازمان ملل متحد برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، انجام شده است. در این بین، آمریکا هم حمله‌ای را در عراق انجام داد.

عملکرد ضعیف پالایش، تحت الشعاع قیمت بالاتر نفت و خرده فروشی قوی‌تر قرار گرفت. تونی سایکامور، تحلیلگر شرکت آی جی گفت: تصور می‌کنم قرار دادن همه این‌ها، یقینا احتمال تشدید تنش در خاورمیانه را بالا می‌برد.

با این حال، نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت به دلیل ادامه نگرانی‌ها نسبت به دورنمای تقاضای چین برای سوخت و حذف بخشی از محدودیت عرضه اوپک پلاس از اکتبر، در مسیر ثبت کاهش ماهانه در ژوئیه هستند که بزرگترین کاهش از سال ۲۰۲۳ است.

وزیران گروه اوپک و متحدانش، روز پنج شنبه، جلسه کمیته نظارتی مشترک اوپک پلاس را برگزار خواهند کرد. پنج منبع آگاه پیش‌بینی کردند در جلسه روز پنج شنبه، تغییری در سیاست تولید اوپک پلاس، توصیه نخواهد شد.

اوپک پلاس در حال حاضر تولیدش را مجموعا ۵.۸۶ میلیون بشکه در روز معادل ۵.۷ درصد از تقاضای جهانی محدود کرده است. این گروه در نشست خود در ژوئن، محدودیت عرضه ۳.۶۶ میلیون بشکه در روز را به مدت یک سال، تا پایان سال ۲۰۲۵، تمدید کرد و محدودیت عرضه اضافی ۲.۲ میلیون بشکه در روز که توسط هشت عضو اجرا می‌شود را به مدت سه ماه، تا پایان سپتامبر سال ۲۰۲۴ تمدید کرد.

کندی رشد تقاضا برای سوخت در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان و بزرگترین پیشران رشد تقاضای جهانی است، بر بازارهای نفت سنگینی می‌کند.

فعالیت تولیدی چین در ژوئیه، برای سومین ماه کاهش یافت و انتظارات برای اینکه اقدامات محرک مالی بیشتری توسط چین اعلام خواهد شد را بالا برد.

بر اساس گزارش رویترز، آمار موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت، بنزین و سوخت‌های دیگر در آمریکا، طی هفته گذشته کاهش پیدا کرد. آمار رسمی ذخایر نفت و سوخت، بعدازظهر روز جاری از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر خواهد شد. تحلیلگران در نظرسنجی رویترز، کاهش ذخایر نفت آمریکا به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۲۶ ژوئیه را پیش بینی کرده اند.

ایران آنلاین
انتهای پیام/
منبع: ایسنا
دیدگاه ها
آخرین اخبار اقتصاد