«ایران آنلاین» گزارش میدهد؛
نگاهی به آینده پیشروی بازار سرمایه / منتظر خبرهای خوش بورسی باشیم؟
اقتصاد
73433
چند سالی میشود که بازار سرمایه از اوضاع خوبی برخوردار نبوده و در این مدت نیز فراز و فرودهای عجیبی را طی کرده است، در این بین کارشناسان به آینده بورس خوشبین بوده و عنوان میکنند که به زودی روند نزولی آن معکوس خواهد شد.
گروه اقتصادی ایران آنلاین: بازار سرمایه جزئی از نظام اقتصادی کلی کشور به حساب میآید و بهنوعی آیینه تمام نمای اقتصاد کشور است، به طوری که هر چه در اقتصاد یک کشور رخ میدهد، در بازار سرمایه نیز نمود پیدا میکند به همین دلیل هم این بازار جایگاه ویژهای در نظام اقتصادی کشور دارد.
با همه این تفاسیر، چند سالی میشود که بازار سرمایه از اوضاع خوبی برخوردار نبوده و در این مدت نیز فراز و فرودهای عجیبی را طی کرده است. البته منفی شدن بورس به عوامل متعددی بستگی دارد، اما به طور کلی میتوان اقتصاد جهانی، عوامل و متغیرهای اقتصاد کلان و شرایط اقتصادی داخل کشور، وقایع سیاسی، تحولات درونی صنایع و شرکتها، رشد بیش از حد قیمت در بلند مدت، نرخ بهره بانکها و... را از مهمترین عوامل روند نزولی شدن آن دانست.
در کنار همه این موارد، کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که گاهی اوقات ریزش بورس هیچگونه عامل بنیادی ندارد و تنها دلیل آن میتواند ترس سهامداران از ریزش بازار سهام باشد.
بعد از انتخابات ریاست جمهور بورس روندی صعودی به خود گرفت و امید آن میرفت که از آن پس شاهد افزایش آن خواهیم بود، اما این روند دوامی نیاورد و دوباره همان روند نزولی خود را طی کرد. درخصوص روند پیش روی بازار سرمایه با چند کارشناس به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید:
حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با ایران آنلاین اظهار کرد: اتفاقاتی که در بازار سرمایه رخ داده یک شبه به وجود نیامده که انتظار داشته باشیم در مقطع کوتاهی مرتفع شود و اگر میخواهیم تغییری را شاهد باشیم باید بلند مدتتر فکر کنیم و از برآیندها به نظر میرسد که اگر تیم اقتصادی فارغ از تحریماتی که درگیر آن هستیم یک تیم منسجم و هماهنگ باشد به مرور زمان شاهد تغییرات مثبت در اقتصاد کشور و به طبع آن بازار سرمایه خواهیم بود.
وی ادامه داد: روند چند وقت اخیر بازار سرمایه حاکی از آن است که میتوان منتظر خبرهای خوش بود و اگر تیم اجرایی دولت چهاردهم منسجم و مورد تایید فعالان اقتصادی باشد میتوانیم نسبت به آینده این بازار خوش بین باشیم.
میرمعینی ادامه داد: باید به این نکته اشاره کرد که به این سادگیها نمیتوانیم انتظار داشته باشیم بازار سرمایه یک روند مثبت، مداوم و پرگردش داشته باشد و این امر نیازمند اتخاذ تصمیمات مناسب است.
وی با اشاره به تغییراتی که باید حتما در بازار سرمایه رخ دهد، عنوان کرد: بازار سرمایه نیازمند حمایت جدی از سوی دولت است که این حمایت باید به دو صورت حمایت از بازار سرمایه و حمایت از سرمایه گذاریهای خارج از بازار سرمایه همچون سرمایه گذاران خارجی رخ دهد، چرا که بسیاری از ناترازیهایی که در حوزههای مختلف اقتصادی داریم ناشی از آن است که در طول چند سال گذشته شاخص تشکیل سرمایه ثابت کشورمان به شدت نزولی شده و سرمایهگذاری قابل توجهی که بتواند چرخ اقتصاد کشور را بچرخاند نداشتهایم.
بازار سهام منتظر تعیین تکلیف تیم اقتصادی دولت
همچنین، حمیدرضا جیهانی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتوگو با ایران آنلاین درباره روند بازار بورس اظهار کرد: بازار سرمایه همیشه تحتالشعاع ریسکهای سیستماتیک و غیرسیستماتیک است و رفتار فعالان و سهامداران نیز تحتتاثیر همین موضوعات نوسان دارد.
جیهانی ادامه داد: طی ماههای اخیر به دلیل اتفاقات ژئوپلیتیک منطقهای و داخلی، یکسری ریسکهای سیستماتیک بسیارمهم به بازارسرمایه تحمیل شده که مهمترین آنها تجاوز اسراییل به غزه و درگیریهای نظامی منطقه شامات و همچنین شهادت رئیس جمهور فقید بود که مجموع این شرایط وضعیت آینده را مبهم و غیرشفاف ساخته و برای سمتوسوی رفتاری سرمایهگذاری سردرگمی ایجاد کرده است.
کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه سهامداران هنوز سر در گم هستند و نمیدانند که سمت و سوی روند اقتصادی بازارها طی ماههای آینده چگونه است، ادامه داد: مشخص نبودن تیم اقتصادی کابینه جدید و ابهام در رویکردهای اقتصادی دولت جدید و سیاستگذاری مدیران آن،سبب شده که سرمایهگذاران تمایلی برای ورود سرمایههای خود به بازارها و انجام معاملات فعال نداشته باشند.در حال حاضر فعالین اقتصادی نمیتوانند آینده را پیشبینی کنند و ابهام زیادی در این زمینه وجود دارد.
سهامداران با بازار قهر کردهاند؟
در این میان، برخی کارشناسان عنوان میکنند که ریزشهای اخیر بورس موجب شده که مردم هیچگونه اطمینانی به بازار سرمایه نداشته باشند و سرمایههای خود را بیرون بکشند و به نوعی با این بازار قهر کنند، تا جایی که فردین آقابزرگی دیگر کارشناس بازار سرمایه در رابطه با قهر سرمایه حقیقی از بازار و خروج نزدیک هزاران میلیارد تومان پول حقیقی از بورس توضیح داد: در شرایطی که یکی از بازیگران در بازار سرمایه که دولت باشد، یکهتازی بکند و قوانین و مقررات را به نفع خودش بدون توجه به الزاماتی که وجود دارد و میبایست به طور منصفانه و عادلانه بین تمامی فعالان بازار سرمایه رعایت شود اما چون در برخی موارد دولت مستثنا هست، روالی خارج از این مهم را طی کند، طبیعی ست که سرمایهگذاران خرد با وجود این شرایط حداقل تمایلی به افزایش سرمایهگذاری در بازار سرمایه و بورس، نشان ندهند.
وی ادامه داد: این خودش سبب بیاعتمادی در بازار میشود، در این شرایط زمین بازی جوری چیده میشود که سهامدار خرد هیچ گونه قابلیت پیشبینی پذیری و اتکایی نسبت به اطلاعات موجود ندارد یا به حد بسیار پایینی از این اطلاعات دسترسی دارد، این اتفاقات موجب میشود که به نوعی ترجیح بدهند از بازار خارج شوند.
آقابزرگی در پایان مجموعه این دلایل را سبب آزرده خاطر شدن سهامداران طی سه سال گذشته دانست و عنوان کرد: این بی اعتمادی به ضرر اقتصاد کشور خواهد شد.
به گزارش ایران آنلاین، بازار سرمایه را میتوان موتور اقتصاد هر کشوری دانست چرا که میتواند نقش بسزایی در پیشرفت اقتصادی کشورها و درنهایت پیشرفت اقتصاد دنیا داشته باشد؛ به همین دلیل امید میرود برنامهریزی اساسی جهت پیشرفت آن توسط سیاستگذاران صورت بگیرد.
انتهای پیام/