مدیر باغ وحش ارم درباره انتقال بیماری حیوانات هشدار داد

جامعه

74082
مدیر باغ وحش ارم درباره انتقال بیماری حیوانات هشدار داد

مدیر باغ وحش ارم با انتقاد از صدور مجوز از سوی سازمان میحط زیست برای بخش خصوصی جهت احداث یک باغ وحش جدید در فاصله ۱۰ کیلومتری باغ وحش ارم گفت: در صورت احداث این باغ وحش بیماری حیوانات به حیوانات یا حیوانات به انسان منتقل خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، قاسم محمدی مدیر باغ وحش ارم تهران در نشست خبری با اشاره به اهداف تعیین شده در این مجموعه اظهار کرد: در ۵ گروه اهداف تقسیم‌بندی شده است و اقدامات خوبی طی یک سال گذشته در باغ وحش ارم در حوزه‌های مختلف صورت گرفته است.

وی با اشاره به ابطال پروانه انتفاعی گونه‌های وحشی امانی محیط زیست در باغ وحش تصریح کرد: طی یک سال گذشته با جلساتی که با مسئولان سازمان محیط زیست داشتیم، توانستیم این پروانه را باطل بکنیم و هم‌اکنون مالکیت حیوانات به باغ وحش اختصاص دارد.

محمدی با اشاره به اقدامات توسعه‌ای در باغ وحش ارم گفت: ساخت سردر جدید باغ وحش مطابق با استانداردهای جهانی یکی از اقدامات مؤثر محسوب می‌شود که طراحی این سردر با کار کارشناسان و طراحان باغ وحش سنگاپور بوده است و در منطقه نمونه‌ای ندارد و در متریال و مصالح از نوع مطلوب استفاده شده است.

مدیر باغ وحش ارم تهران به بهسازی دیواره‌های داخل باغ وحش ارم اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از اقداماتی که در قالب اقدامات توسعه‌ای صورت گرفته مطالعات و طراحی اولیه جایگاه اولیه شامپانزه‌ها در باغ وحش ارم است که بنا داریم به صورت جزیره‌ای و بدون حفاظ شامپانزه‌ها را در این محدوده نگهداری کنیم. همچنین در زمستان نیز جای مناسبی برای این شامپانزه‌ها طراحی شده است و زون آفریقایی با ورود گونه‌های جدید از کنیا در باغ وحش ارم به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد.

وی به برگزاری جلسات با سفارت کنیا به منظور وارد کردن حیوانات جدید شامل زرافه و گورخر آفریقایی اشاره کرد و گفت: این اقدامات و جلسات طی یک سال گذشته به صورت مستمر برگزار شده و نتایج خوبی را در بر داشته است.

وی به تامین و ورود گله جدید شامپانزه‌ها به باغ وحش ارم خبر داد و گفت: در حال حاضر گله‌های شامپانز‌ه‌ای که در باغ وحش ارم حضور دارند هم‌خون بوده و امکان زاد و ولد وجود ندارد و بنا داریم گله جدید را به باغ وحش ارم بیاوریم.

محمدی به برگزاری جلسه و مذاکره با سایر مجموعه‌های همکاری با موضوع تبادل حیوانات اشاره کرد و گفت: در این ارتباط به‌زودی گربه ماهیگیر وارد باغ وحش ارم خواهند. همچنین در قالب این مذاکرات ما شاهد ورود نخستین شیرهای سفید به باغ وحش ارم بودیم.

مدیر باغ وحش ارم تهران به انتقال یک جفت کانگرو به سیرجان طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: ما به دنبال انحصار و درآمد در باغ وحش ارم نیستیم و هدف ما در این مجموعه آموزش است و در این بین همکاری‌های مطلوبی را با سایر بخش‌ها در پیش گرفته‌ایم.

وی به ورود یک قلاده شیر آفریقایی ماده جوان به باغ وحش ارم اشاره کرد و گفت: تجهیز کلینیک باغ وحش و ایجاد یک پلی‌کلینیک حیات وحش در این مجموعه یکی از اهداف ترسیم شده است که در حال حاضر به دنبال خرید تجهیزات برای پلی کلینیک حیات وحش هستیم و در آینده تمام موضوعات حیات وحش در مجموعه باغ وحش ارم انجام خواهد شد.

وی به سایر اقدامات توسعه‌ای در باغ وحش ارم اشاره کرد و گفت: ساخت تابلوهای آموزشی، تابلوهای اطلاعات حیوانات، تابلوهای راهنما و دسترسی، بهبود مبلمان شهری و دوری حتی‌الامقدور استفاده از پلاستیک، طراحی و جانمایی پلان جدید باغ وحش، از دیگر اقدامات توسعه‌ای در باغ وحش محسوب می‌شود.

وی از ورود گورخر آفریقایی با موافقت کشور کنیا خبر داد و گفت: علاوه بر این نیز جلسات خوبی با باغ وحش سنگاپور صورت گرفته است و مکاتباتی در خصوص وضعیت گورخر ایرانی پیر به منظور پیشبرد اهداف علمی با همکاری سازمان‌های داخلی کشور صورت گرفته است.

محمدی ادامه داد: مکاتبه جهت انجام فرآیند اسپرم‌گیری و تلقیح مصنوعی کانگروها از دیگر اقدامات در باغ وحش ارم محسوب می‌شود.

مدیر باغ وحش ارم تهران با اشاره به سن طبیعی شامپانزه‌ها گفت: سن طبیعی شامپانزه‌ها بین ۳۵ تا ۴۲ سالگی است اما با توجه به شرایط فراهم شده در باغ وحش در حال حاضر شامپانزه ۷۲ ساله در باغ وحش داریم.

وی گسترش پروژه تکثیر گورخر ایرانی و گوزن زرد ایرانی را از دیگر پروژه‌های باغ وحش ارم در طول یک سال گذشته عنوان کرد و همچنین پروژه تکثیر مرال ایرانی در دستور کار قرار گرفته است.

وی گفت: برای نخستین بار در باغ وحش ارم شاهد تولد قوی مشکی بودیم و این اتفاق بسیار خوبی محسوب می‌شود.

مدیر باغ وحش ارم تهران گفت: متاسفانه با وجود تمام تلاش‌های باغ وحش ارم در راستای رسالت و اهداف اشاره شده مدتی است که سازمان‌های مرتبط در حال صدور مجوز برای یک مجموعه نگهداری از حیوانات در نزدیکی مجموعه ارم هستند که متاسفانه احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین مراکز نگهداری (باغ وحش) و به تبع با توجه به احتمال بروز بیماری واگیر بین انسان و حیوان از این موضوع صرف‌نظر نکرده و در حال تلاش برای رفع موانع جهت ایجاد مرکز نگهداری حیوانات هستند.

محمدی ادامه داد: با توجه به عضویت بین‌المللی باغ وحش ارم، اقدامات قانونی حد فاصل مجاز بین باغ وحش‌ها (حداقل ۲۵ مایل) معادل ۴۰ کیلومتر ارائه شده و به این مهم توجهی نشده است و امیدواریم سازمان‌های مرتبط با صرفنظر از این موضوع و لغو صدور مجوز باغ وحش جدید، به توسعه اهداف آموزشی حفاظتی پژوهشی و رفاهی باغ وحش ارم کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: مرکز نگهداری حیوانات جدید بنا بر اعلام صورت گرفته قرار است در چیتگر و توسط یکی از سازمان‌های خصوصی و با همکاری شهرداری تهران احداث شود که لازم بود در جلسه امروز این هشدارها نسبت به انتقال بیماری‌ها در صورت احداث باغ وحش جدید عنوان شود.


انتهای پیام/
منبع: تسنیم
دیدگاه ها
آخرین اخبار جامعه