رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: کریدور زنگزور خط قرمز ایران است
استانها
75537
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در واکنش به مواضع اخیر روس ها در خصوص کریدور زنگزور گفت: ایجاد این کریدور خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش گروه استانها ایران آنلاین، ابراهیم عزیزی افزود: آنچه واضح و مبرهن است اینکه موضوعات مرتبط با تحولات ژئوپلیتیک در کریدور زنگزور به نفع کشورهای منطقه نیست و ایران نیز به شدت با این موضوع مخالف است.
وی، با اشاره به افکار متوهمانه و ذهنیات مبتنی بر تشکیل توران بزرگ از سوی برخی کشورها ادامه داد: اساسا کریدور زنگزور یک کریدور جعلی است و ظاهرا دست هایی در کار است تا به بهانه ایجاد این کریدور، از قدرت نظامی و سیاسی ایران در منطقه کاسته شود.
او اظهار کرد: به کسانی که چنین توهماتی را دنبال می کنند هشدار می دهیم که عواقب چنین تصمیماتی برای آنها سنگین و پرهزینه خواهد بود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، ضمن تاکید بر لزوم پیگیری این موضوع از طریق دیپلماسی از سوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی به شکل منطقی و هوشمندانه، هیچگاه به دنبال ایجاد تنش در منطقه نبوده و نیست اما اگر تمامیت ارضی و سرزمینی ما مورد طمع قرار گیرد، با قدرت خواهد ایستاد و اجازه تعرض به هیچ کشوری نخواهد داد.
عزیزی افزود: منطقه قفقاز جنوبی نقش برجستهای در محور اوراسیا داشته و از دیرباز حوزه تمدنی ایران بوده و تحولات مختلفی را در مقاطع مختلف تاریخی تجربه کرده و در انتقال انرژی و ایجاد صلح و ثبات و توازن منطقهای نیز نقش مهمی دارد که ما به این موضوع کاملا واقف هستیم و تمام تحولات را به دقت رصد می کنیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار با پوتین و اردوغان مبنی بر مخالفت ایران با تغییرات ژئوپلیتیکی در قفقاز افزود: ما بارها از طرق مختلف به کشورهای منطقه اعلام کردهایم که این کریدور خط قرمز ایران محسوب میشود و هر گونه تغییر و اقدامی در آن با واکنش جدی و محکم ایران مواجه خواهد شد.
عزیزی افزود: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با جدیت موضوعات مرتبط با تحولات ژئوپلتیک کریدور زنگزور را دنبال می کند.
وی ادامه داد: از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه نیز انتظار میرود با حساسیت و فوریت به این نوع موضوعات که جزو مسائل مهم کشور است رسیدگی کنند و فعالانه از مسیر دیپلماسی به حل و فصل آن بپردازند.
انتهای پیام/