اقدامات شرکت کانی مس در راستای بومی سازی

استان‌ها

75708
اقدامات شرکت کانی مس در راستای بومی سازی

حسنعلی حق شناس، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت کانی مس، در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: مرداد ماه ۱۴۰۱، فعالیت خود را به عنوان مدیرعامل شرکت کانی مس آغاز کردم. شرکت کانی مس در حوزه EPC فعالیت می‌کند که مربوط به ۲ حوزه مس و فولاد می‌شود. این شرکت، بزرگ‌ترین شرکت پیمانکاری شرکت ملی صنایع مس است که درحال‌حاضر، پروژه‌های بزرگ ملی مس در این شرکت اجرا می‌شود.

به گزارش گروه استان‌ها ایران آنلاین، حق شناس ادامه داد: کلیت پروژه هایی که این شرکت به صورت EPC و پیمانکاری انجام می‌دهد، در محدوده جغرافیایی کرمان و آذربایجان شرقی صورت می‌گیرد. در استان کرمان، نخستین پروژه دارای اهمیت، تغلیظ ۳ میدوک نام دارد که بزرگ‌ترین پروژه شرکت کانی مس دراستان کرمان است. ظرفیت خوراک ورودی به این پروژه ۱۶ میلیون تن بوده و قرار است سالانه ۳۰۰ هزار تن کنسانتره تولید کند. دومین پروژه بزرگ شرکت کانی مس در استان کرمان، پروژه تغلیظ ۲ میدوک است که ظرفیت خوراک ورودی ۷ میلیون تن می‌باشد و قرار است سالانه ۱۵۰ هزار تن کنسانتره تولید کند. سومین پروژه مهم شرکت کانی مس در استان کرمان، که ارزش این پروژه هزار میلیارد تومان است. پروژه سنگ شکن شماره ۲، در منطقه سرچشمه کرمان درحال احداث است. چهارمین پروژه بزرگ شرکت کانی مس تیکنر‌های خمیری است که در استان کرمان در حال انجام می‌باشد.

وی گفت: شرکت کانی مس فعالیت‌های مناسبی را در زمینه معادن انجام می‌دهد که تمام این فعالیت‌ها بعد از مرحله اکتشاف و استخراج است. تولید نیکل، در شرکت ملی مس، از دیگر اقدامات  شرکت کانی مس می باشد. همانطور که درجریان هستید، این شرکت در زمینه مس، توانسته است اقدامات بزرگی را انجام دهد.

پروژه‌های سنگ شکن و پروژه‌های تغلیظ این شرکت، نشان می‌دهد که توانسته‌ایم در تمام زنجیره مس فعالیت کنیم. که این اقدامات بیانگر فعالیت‌های موثر در زمینه مس و تمام زنجیره مس است.

در پروژه آهک اهر ۲ شاهد هستید که ۹۹ درصد از تولیدات و ظرفیت‌های داخلی جهت ساخت کوره‌ها استفاده شده و کاملا بومی‌سازی در این پروژه نمایان است.

وی در ارتباط با انتشار اخبار منفی درباره شرکت کانی مس اظهار کرد: شرکت کانی مس در ۲ سال گذشته، پوست اندازی جدی را تجربه کرده است و سطح شرکت از پروژه‌های متوسط رو به پایین، تبدیل به شرکتی شده است که قادر به انجام پروژه در سطح ملی را دارد. وضعیت پیشرفت پروژه ها، نسبت به سایر پیمانکاران این صنعت، وضعیت قابل قبولی است و عملکرد نسباتا مناسبی دارد. این تغییرات می‌تواند منافع بسیاری را به خطر انداخته و آنها را مجبور کند تا دست به تخریب فعالیت‌های شرکت کانی مس بزنند. بسیاری از افراد به علت آنکه منافع خود را در خطر دیده اند، دست به حاشیه‌سازی زدند و علیه این شرکت، اخبار منفی را منتشر کردند. شرکت کانی مس، جزو شرکت هایی است که گردش مالی بسیار بالایی دارد و اولویت‌هایی مانند بومی‌سازی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی را دنبال می‌کند. وجود این اولویت‌ها سبب شد تا منافع بسیاری به خطر افتاده و دست به حاشیه‌سازی بزنند.

با توجه به اینکه ما باید بر لبه تکنولوژی حرکت کنیم وعمدتا شرکت‌های مهندسی و نیروهای متخصص مهندسی در تهران ساکن هستند مجبوریم که دفاتر مهندسی را در تهران متمرکز کنیم تا بتوانیم به تهران، به کرمان و هم به آذربایجان شرقی سرویس‌های مناسب مهندسی را بدهیم.

کانی مس بستر شکوفایی ساخت داخل و کارآفرینی ملی

محمدرضا مهرابیان، عضو هیات مدیره شرکت کانی مس در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: نخستین شرط اجرای  پروژه‌های، قابل اجرای این شرکت، هدف‌گذاری استفاده از ۷۰ درصد از ظرفیت‌های داخلی جهت ساخت و تولید تجهیزات مورد نیاز پروژه است. با همین نگاه امروز، توانسته‌ایم استفاده از این ظرفیت‌ها را به ۹۰ درصد برسانیم. همچنین در حال برنامه‌ریزی جهت ساخت یک پلنت تغلیظ با خوراک ورودی ۷ میلیون تن در سال با تکیه بر  استفاده از ۹۰ درصد توان و ظرفیت داخلی هستیم.

وی گفت: برای اجرای این هدفگذاری، مذاکرات با یک شرکت دانش‌بنیان در شهر کرمان آغاز شد. ساخت دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نظر با توجه به نیازها، به شرکت یاد شده سفارش داده شد و خوشبختانه درحال‌حاضر، ساخت این تجهیزات و دستگاه‌ها به ۸۰ درصد رسیده است. نرخ تمام شده این دستگاه ۷۰۰ هزار یورو پیش‌بینی شده که با این شرایط یک میلیون و 100 هزار یورو صرفه جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.

استفاده از توان داخل در ساخت تجهیزات

مهرابیان با اشاره به تامین تجهیزات مهم و ساخت بار اولی در شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند داخلی گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در استان کرمان موفق به تامین ۳۷ درصد از تجهیزات استراتژیک پروژه‌های در دست اجرای این شرکت شده اند که بخش اعظم این تجهیزات در پیشبرد پروژه میدوک مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به تجربه یاد شده این امیدواری وجود دارد تا در استان آذربایجان شرقی هم بتوانیم چنین اقدامی را انجام دهیم.

وی افزود: شرکت کانی مس با توجه به پروژه هایی که در استان‌های کرمان و آذربایجان شرقی دارد تمامی مدیران ارشد و نیروهای اصلی و کلیدی پروژه‌ها را از نیروهای بومی همان استان انتخاب کرده تا بتوانند تعامل ویژه‌ای با منطقه داشته و مدیریت بهتری ارائه دهند.

رابطه خوب کانی مس با محیط زیست

مهرابیان در ارتباط با اجرای طرح سبز و بکارگیری این طرح در پروژه‌های شرکت اظهار کرد: شرکت کانی مس، فعالیت‌های موثری را با شرکت‌های محیط زیستی انجام داده و نتیجه این همکاری مانع اجرای فعالیت‌های آلوده‌کننده محیط زیست شده است. با این روند در صنعت مس و بحث‌های تغلیظی، فعالیت‌های آلوده کننده‌ای اجرایی نمی‌شود. به علاوه اینکه توانسته‌ایم، اقدامات مناسبی در جهت پایین آوردن میزان سوخت کوره‌های فلش ذوب خاتون آباد انجام دهیم.

صنعت مس، رکن اصلی اقتصاد

وی در پاسخ به این سوال که چرا صنعت مس را به عنوان یک رکن اصلی اقتصاد می‌شناسند، گفت: مس، تنها فلزی در دنیا است که امکان تحریم آن وجود ندارد.

مس یکی از رکن‌های اصلی توسعه اقتصاد در کشور بوده و با توجه به این نقش استراتژیک نیازمند توجه بیشتری است. درحال‌حاضر ایران از نظر ذخایر مس در رتبه پنجم دنیا قرار دارد اما در زمینه تولید کاتد در رتبه چهاردهم می‌باشد که در صورت اجرای طرح‌های هدفگذاری شده، رتبه تولید کاتد بهبود پیدا خواهد کرد. همچنین خروج این فلز سرخ از فهرست محدودیت‌های ناشی از تحریم، می‌تواند کمک بزرگی در راستای تحقق اهداف توسعه اقتصادی کشور به‌شمار رود.

امید است، مسئولان امر، توجه ویژه‌تری به توسعه این صنعت داشته باشند تا بتوانیم در جهان، سرآمد تمام کشورهایی باشیم که این روزها حرفی برای گفتن دارند.


انتهای پیام/
دیدگاه ها
آخرین اخبار استان‌ها