افزایش صدور گذرنامه زیارتی
جامعه
76984
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا از افزایش ۶۰ درصدی صدور گذرنامههای زیارتی در ایام اربعین خبر داد و گفت: با تمرکززدایی از چاپ گذرنامه در تهران، این خدمات بهصورت محلی در استانهای پرتقاضا ارائه شد تا زائران سریعتر مدارک خود را دریافت کنند.
به گزارش گروه اجتماعی ایران آنلاین، سرهنگ امید نودهی؛ رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه، درباره عملکرد پلیس گذرنامه در ایام اربعین اظهار داشت: در سال جاری، با توجه به تمهیدات و تدابیری که اندیشیده شد، فقط در بازه زمانی یک ماهه مربوط به ایام اربعین، توانستیم بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار جلد گذرنامه صادر کنیم. از این تعداد، یک میلیون و ۲۵۰ هزار جلد گذرنامه زیارتی و یک میلیون و ۵۰ هزار جلد گذرنامه عادی صادر شد.
وی افزود: نکته قابلتوجه این است که بیش از ۵۵ درصد گذرنامههای صادرشده، زیارتی بودند که نشاندهنده استقبال بالای مردم از این خدمات است. این در حالی است که در سالهای گذشته تمامی زائران مجبور به دریافت گذرنامه عادی بودند که هزینه بیشتری به آنها تحمیل میکرد. امسال با کاهش هزینهها و تسهیل فرآیند صدور، گذرنامه زیارتی با کمترین هزینه صادر شد.
صدور گذرنامه خانهبهخانه
وی در ادامه با اشاره به رویکرد نوین در تحویل گذرنامهها گفت: بر اساس دستور فرمانده کل فراجا، فرآیند صدور و تحویل گذرنامه بهصورت خانهبهخانه انجام شد. نزدیک به ۸۷ درصد درخواستهای گذرنامه زیارتی به این شیوه ثبت و تحویل داده شد. این بدین معنی است که زائران میتوانستند درخواستهای خود را از منزل ثبت کنند و گذرنامهها بدون مراجعه حضوری به درب منزل آنها ارسال میشد.
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه درباره استفاده از فناوریهای نوین در فرآیند صدور گذرنامه اظهار کرد: امسال با توجه به استفاده از تکنولوژیهای جدید، مراجعه مستقیم مردم به مراکز پلیس کاهش یافت.
نودهی ادامه داد: ما سه مسیر الکترونیکی شامل "سامانه پلیس من"، "سامانه سخا" و "سایت police.ir" را برای ثبت درخواستها فراهم کردیم که ۸۷ درصد درخواستهای گذرنامه زیارتی از این طریق ثبت شد. مردم توانستند از محل کار یا منزل خود درخواستهایشان را بدون مراجعه به مراکز پلیس ثبت کنند و پس از بررسی و پالایش مدارک، گذرنامه در کوتاهترین زمان ممکن چاپ و بهصورت غیرحضوری ارسال شد.
وی به تحولات اساسی در سیستم کنترل مرزی اشاره کرد و گفت: در چهار مرز زمینی مشترک با عراق، شامل شلمچه، چذابه، مهران و خسروی، با استفاده از سامانه سجاد و ارتباط از طریق فیبر نوری، به محض ورود اطلاعات زائران به سیستم پلیس گذرنامه ایران، طرف عراقی نیز به این اطلاعات دسترسی پیدا میکرد. این باعث شد که زمان انتظار در گیتهای مرزی عراق به حداقل برسد، بهطوریکه بعضاً زائران این تصور را داشتند که کشور عراق نیازی به بررسی گذرنامه آنها ندارد، در حالی که این فرآیند پشتصحنه انجام شده بود.
جلوگیری از ورود و خروج غیرقانونی
نودهی درباره ورود و خروج غیرقانونی از مرزهای زمینی در ایام اربعین توضیح داد: در مرزهای رسمی هیچ موردی از عبور غیرقانونی افراد در زمان اربعین گزارش نشده است، البته که با تمهیدات اندیشیدهشده و تسریع فرآیند صدور اسناد مسافرتی، نیازی به عبور غیرقانونی وجود نداشت.
وی در ادامه به خدمات ارائهشده در شهرهای زیارتی عراق اشاره کرد و افزود: در چهار شهر زیارتی نجف، کربلا، سامرا و کاظمین، همکاران پلیس مهاجرت و گذرنامه مستقر بودند و روزانه به بیش از هزار نفر از زائران خدمات کنسولی و گذرنامهای ارائه میدادند. این خدمات شامل پیگیری مدارک گمشده، شکایات مربوط به سرقت، و مشکلات مربوط به فقدان بستگان بود که از طریق همکاری با پلیس عراق و مراجع قانونی پیگیری میشد.
افزایش ۶۰ درصدی صدور گذرنامه زیارتی
سرهنگ نودهی با اشاره به افزایش صدور گذرنامه زیارتی نسبت به سال گذشته گفت: در سال جاری، صدور گذرنامههای زیارتی حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است. در واقع سال گذشته، حدود ۸۰۰ هزار گذرنامه زیارتی در ایام اربعین صادر شده بود، در حالی که امسال از ابتدای سال یک میلیون و ۲۵۰ هزارجلد گذرنامه زیارتی رسید.
وی با اشاره به خدمات جهادی پلیس در ایام اربعین گفت: برخی از همکاران ما بهصورت داوطلبانه و با نیت نذر، در ایام اربعین حضور پیدا کردند و به زائران خدمترسانی کردند. این همکاریها بهصورت جهادی و نذری انجام شد و ما با ظرفیت بالای خود توانستیم وظایف را بهخوبی انجام دهیم.
تمرکززدایی از چاپ گذرنامه در مرکز
نودهی درباره چاپ محلی گذرنامه در ایام اربعین بیان کرد: در برخی استانهایی که بیشترین تقاضا برای گذرنامه وجود داشت، تمرکز چاپ از مرکز برداشته شد و دستگاههای چاپ محلی در این استانها مستقر شدند. این اقدام باعث شد که برخی زائران بتوانند در لحظه و بدون تأخیر، گذرنامههای خود را دریافت کنند.
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه به صدور سند خادم اشاره و تصریح کرد: در ایام اربعین، حدود ۲۰۰ هزار جلد سند خادم برای اتباع دارای کارت آمایش، اتباع دارای برگههای سرشماری و اتباع دارای روادید طرح خانواری، صادر شد. این سند موقت به اتباع خارجی اجازه میداد بدون نیاز به ویزا از سفارت عراق، از ایران به عراق سفر کنند.
نودهی به خدمات ارائهشده به مهاجرین افغان اشاره کرد و گفت: برای مهاجرین افغان مقیم ایران که دارای کارت آمایش، یا مدارک اقامتی معتبر بودند، خدمات گذرنامهای و ویزای عراق فراهم شد و الحمدلله عراق هم این خدمت را از ایران قبول کرد و البته این کار بی سابقه بوده است که اتباعی بتواند بدون ویزا از یک کشور با اعتبار همان کشور به یک کشور دیگر سفر کند.
انتهای پیام/